En Pahalı Benzin Fiyatını Protesto

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Recidivist Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,043
Ynt: En Pahalı Benzin Fiyatını Protesto

Arabam yok olsa emin olun ilk yapıştıran ben olucaktım...Şuan internet çok güzel bir paylaşım aracı ve insanlar doğru konularda bunu çok güzel kullanabilirler diye düşünüyorum :smiley:
Bu sticker yaşadığımız olayın trajikomik bir ifadesidir. Hepimiz durumun bundan farksız olduğunu bilmekle beraber hiçbir tepki göstermeyerek üstteki vaziyete "evet" diyoruz :smiley:
Petrol kanunu büyük petrol şirketlerinin dayatmalarıyla yazılmış, tren istasyonlarına tinerciler müptela edilmiş, deniz taşımacılığı göstermeliğin ötesine götürülmemeiş bir ülkede biz daha çok ağlarız, çünkü ağa babalarımız bu ülkeden kazandıkları parayı anca Hindistan'dan, Çin'den vs kazanıyodur...

Etiketler

Sanalda gösterilen tepkiyle veya birkaç stickerla pek bir yere varılabileceğini zannetmiyorum ben bu ülkede. Bastırılma korkusu, düzene baş kaldıramama, sindirilme sözkonusuyken bizim yapabileceğimiz bireysel hareketler gene bizde kalacaktır. Saygılar.

Defender' Alıntı:
Sanalda gösterilen tepkiyle veya birkaç stickerla pek bir yere varılabileceğini zannetmiyorum ben bu ülkede. Bastırılma korkusu, düzene baş kaldıramama, sindirilme sözkonusuyken bizim yapabileceğimiz bireysel hareketler gene bizde kalacaktır. Saygılar.
Siz daha göster(e)mediğiniz tepkinin işe yaramayacağını kabullenmişsiniz, yarın benzin 5.00, dizel 4.80 deseler almaya razısınız anlaşılan...
Saygı duyarım benim niyetim tepki gösterebileceğine inanan, bunun böyle gitmeyeceğini düşünen insanların basit de olsa bi sembol etrafında toplanmasına belki de ön ayak olmak..
Okurken bi kere "milliyetçilik nedir?" tartışması çıkmıştı, herkes yükseklerden uçtu, attı tuttu, şöyledir, budur, bana kalsa şunu yapmam bunu kesin şöyle yaparımlar...
Söylenen herşey güzeldi, sorunsa söyleyen kişinin söylediklerini yapmaya kadir olmamasıydı...
Ben de demiştim ki "benim öğrenci olarak yapabileceğim milliyetçilik fazladan yanan ışığı söndürmek, damlatan musluğu sıkmak vb.dir, çünkü benim gücüm şuanda buna yeter..."
Burada da petrol fiyatlarını biz belirleyemeyeceğimize göre, en azından mevcut fiyatların pahalı olduğunu, adeta bize kazık attıklarını bildiğimizi basit de olsa bu şekilde göstermek bi tepkidir, ve bu bizim gösterebileceğimiz, hatta yaygınlaşırsa ileride daha büyük yerlere dokunabilecek bi tepkidir...

Selam arkadaşlar.
Devletin imkanı olsa elektrik. su ve benzin bedava yada ona yakın olur taki Özbekistan yanlış hatırlamıyorsam orada bedava yok denecek kadar cuzi miktarda para alıyor Devlet.
Burda hükumete kim gelirse bol keseden harcıyor. Bunların önüne geçmek, çalışana, boşa para harcamayana yönetimi, Devleti teslim etmek lazım.
5 yıl 10 yıl 15 yıl gerekirse 20 yıl neden. Benzin 5 lira 6 lira olsun boşa gezip trafiği alt üst etmesin vatandaş ihtiyacı olan kullansın bilinçli bir şekilde.
En basidi ekmek millet hoplayıp zıplıyor acımam 1 lira olsun 2 lira olsun sokaklar ekmekten geçilmiyor, sular boşa akıtılıyor, tasarruf zamanına kadar zorlanıyor.
Kısaca herşeyi en güzel şekilde tasarruf edelim, yolun başından sonunu görelim. Trafikte ben iki üç araba önden takip ediyorum. Acemilik yapanların çoğu sadece önündekine bakıp sağını solunu takip etmiyor.
Okadar çok örnek varki çok geniş düşünmek lazım yanlışsam düzeltin SAYGILAR.

