Çok teşekkür ediyorum ilginiz alakanız için.@e_karaca üyemizin ricası üzerine açıyorum.
Bu modeli sipariş edenlere hayırlı olsun. Bende bunu düşünmüştüm ama iki küçük çocuk eşim ben sigamayacagimiz için elemistik.
Bu da benim sipariş ettiğim Güney Midi 360 Bombe gibi tam bir fiyat performans ürünü.
Rica ederim.Çok teşekkür ediyorum ilginiz alakanız için.
Abi herkesin durumu senin gibi değil,aylarca karavan kampı yapabilsek keşkeBenim gördüğüm kadarıi le bu karavanda , gündüz masada otur,
gece masayı kaldır, yatak yap düzeni var..
Çok sıkıntılı bir durumdur bu.
Günlük kullanımda harika, ama gecelemeli seyehatlerde çok sıkıtılıdır.
Karavan tecrübeniz olmadığını belirttiğiniz için uyardım.
Buna çok dikkat edin.
Kararınız hayırlı olsun.
Sizi de uzun süredir ilgiyle okuyup takip ediyorum. Düşünceleriniz çok kıymetli.Benim gördüğüm kadarıi le bu karavanda , gündüz masada otur,
gece masayı kaldır, yatak yap düzeni var..
Çok sıkıntılı bir durumdur bu.
Günlük kullanımda harika, ama gecelemeli seyehatlerde çok sıkıtılıdır.
Karavan tecrübeniz olmadığını belirttiğiniz için uyardım.
Buna çok dikkat edin.
Kararınız hayırlı olsun.
Aynen dediğiniz gibi, bankacıyım bende. Yazın 14 gün ve aynı zamanda egede olduğum için haftasonları 2 günlüğüne gidiyoruz tatillere. Keşke daha çok zaman ayırabilsek.Abi herkesin durumu senin gibi değil,aylarca karavan kampı yapabilsek keşke
Hafta sonları ve yazın bir hafta,en fazla 14 gün karavan tatili yapabilecek durumda olan, aktif çalışan kesim için bu tür karavanlar uygun
İlerde emekli olduğumda, çocuklar üniversiteli olduğu zaman alırım bir motokaravan,arkasınada 2 tane elektrikli bisiklet
Ama şimdi zaten 3-5 gün o zahmet olmaz,yatak toplama
CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
--------------------------------------------Abi herkesin durumu senin gibi değil,aylarca karavan kampı yapabilsek keşke
Hafta sonları ve yazın bir hafta,en fazla 14 gün karavan tatili yapabilecek durumda olan, aktif çalışan kesim için bu tür karavanlar uygun
İlerde emekli olduğumda, çocuklar üniversiteli olduğu zaman alırım bir motokaravan,arkasınada 2 tane elektrikli bisiklet
Ama şimdi zaten 3-5 gün o zahmet olmaz,yatak toplama
Öncelikle alanlara, almak isteyenlere, düşünenlere düşünmeyelere, herkese selamlar.
Biz de uzun süredir eşimle ve kedimizle çadır kampçılığının ardından karavana terfi etmeye karar verdik. Borçlar bitince kredi oranları da düşük olunca bi cesaret giriştik ama sonumuz da güzel olur umarım.
Biz daha yeniyiz, illa ki daha tecrübeli olanlar, büyüklerimiz vardır. Herkesin fikir ve tavsiyeleriyle şekillenecek tabi zaman içinde herşey.
İlk olarak Güney Karavan yeni modelini düşündük ama özellikle 2 kişi için yatak kısmı çok dar olması ve yazın sıkıntı yaşayacağımızı düşündüğümüz için biraz mesafeliydik. Sonra erba 3.75 için alanlar, sipariş verenler çoğalmaya başladı. İçinin genişliği, güneş paneli ve akü dahil yaklaşık 650 kilo olması, webasto ve gazlı su ısıtıcıyla da nisbeten uygun fiyatlı olması, tam açılır camlar, u oturma düzeni gibi özelliklerle çok içimize sindi. Çocuk olmadığı için ranzaya ihtiyacımız olmayacaktı zaten. Kedimiz de bir şekilde bizimle çadırda bile yaşamaya alıştığı için karavanın sorun olacağını hiç zannetmiyorum.
