En İyi Su Arıtma Yöntemi ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan STLMS.DZMN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,414

STLMS.DZMN

Kamp I
Mesajlar
126
Tepkime Puanı
4
Web
www.dzmn.net
Damıtma, kaynatma, tablet, uv, ... gibi bir çok seçenek var. Bunlardan en garantilisi en temizi hangisi?

Damıtmadır diye tahmin ediyorum. Eğer öyle ise kampta bu damıtma işi nasıl yapılır düzenek ve malzeme olarak?
 

Etiketler
Ynt: En İyi Su Arıtma Yöntemi ?

en basit damıtma ısı annelerımızın kulandıgı eskı fişş fişş lı duduklu tencerenın dudugunun oraya plastık boru takılır(MAKBULU PASLANMAZDIR.).bu plastık boru nun bır kısmı soguk bır suyun ıcınde bırakılır.cıkan sıcak hava buharı soguk suyu gorunce suya donusur ve damıtme gerceklesır.ımbık hesabı..en basıt olarak aklıma bu geldı..hem yemek yap hem su damıt..
 

Ynt: En İyi Su Arıtma Yöntemi ?

Cevabın için çok sağol, yalnız düdüklü yerine başka birşey koysak daha iyi olur gibi düdüklüyle gezen kampçı görmedim hiç :smiley: her hangi bir kabın üstüne bir delik açıp ordan boru ile buharı dışarı alsak aynı şey olur mu acaba?
 

Ynt: En İyi Su Arıtma Yöntemi ?

O DA OLUR. bende gormedım dudukluyle gezen :smiley:) aklıma ılk o gelmıstı.. gercekten sumu damıtacaksın yoksa dagda rakımı yapacaksın dogruyu soyle :smiley:
 

Ynt: En İyi Su Arıtma Yöntemi ?

Forumda sayfaları okurken aklıma geldi en temiz suyu nasıl elde edeceğiz diye. Tablet ile temizlenen suyun tadının kötü olduğunu yazmışlar, uv den pek verim alamadıklarını yazmışlar, en iyisi kaynatma falan demişler. Daha önce okuduğum konulardan birisinde de damıtma olayından bahsedilmişti. En garantilisini öğrenmek lazım dedim kendi kendime. (Ne rakısı alkol benden uzak olsun :smiley:)
 



Ynt: En İyi Su Arıtma Yöntemi ?

Suların kirlenmesi literatürde genellikle ;

Kimyasal (kimyevi maddelerin içme kullanma suyuna karışması) ,

Biyolojik ( mikrobiyal , hayvan cesetleri ve dışkılarının akarsu içerisinde bulunması vb ),

Radyolojik (radyasyon yayan maddelerin ve radyasyonun bulaşması) olarak tasnif edilir.

Arazide karşılacağınız su ile en büyük sorun biyolojik kirliliktir. zira temiz zannettiğimiz dere suyuna 2 km yukarıdaki bağ evlerinin wc ayağının bağlı olup olmadığını, hayvan damının pis sularının bu dereye verilip verilmediğini , bir domuz cesedinin dere içinde bulunup bulunmadığını bilemeyiz . pekiyi bu suları kullanırsak ne olur ? başta, ilacını eczanelerde bile bulmakta güçlük çekeceğiniz dizanteri, kolera, tifo vb enfeksiyon hastalıklarına yakalanma riskini taşırız.

Arazideki su kaynaklarını içme veya kullanma suyu olarak tüketmeye karar verirsek , en uygun dezenfeksiyon yöntemi hangisidir ?

1. Kaynatma : En garantili yöntemdir , ekipman ve vakit ister.

2. Kimyasal dezenfeksiyon: potasyum permanganat tablet veya evlerde kullanılan çamaşır suyu bu işte kullanılmaktadır.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=60773.msg715168#msg715168

Bu işlemin sadece içmek ve yemek yapmakta kullanılacak su için olduğunu zannetmeyelim, elimizi yümüzü yıkamak için kullacağımız suyu bile temizlemeliyiz, aksi taktirde elimizdeki küçük bir çizikten bile yukarıda andığımız mikroorganizmalar bünyeye girerek risk oluştururlar. selam ve sevgiler...
 