figo' Alıntı:
Selam arkadaşlar.
Devletin imkanı olsa elektrik. su ve benzin bedava yada ona yakın olur taki Özbekistan yanlış hatırlamıyorsam orada bedava yok denecek kadar cuzi miktarda para alıyor Devlet.
Burda hükumete kim gelirse bol keseden harcıyor. Bunların önüne geçmek, çalışana, boşa para harcamayana yönetimi, Devleti teslim etmek lazım.
5 yıl 10 yıl 15 yıl gerekirse 20 yıl neden. Benzin 5 lira 6 lira olsun boşa gezip trafiği alt üst etmesin vatandaş ihtiyacı olan kullansın bilinçli bir şekilde.
En basidi ekmek millet hoplayıp zıplıyor acımam 1 lira olsun 2 lira olsun sokaklar ekmekten geçilmiyor, sular boşa akıtılıyor, tasarruf zamanına kadar zorlanıyor.
Kısaca herşeyi en güzel şekilde tasarruf edelim, yolun başından sonunu görelim. Trafikte ben iki üç araba önden takip ediyorum. Acemilik yapanların çoğu sadece önündekine bakıp sağını solunu takip etmiyor.
Okadar çok örnek varki çok geniş düşünmek lazım yanlışsam düzeltin SAYGILAR.

parmaklarınıza yüreğinize sağlık çok güzel özetlemişsiniz

Recidivist' Alıntı:
Siz daha göster(e)mediğiniz tepkinin işe yaramayacağını kabullenmişsiniz, yarın benzin 5.00, dizel 4.80 deseler almaya razısınız anlaşılan...
Saygı duyarım benim niyetim tepki gösterebileceğine inanan, bunun böyle gitmeyeceğini düşünen insanların basit de olsa bi sembol etrafında toplanmasına belki de ön ayak olmak..
Okurken bi kere "milliyetçilik nedir?" tartışması çıkmıştı, herkes yükseklerden uçtu, attı tuttu, şöyledir, budur, bana kalsa şunu yapmam bunu kesin şöyle yaparımlar...
Söylenen herşey güzeldi, sorunsa söyleyen kişinin söylediklerini yapmaya kadir olmamasıydı...
Ben de demiştim ki "benim öğrenci olarak yapabileceğim milliyetçilik fazladan yanan ışığı söndürmek, damlatan musluğu sıkmak vb.dir, çünkü benim gücüm şuanda buna yeter..."
Burada da petrol fiyatlarını biz belirleyemeyeceğimize göre, en azından mevcut fiyatların pahalı olduğunu, adeta bize kazık attıklarını bildiğimizi basit de olsa bu şekilde göstermek bi tepkidir, ve bu bizim gösterebileceğimiz, hatta yaygınlaşırsa ileride daha büyük yerlere dokunabilecek bi tepkidir...

Dediklerinize bir nebze olsun katılıyorum, elbetteki yapabileceğimiz şeyler, eyleme geçirebileceğimiz tepkiler az da olsa etkili olur. Ancak benim düşündüğüm nokta bu tarz eğlemlerin malesef kimse tarafından ciddiye dahi alınmaması. Bakın şimdi deselerki benzin 4 lira 5 lira..Siz ne yapabileceksiniz? Hükümete aracınızdaki bu stickerın fotoğrafını çekip yollamak çok mu etkili olur? Yada hadi diyelim 5000 kişinin aracında bu stickerı yapıştırtmayı başardınız. O zaman siz 2 liradan mı alacaksınız benzini? Bence tepkilerin dozajı, uygulama mecraları var. Grafik tasarımcı olarak simgelerin etkisini kesinlikle yadsımıyorum. Bunu nazi Almanya'sında da, 68 kuşağı çiçek çocuklarında da başarılı örneklerini gördük. Güçlü kitleler altında simgeler kimlik bulur. Bizim gibi hem Land Rover, jeep kullanacaksın hemde bunu arabanda yapıştırp gezeceksin. Gülerler insana. Bu biraz Camel Thropy mantığına dönüşmeye başlıyor..Doğayla içiçeyim ama sigaramıda içerim..Ben bu durumları da gözden geçirdiğim için sizin görüşlerinizin büyük bir kısmını sadece ksımi heyecan olarak algılıyorum. Unutmamalı ki birkaç yüz karınca fili deviremez. Bunun milyolara ihtiyacı vardır. Hükümet bu durumu bildiğinden, bugüne kadarki tüm eleştirilere kulak tıkamasını çok iyi bildi. Adam diyor: ben bunların donunu alsam elinden Türkiye'nin gene yarısı BENİM! Buyrun burdan yakalım..Acı ama gerçek.