Son görüştüğümde aralık sonuna doğru sipariş teslimi yapıyorlardı. Yani ciddi bir yoğunluk var. Ödemede de yardımcı oluyorlar, sağolsunlar.
Aldıktan sonra ise gelen panel ve aküye göre elektrik aksamına bir el atmayı düşünüyorum. Termosifon 220 ile çalışacak şekilde ama diğer donanımlar buzdolabı vs 12 volta uygun. Gerekirse bir akü daha ilave edip inverter ile şebekeye ihtiyaç olmadan en azından haftasonu kendi kendine yetebilecek bir sistem olsa bana yetecek. Bir de güzelinden bir tente taktırmam gerekicek. Fabrikadakinden memnun değiller. Çok ufak masraflarla memnun bırakacak halde yürütürüm diye düşünüyorum. Uzun vadede iç tasarım vs illa ki başka şeyler de yapılır. Ama öncelik karavana kavuşmak tabi ki.
eski bir erba 340 haftasonu kullanıcısı olarak kantar bilgisini merak ediyorym. saygılar
Selamlar ben de sıraya girmiş durumdayım bekliyorum zam gelir diye öyle acele ettim ki bazı noktaları sormadığımı farkettimCesaret edip tartıya çıkan olmadı henüz![]()
Size de hayırlı olsun teslim ne zaman görünüyor sizde ? Dai shawa için çok reklamı yapılıyor forumlarda ama sorun çıkartabilen vaadedilenleri yapmadığına dair bilgiler aldım sanayiden biraz tamkinliyim bir malum site forumunda klup var orada da bunu dile getirenleri yasaklıyorlar hemen biraz güven sorunum var bakalım biraz daha araştıracağım.Merhaba, hayırlı olsun tercihiniz. Ben de sipariş verdim Nisan ortasında. Aslında tam tersi, yani hermetik, gazlı şofben opsiyonu yok ama 220 volt şebeke elektriği ile çalışan şofben ve 15 litrelik termosifon opsiyonları var. Ama bunları güneş paneli çalıştıracak durumda değil bildiğim kadarıyla.
Dönüştürücü kısmını bilmiyorum henüz ama ısıtıcı kısmında Webasto, Eberspacher ve Dai Shava olarak 3 alternatif var. Erba Dai Shava takmıyor ama birkaç nedenle (daha yüksek rakımda çalışma, dahili kontrol paneli ve fiyat) Dai Shava tercih edip dışarıda taktıracak olanlar var, muhtemelen biz de öyle yapacağız.
Saygılar, selamlar
sizde de hayırlı olsun teslim ne zaman görünüyor sizde ? Dai shawa için çok reklamı yapılıyor forumlarda ama sorun çıkartabilen vaadedilenleri yapmadığına dair bilgiler aldım sanayiden biraz tamkinliyim bir malum site forumunda klup var orada da bunu dile getirenleri yasaklıyorlar hemen biraz güven sorunum var bakalım biraz daha araştıracağım.Merhaba, hayırlı olsun tercihiniz. Ben de sipariş verdim Nisan ortasında. Aslında tam tersi, yani hermetik, gazlı şofben opsiyonu yok ama 220 volt şebeke elektriği ile çalışan şofben ve 15 litrelik termosifon opsiyonları var. Ama bunları güneş paneli çalıştıracak durumda değil bildiğim kadarıyla.
Dönüştürücü kısmını bilmiyorum henüz ama ısıtıcı kısmında Webasto, Eberspacher ve Dai Shava olarak 3 alternatif var. Erba Dai Shava takmıyor ama birkaç nedenle (daha yüksek rakımda çalışma, dahili kontrol paneli ve fiyat) Dai Shava tercih edip dışarıda taktıracak olanlar var, muhtemelen biz de öyle yapacağız.
Saygılar, selamlar