Ynt: En İyi Su Arıtma Yöntemi ?

Çok sağol hocam kaynatmanın en garantili yöntem olması beni sevindirdi şahsen damıtmayı en garantili yöntem diye tahmin etmiştim. Damıtmak için gerekli süreyi tahmin bile edememiştim :D
 

Ynt: En İyi Su Arıtma Yöntemi ?

Şu anda derece derece hatırlamasam da, en iyi yöntem şudur diyemeyeceğiniz garantidir...
Her method kendi içinde belirli oranlarda belirli sıcaklıklarda etkilidir... Şu method %100 etkilidir her sıcaklıkta diyemezsiniz...
En iyi yöntem en az iki yöntem kullanılarak dezenfekte edilmiş halidir...
En iyi method ise haztırladığım kadarı ile basit bir filitreden gaçirildikten sonra kaynama-yoğunlaştırma yapıp, UV'ydi diye hatırlıyorum...
Ancak yüksek ısılara uzun süre maruz kalan suyun içerisindeki mineralleride yok edeceği de bir gerçektir...
Bu nedenle kaynatma yönteminde elde edilen buharı hızlı bir soğutma ile kısa zamanda yoğunlaştırımalıdır...
Gel gelelim kamp işine:
Böyle bir teçhizatı her zaman yanında bulunuduramazsın...
Öylese Filitre+UV+Dezenfektan(Tablet yada likit) yöntemi daha elverişlidir
Dezenfekfektan olarakta:
"Portable Water Stabilizer"
ILKFEN grup: 0216 493 0 262
Lt'si 7,5 USD'dı sanırım...
Bu ürün çok tavsiye ediliyor son zamanlarda...
İnsan sağlığına bir zararı bulunmadığı söylenir...
(Sonuç olarak kimyasaldır ve çok fazla kullanmamak gerekir; Ama kamp için oldukça ideal ve kullanışlı bir ürün bence...)
Saygılar...
 

Ynt: En İyi Su Arıtma Yöntemi ?

Su an konuyu telefonumdan takip ediyorum bi iki satirda daha sonra ben karalarim ins fakat acil olarak sunu yazalim camasir suyu evlerde kullanilan degil saf katkisiz camasir suyu aman dikkat kimyasal metodlari kullanirken bunlar olumsuz kosullarda alternatif kullanilacak metodlar hani bunlada yapilabilir anlaminda gerci konuda hos sehir icini kast etmiyor extrem kosullr kst edilioyor neyse su varki bu is icin hazir olan aritma tabletlerini bulundurmak daha avantajli aman camasir suyuna dikkat damitma saf su olusumuna sebep olacagindan kaynatma ve suzme daha avantajli hele ulkemizde cok sukur su kaynaklarinin cogu icilebilir noktada olmasida avantaj yinede damitma iki pet sisenin kapak kismindan bi boru vasitasiyla birlestirerek biri bos oteki damitilacak suyla dolu ayni duduklu tencere mantiginda oldugu gibi kullanilabilir yada bi panco ve gunes yardimiyla uzun sureli olsada damitma yapilabilir resimler mev cut aslinda bu konuda bulursam eklemeye calisirim sole ki aritilacak su olan kapin icine bi baka kap konulur ve uzeri kapanir bos olan kap yuzmemesi icin icine agirlik tas gibi mesala konulur ve hava olmayacak sekilde pancoyla ya
 

Ynt: En İyi Su Arıtma Yöntemi ?

Kaplanir vepanco yada poset ortaya koydugumuz bos kaba dogru bombe yaptirili ki bunun icinden tas kullanlabilir bu duzenek en bilininen yontem fakat resmle tarif etmek gerekir en BASİT İSE SUDUR aritmak istenen su bi kapta kaynatilirken ustune bi tulbent yada benzeri bir ortu makul mesafede asilir buhardan islanan tulbent makul araliklarla temiz suyun konulacagi kaba skilir ...tulben kullanilarak ayrica sabah saatlerinde bitkilerin uzerine dusen cig toplanabilir tulbent pacalara baglanip otlar arasinda gezmek suretiyle islanan tulbent peyder pey sikilmak suratiylede su elde edilebilir izci fulari bu manada cok is gorecektir
 



Ynt: En İyi Su Arıtma Yöntemi ?

Vahşi doğada suyun saf ve temiz olduğu durumlara pek rastlanmaz. Bu yüzden içilmeden önce mutlaka arıtılarak hastalık taşıyan zararlı mikroorganizmalardan temizlenmeli, içindeki çamur ve diğer kirler süzülmelidir. Batılılar her gördükleri suyun özellikle bir musluktan akıyorsa içme suyu olduğunu düşünürler. Ancak birçok bölgede musluk suyu bile saf ve temiz değildir. Bazı insanlar pis suya diğerlerinden daha dayanıklı olsa da genellikle pis su içen herkes mide ve bağırsak problemleriyle karşı karşıya kalır…

Doğada, yağmur haricinde, en temiz görünen su bile asla saf değildir. İçinde çeşitli tuzlar, mineraller ve zararlı organizmalar vardır. Doğada bulunan suyun içindeki parçacıklar süzülmeli ve en az beş dakika kaynatılarak ya da kimyasal maddeler kullanılarak içindeki organizmalardan arıtılmalıdır. Deniz suyu ve idrar doğal hallerinde asla içilmemeli ancak çok acil durumlarda distile edilmelidir.

Kullanılabilecek birçok su arıtıcısı mevcuttur. Bunların çoğu suyu önce süzer daha sonra da kimyasal maddelerin yardımıyla arıtır. Buna alternatif olarak arıtma tabletleri kullanabilir ya da suyu süzdükten sonra kaynatabilirsiniz.

Su arıtma metotları
Tentürdiyot
Tentürdiyot kullanırken sağınızı solunuzu pisletebilirsiniz. Ayrıca su pembemsi bir renk alır ve tadı bozulur.

Potasyumpermanganat
Bu madde su sterilizasyonu için de kullanılan çok amaçlı bir kimyasal maddedir. Su hafifçe pembe olana kadar kullanılmalıdır.

Tabletler
Klor bazlı tabletler suyun tadını yüzme havuzu suyu gibi yapar ama çok güvenlidir. Yarım litre kirli suya yarım tablet kullanılır.

Portatif Filtre
Hortumun ucu kirli suya daldırılır. Filtrenin sapı yukarı aşağı hareket ettirildikçe arıtılmış su musluktan akar ve bir kaba toplanabilir.

Bardaklı Arıtıcı
Bu arıtıcı sökülüp cepte taşınabilir. Kirli su, şişenin tepesine takılabilen filtrenin içinden geçirilerek arıtılır. Arıtılan su şişenin içine dolar.

Arıtma Cihazı
Ampul şekilli parça akarsuyun içine daldırılıp hortumun diğer ucu bir kovanın içine koyulur. Pompanın kulpu aşağı yukarı hareket ettirilerek akan su, artıcının içinde arıtılıp kovaya dolar.

Doğal arıtıcı yapmak
Üçayak Filtre
Su arıtıcınız yoksa suyu kaynatmadan önce süzmek için bir çorap kullanabilirsiniz. Eğer çorap kullanacaksanız içine daha ince bir başka çorap ya da ince kum koyarak filtreyi daha güvenilir hale getirebilirsiniz. Bu filtreyi her kullandığınızda çorabın içini boşaltıp iyice durulayın. Filtrenizi asmak için ise bir üçayak yapın.
Tuzlu suyun distilsyonu

Acil bir durumda deniz suyundan da distilasyon yoluyla temiz su elde etmek mümkündür. Deniz suyunu kaynatarak buharı kabın üzerine koyacağınız bir bezde toplayın. Birbiri ardına kabın üzerine örteceğiniz bir sürü bez kullanmalısınız. Elinizin yanmasını engellemek için bir sopa kullanarak bezleri kabın üzerinden alın. Islak bezler soğuduğunda sıkarak sularını başka bir kaba boşaltın.

Doğadaki suyun tehlikeleri
Hayvanlar su içerken suyun içine insanlar için zararlı olabilecek birçok mikroorganizma ve bağırsak paraziti karışır. Bunların birçoğu uzun dönemde oldukça zararlı olabilir. Bazıları ise etkilerini hemen gösterir. Modern insan bu maddelerin çoğuna alışkın olmadığından çok kötü etkilenebilir. Dağlardaki su kaynaklarının temiz olması gerekse de içlerinde endüstriyel kimyasal maddeler bulunabilir. Bu yüzden doğada bulduğunuz bütün su kaynaklarından alacağınız suyu kullanmadan önce arıtmalısınız.


Kötü su işaretleri
Önünüzde duran su kaynağının tehlikeli olduğunu gösterecek hayvan kemikleri ve iskeletlerini her zaman göremeyebilirsiniz. Eğer suyun içinde tehlikeli kimyasal maddeler varsa kaynağın kenarına birikmeler olur. Kaynattığınız zaman bu maddeler açığa çıkar. Suyun çevresinde bitki örtüsü olmaması, yüzeyinde fazla miktarda yeşil alg olması da suyun içilemez olduğunun göstergesidir.

Kamış ve sazlar durgun sularda yetişir. Bu sularda parazit bulunması ihtimali daha fazladır.

Su kaynaklı hastalıklar
Hastalık Sebepleri Belirtileri
Leptospirosis İnsanlara, hastalığı taşıyan hayvanlardan (sıçan, sığır, fare, köpek, domuz) geçer. Bu hayvanların idrarıyla ya da vajinal salgılarıyla temas edildiğinde enfekte olunur. Vücuda tahriş olmuş deri ya da ağız, burun, boğaz ve göz damarlarından girer. Gribe benzer belirtileri (ateş, titreme, baş ağrısı, kas ağrıları) vardır. Daha ileri durumlarda menenjit, sarılık, böbrek yetmezliği, iç kanama ve kalpte hasara sebep olabilir.

Bilharzia Bu hastalığa yavaş akan tatlı su akarsularındaki tenyalar sebep olur. Deriden girip bağırsaklara geçerler. Ayrıca tatlı su salyangozundaki parazitler de hastalık yapabilir. Kaşıntı, döküntüler, astım krizleri, karaciğerde büyüme ve idrar yollarında tahrişe sebep olur.

Amipli dizanteri Lağım karışan içme suyuyla geçer. Kanlı ishal ve bağırsak iltihaplanmasına sebep olur. Bu enfeksiyonun daha karmaşık türleri sarılık, karaciğer ve akciğerlerde apse ve bağırsak delinmesine sebep olabilir.

Çengelli bağırsak kurdu Bu parazitin larvaları vücuda içme suyundan ya da doğrudan deriden girer. Yetişkin kurtçuklar bağırsakları sararak kansızlık ve uyuşukluğa sebep olur.

Giardiasis İdrar ve vajinal sıvılarla kirlenmiş sudaki giardia paraziti sebep olur. İshal ve mide kramplarına sebep olur. Kuzey Amerika, Afrika ve Asya`da giderek daha sık görülmektedir.




Su kaynaklı hastalıklardan korunma
Tek çare suyu arıtmaktır. Eğer beraber yolculuk ettiğiniz arkadaşlarınızdan biri içtiği su yüzünden hastalanırsa onu ve ona bakmakla yükümlü arkadaşınızı karantinaya alın. Hastanın kullanacağı tabak, bardak ve aletleri ayırın. Hastalanmasına sebep olan organizmalardan bolca içeren dışkısından ve kirli elbiselerinden uzak durun. Kamp temizliğine daha fazla özen göstererek başkalarının da hastalanmasını engelleyin.
 

Ynt: En İyi Su Arıtma Yöntemi ?

su arıtıcı fıayatı 180 220 250 300 400 arasında modelıne gore deısebılıyor

http://www.youtube.com/watch?v=Kna_J0Fcqp8&feature=player_embedded
 

Ynt: En İyi Su Arıtma Yöntemi ?

SteriPEN® JourneyLCD bütün SteriPEN’ler gibi Virüsleri, Bakterileri, Tekhücrelileri, ve Parazitleri yok eder. SteriPEN® JourneyLCD yaklaşık 18.6 cm (7.3 in.) boyunda ve 4.1 cm (1.6 in.) enindedir. Ağırlığı pil ile birlikte128 g (4.5 oz.) dır. JourneyLCD ile birlikte
SteriPEN® ön filtre ve 0,5 L yi (16 oz.)48 saniyede 1 L yi (32 oz.) 90 saniyede arıtır. 10.000 doz olan lamba ömrüyle 10,000 Litre( 2500 galon) su arıtır.
 