Defender' Alıntı:
Bizim gibi hem Land Rover, jeep kullanacaksın hemde bunu arabanda yapıştırp gezeceksin. Gülerler insana.
Ben bu kısma katılmıyorum, bu tip araçları kullanan insanlar illa ki normalden fazla ödüyorlar ve ödeyecekler ama benzin diyelim ki 2 lira oldu, 1600 cc araca binen çok güzel ekonomi yaparken, saydığınız insanlar da en azından "kabul edilebilir" maliyetlerle bu araçlara binebilecekler...Yani adamın Land Rover'ının olması, devlet tarafından "sağmal ineği" gibi sömürülebileceği anlamına gelmemeli bence...ztn vergisinde vs kat kat fark alarak yaptığının "lüks" olduğunıu gösteriyor bence...
Bi suça iki ceza olmaz ;)

Ben de diyorum EPDK neden vatandaşı düşünmeye başladı, tavan fiyat belirlemesine gitti:

http://finans.mynet.com/haber/haber-detay.aspx?id=O1247642761207&cy=AnaSayfaHaberler&dt=15Temmuz2009&pageNum=0

Sizi gidi hain köfteler sizi..... ::smiley:

"Hükümet, benzindeki ÖTV miktarını 20 kuruş artırmasına karşın gelen zam 23 kuruş oldu. Çünkü bu ÖTV artışının üzerine bir de KDV ekleniyor, yani verginin de vergisi alınıyor. Böylece ÖTV + KDV artışı 23.6 kuruşa denk geliyor."
??? :eek: :eek: ???
Geydiiiir vatandaşa, zam yap, yaptım diye bi daha zam yap :mad:

son zamlarla alakalı bir konu
ilgilenenlere tepkisini belirtmek isteyenlere !

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=35953.new;topicseen#new

TÜDEF'te akaryakıt zammını boykot etme hazırlığı var: http://finans.mynet.com/haber/haber-detay.aspx?id=O1247729539473&cy=AnaSayfaHaberler&dt=16Temmuz2009

CHP soru önergesi vermiş zamla ilgili,
tüketici dernekleri büyük bir boykota hazırlanıyor ve çok büyük eylemlere hazırlanıyoruz diyorlar
ilginçtir tamda memur zamlarının ertesinde bu artış acaba kaynak mı yok vs vs vs.....
uzar gider....

elbette bende geri çekilmesinden yanayım ama hiç umudum yok

stıcker guzelde bızım burda benzıncıler arabayı yakar. bızım araçlarda kütük değil ki .bir kibritle yaksınlar ???

Benzinciler petrol fiyatı 150 dolarken de 30 dolarken de benzini aynı fiyattan sattılar, %400 kar, ona saysınlar :eek: :mad:

Normalde kimse bişey yapamaz herkesin şahsi arabası, özgür iradesi, öyle olduğunu düşünüyorum takarım...

Ama arabam yok ;D ;D ;D ;D Ben Toyotacıyım ama bi 2001-2004 Pajero Pinin de fena olmazdı hani :D

Aşağıda ki linkte yeni zamları protesto için neler yapacağımızı konuşuyoruz

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=35953.msg373100#msg373100

af41ea00d6bd09f93f60a89f91c3b1ad.jpg

f6f8ee4312af5a7179da8f52f3f2b432.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR