yavuz-çelikel' Alıntı:Rahmetli dedem, kurtuluş savaşı yıllarında telgraf şefiymiş.Savaş yıllarında ordu muhaberesinde aktif rol almış. Daha sonra soyadı kanunu çıktığında ilçe kaymakamı Çelikel soyadını vermiş bize, çelik gibi bilekle yapılır senin mesleğin diyerek. Rahmetli babaannem övünerek anlatırdı bize.
Hep öğrenmek istediğim bir konu olmuştur.Günümüz iletişim araçları ile ne kadar ihtiyacım olur bilmiyorum ama zaman bulabilirsem üzerinde çalışmak isterim.
Beemer' Alıntı:Hiç bir imkan olmadığında yada nükleer bir savaş çıktığında lazım olur herhalde...
bluedreamms' Alıntı:Dünyada ve ülkemizde Mors kodlarıyla zevkle haberleşen Amatör Telsizciler var....
Çok çekişmeli uluslararası yarışmalar var....
Amatör Telsizcilikte ben yeniyim ama öğrenmek ve ilerde HF den havaya çıkmak istiyorum...
Bu iş sonuçta bir "hobi" dir... Lazım olup olmayacağı önemli değil.....
ben şöyle bir şey yaptım yarım saatte kolayca hatırda kalıyor, belki yardımı olabilir, iyi çalışmalar smart
Mors tekerlemesi [bu da rakamlar için yine açık hece nokta ve kapalı hece çizgi]ben şöyle bir şey yaptım yarım saatte kolayca hatırda kalıyor, belki yardımı olabilir, iyi çalışmalar smart
yukarıda mors alfabesinin kullanılabilirliği üzerine düşünceler var. Bence sadece iletişim fikri üzerine düşünmek için bile çok anlamlı. Yani tek bir ses ya da tek bir ışık ama karmaşık bir iletişimi mümkün kılabiliyor. Sadece Var ve yok üzerine kurulu bir sistem. hiç kullanmak durumunda kalmasak bile çok ilginç.Mors tekerlemesi [bu da rakamlar için yine açık hece nokta ve kapalı hece çizgi]
1 Su olsan sen taş
2 kedi sevsen hep
3 fareyi öpsen
4 kalemi de kır
5 taşımı taşı
6 kıyma üstü ne?
7 vermez sana da
8 sonsuzluk gibi
9 doktor almazdı
0 noksan sen yoksan