En Uzun Mesafe Görüşülebilecek El Telsizi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan veteriner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,721

veteriner

www.bagbasiveterinerklinigi.com
Yer
DENİZLİ
Web
www.bagbasiveterinerklinigi.com
Arkadaşlar bu bölümün çoğunu okudum . Fakat telsiz ile ilgili teknik bilgi alt yapım olmadığından kafamdaki soruların cevabını bulamadım. Eğer daha önce açıklandı tekrar oluyorsa kusura bakmayın.
Sorularım şunlar:
1- Mesleğim gereği, iş yerimi merkez kabul edersek 15 km çapında bir dairede aracımla dolaşıyorum. Arada şehirdeki binalar bazı yerlerde de dağ tepe mevcut. Bu şartlarda iki el telsizi haberleşebilir mi?
Bu iş mümkünse bile amatör telsizci olmak gerektiğini biliyorum. Sormak istediğim eğer lisansla kullanılan cihazlar bile bu mesafelerde iletişim sağlamazsa boşuna lisans almak için çalışmayayım.
2- Piyasada satılan ve bu forumlarda da tartışılan 5W lık GMRS-FRS denilen cihazlar var ki bunlar yasal mı değil mi tam anlayamadım. Bu cihazların yukarıda anlattığım şartlarda çekim gücü nasıldır?
Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: En Uzun Mesafe Görüşülebilecek El Telsizi

Merhaba,

Almak istediğiniz lisans Amatör Telsizcilik Belgesi' dir ve bu belge ile Amatör Telsizci olursunuz, iş amaçlı kullanamayacağınız için buna hiç girmenizi tavsiye etmiyorum. Yani Amatör Telsizci' lere tahsis edilmiş olan frekanslarda ticari yada şahsi frekans tahsis edemezsiniz.
PMR telsizlerde işinizi görecektir. Bu konuda muhtelif çalışmalarda mevcut, yani mesafe arttırma konusunda.

İyi çalışmalar dilerim.

Selamlar

Telsizi iş gereği kullanacağım ama şöyle ki, mesela ben yokken elemanım ne zaman geleceğimi soracak, veya ben ona örneğin şuraya git diyeceğim gibi. Bu tip konuşmalar amatör telsizcilikte sıkıntı olur mu?
Ayrıca ilk mesajdaki sorularıma cevap verebilir misiniz? Amatör Belgesi alsam kullanabileceğim en uzun mesafeli telsiz binalr veya tepelere rağmen ne jadar mesafe çeker?
GMRS cihazlar yasak mıdır? Bu konu tartışılmış ama netlik yok. Ya da ben anlayamadım?

Ayrıca bir çift PMR telsizim var fakat iş yerimden şehir içine doğru gittiğimde 1 km, köylere doğru gittiğimde de 5-6 km sonra bağlantı kopuyor. Bahsettiğiniz Pmr telsizlerde mesafe artrma konusundaki çalışmalarla ilgili bilgi ya da link verebilir misiniz? Benim bulabildiğim papağan role uygulaması var ama bu zannedersem benim işimi görmez. Çünkü anladığım kadarıyla role telsizle görüşmek isteyen iki kiş arasında yaklaşık orta noktaya konursa iş görecek. Benim durumum ise telsizin biri işyerinde olcak ama dğeri gezecek sabit değil. Ama evin üzerine br papağan iş görür derseniz düşünebilirim.

Abduulah bey merhaba;

amatör telsizci olduğum için amatörlükle ilgili kısımlara cevap vermeye çalışayım.

Amatör telsiz sistemleri kullanılan frekansa ve telsiz anten ekipmanına bağlı olarak tüm dünya ile görüşme yapabilir.Ama manyak beyinde belirttiği gibi amatör telsiz muhaberesi içinde ticari maksatlı görüşme olamıyacağından bu kanunlara aykırı olur.
GMRS cihazları kesinlikle yasaktır. yasal mevzuatı düzenleyen kurumun linki http://www.tk.gov.tr/

Halk bandı telsiz biri iş yerinde diğeri araçta işinizi görebilirmi acaba?

umutkaptan' Alıntı:
Abduulah bey merhaba;

amatör telsizci olduğum için amatörlükle ilgili kısımlara cevap vermeye çalışayım.

Amatör telsiz sistemleri kullanılan frekansa ve telsiz anten ekipmanına bağlı olarak tüm dünya ile görüşme yapabilir.Ama manyak beyinde belirttiği gibi amatör telsiz muhaberesi içinde ticari maksatlı görüşme olamıyacağından bu kanunlara aykırı olur.
GMRS cihazları kesinlikle yasaktır. yasal mevzuatı düzenleyen kurumun linki http://www.tk.gov.tr/

Halk bandı telsiz biri iş yerinde diğeri araçta işinizi görebilirmi acaba?
Umut Bey teşekkürler. Aslında dediğiniz CB telsizler benim için en uygun çözüm. Ama iki telsiz, iki antenin maliyeti. Montaj yapabilecek birini bulmak felan zor geldiğinden daha basit elde taşınan bir çift cihaz düşünmüştüm.

Yanlış anlamayın bazı arkadaşlar forumlarda GMRS nin yasak olmadığını veya bu konularda yasal boşluk olduğunu söylüyor.
Geçen bir forumda yamaç paraşütü ile uğraşan bie ekibin 60 adet bu GMRS den aldığı yazıyordu.
Bu konuda kesin bir yasal düzenleme var mıdır?
48km menzilden bahsedilince insanı cezbediyor.

Merhaba;

Abdullah bey, papağan röle sistemleri bu işler için yapılmış basit olan sistemlerdir. Bir takım PMR telsiz fazladan alacaksınız ve bu bir takımı papağan rölede kullanacaksınız, harici bir anten kullanarak bu anteni çatıya diktiğinizde göreceksinizki mesafeniz bir hayli artmıştır. Teorik olarak sistem budur. Örnekle açıklamak isterim;
İşyerinizde bir adet tekrarlayıcı (papağan) ve iki adet telsiz bu iki telsizi papağan' a bağlayacaksınız. Harici anten bağlayıp antenleride çatıya kuracaksınız. Almaç ve göndermeç frekanslarınıda ayarladıktan sonra diğer telsizlerinizin frekanslarınıda buna göre ayarladığınızda çözüme ulaşırsınız. Papağan ve buna bağlı telsizleri siz kullanmayacaksınız, siz sadece elinizdeki telsizden o frekansa çağrı yapacaksınız ve oda bir frekanstan aldığı sinyali, diğer frekanstan gönderecek.

Teknik olarak daha detaylı olarakta yardımcı olmaya çalışırım.

Mevzuatlar konusunda arkadaşlarımın söylediklerine katılıyorum.

Selamlar

manyak' Alıntı:
Merhaba;
Abdullah bey, papağan röle sistemleri bu işler için yapılmış basit olan sistemlerdir. Bir takım PMR telsiz fazladan alacaksınız ve bu bir takımı papağan rölede kullanacaksınız, harici bir anten kullanarak bu anteni çatıya diktiğinizde göreceksinizki mesafeniz bir hayli artmıştır. Teorik olarak sistem budur. Örnekle açıklamak isterim;
İşyerinizde bir adet tekrarlayıcı (papağan) ve iki adet telsiz bu iki telsizi papağan' a bağlayacaksınız. Harici anten bağlayıp antenleride çatıya kuracaksınız. Almaç ve göndermeç frekanslarınıda ayarladıktan sonra diğer telsizlerinizin frekanslarınıda buna göre ayarladığınızda çözüme ulaşırsınız. Papağan ve buna bağlı telsizleri siz kullanmayacaksınız, siz sadece elinizdeki telsizden o frekansa çağrı yapacaksınız ve oda bir frekanstan aldığı sinyali, diğer frekanstan gönderecek.
Teknik olarak daha detaylı olarakta yardımcı olmaya çalışırım.
Mevzuatlar konusunda arkadaşlarımın söylediklerine katılıyorum.
Selamlar

İlginize teşekkürler. Elektronik bilgim olmadığı için papağanın yapımı sıkıntı olur. Hazır yapılmış olarak satılan papağan bulabilir miyim?
Ayrıca papağan kullanırsak PMR telsizde özellikle şehir içi mesafe ne kadar olur? (benim haberleşmek istediğim alan şehir içi binaların da bulunduğu 15 km çapında bir daire şeklinde)
Son olarak papağan görüşme yapacak iki noktanın yaklaşık ortasına kurulmalı değil mi?
Ben işyerimin üzerine papağan kursam işyerindeki telsizin papağana sinyal iletimi kolay olur ama uzakta olan bendeki telsizin papağana sinyal iletmesi ve alması sıkıntılı olmaz mı?

Merhaba,

Papağan röle hazır olarakta satılamkta ve fiyatıda oldukça makul. Kurulum konusunda şöyle söyleyebilirim, papağan röle' yi mümkün olan en yüksek yere montajlamalısınız. Mantık kısaca budur, yani anten ne kadar yüksekte kurulursa entene ulaşmak mesafesi ve röle' nin ulaşma mesafesi o kadar fazla olur.

Selamlar

Gerek amatör, gerek profesyonel

Gerek Analog, gerek dijital

Gerek kara, hava, deniz ve PMR telsiz ihtiyaçlarınız için,

İmzamdaki sitemizden bilgi alabilirsiniz.

Merhaba telsizlerden çok anlamam ama iş için kullanacaksanız gsm öperatörlerinin bas konuş denilen bir sistemi var bazı eski model telefonlarda hali hazırda bunu taksiciler ve dolmuş şöforleri kendi aralarındaki bant genişliğinde trafik bilgisi için kullanmakta ve çok cüzi bir aylık fiyata bundan rahatlıkla yararlanabilirsiniz hemde mesafe sorun olmadan ve kendi aranızda sizi kimse duymadan yararlanabilirsiniz umarım yardımcı olabilirim size bu konuda.

İmzam görünmüyor ise site adresimiz;

www.deneyim.net/market

Kredi kartı ile online sipariş verebilirsiniz.

Halk bandı için araç anteni arayışı içindeyken bu mesajınız sonrası sitenizden haberdar oldum.
Gamma II fiber anten için 49,56USD (144TL) fiyat gözüküyordu ve elinizde var mı diye sorduğumda geri dönüşünüz 250TL şeklinde oldu. Sonrasında da sitenizdeki fiyat güncellendi.

Albrecht Gamma II mobil telsiz anteni arayan olursa benim gibi, 49USD'ye aşağıdaki adresten alabilir. Havale ile biraz daha ucuza oluyor.

ALBRECHT NEW GAMMA 2F CB MOBİL ALBRECHT

Halk bandı için araç anteni arayışı içindeyken bu mesajınız sonrası sitenizden haberdar oldum.
Gamma II fiber anten için 49,56USD (144TL) fiyat gözüküyordu ve elinizde var mı diye sorduğumda geri dönüşünüz 250TL şeklinde oldu. Sonrasında da sitenizdeki fiyat güncellendi.

Albrecht Gamma II mobil telsiz anteni arayan olursa benim gibi, 49USD'ye aşağıdaki adresten alabilir. Havale ile biraz daha ucuza oluyor.

ALBRECHT NEW GAMMA 2F CB MOBİL ALBRECHT

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Bu konuya bir cevap yazın...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,640
Kaydolan Son Üyemiz
Emirkktn

SON KONULAR