Ynt: En İyi Su Arıtma Yöntemi ?

SteriPEN nasıl çalışır?
SteriPEN C dalga boyunda UV (ultraviyole ışığı) kullanır. UV-C ışığı, x-ışınları ile gözle görülür ışık dalga boyları arasında kalan, saniyeler içinde mikropların DNA’sını yok eden kısa dalga boyunda ışıktır. Sesiyle camı kırabilen bir şarkıcıya benzer. İşlevsel DNA olmadan, mikroplar çoğalamaz veya sizi hasta edemez.
UV ışığından daha fazla söz eder misiniz?
Ultraviyole ışığı görünmez, yüksek enerjili ışıktır. UV eski bir teknolojidir. 1878 yılında, bakterilere karşı etkinliği kaydedilmiştir ve artık dünyanın dört bir yanında şişeleme tesisleri, hastaneler ve belediye su arıtma tesislerinde ticari olarak kullanılmaktadır.
Işığın dalga boyları nanometre (nm) cinsinden ölçülür. Bir nanometre bir metrenin milyarda biridir. Görünür ışık yaklaşık 700nm olan kırmızıdan yaklaşık 400nm olan mora kadar bir aralığa sahiptir. Normalde, insan gözü 400nm ile 700nm arasında olan “gözle görülür” aralığın dışındaki dalga boylarında kalan ışıkları görmez.
Tüm UV ışığı bandı, gözle görünen spektrumun yaklaşık tamamı genişliğindedir – 400nm ile yaklaşık 100nm aralığına sahiptir. UV bandı 3 aralığa bölünür: 400nm ile 320nm arasındaki UV-A, 320nm ile 290nm arasındaki UV-B ve 290nm ile 100nm arasındaki UV-C. SteriPEN çoğunluğu 254nm’de, UV-C aralığında UV ışığı verir. UV-C ışığı DNA’yı yok eder ve böylelikle mikropların çoğalmasını önler.
Mikrop öldürücü UV ışığı – 240nm ile 290nm arasında – DNA’nın dört temel nükleotidinden biri olan timine etki eder. Mikrop öldürücü bir UV fotonu, DNA zinciri içerisindeki bir başka timinin bitişiğindeki timin molekülü tarafından emildiğinde, moleküller arasında bir kovalent bağ ya da dimer oluşur. Bu timin dimeri enzimlerin DNA’yı “okumasını” ve kopyalamasını engeller. DNA’yı kopyalama yetisi olmadan, mikroplar çoğalamaz ve zararsız hale gelirler.
UV ışığı tehlikeli midir?
Ultraviyole ışığına maruz kalmak cilt ve gözde zarara neden olabilir. Talimatlara göre kullanıldığında, SteriPEN kullanıcıyı UV ışığına maruz bırakmaz. Unutmayınız, SteriPEN’in lambası, kimi gözle görünen aralıkta kalan birçok dalga boyu vermektedir. SteriPEN tarafından yayılan görünen mavi ışık – ultraviyole değil – gözle görülür mavi ışıktan ibarettir ve bakılması tehlikeli değildir. Gerçekte, gözle görünen ışığın mikrop kırıcı etkisi olmamakla birlikte, lambanın düzgün çalıştığında dair bir göstergedir. Işık görünmüyorsa, lamba yanlış çalışmaktadır.
UV-C çoğu malzemenin içinden geçemez. Cam, seramik, metal ve hemen her plastikten yapılmış su kapları UV-C iletimini engeller. Ayrıca, bir su kabında hava/su ortak yüzeyinin altı UV-C için oldukça etkili bir yansıtıcı görevi görür. Sonuç olarak, SteriPEN’in lambası hemen her türlü içme kabına batırıldığında, UV-C tamamen içeride kalır. Unutmayınız, SteriPEN’in su sensorları lamba tamamen suya batırılmadıkça çalışmasını engellerler.
Çok az sayıda malzemenin UV-C ışıklarını geçirmesinin yanı sıra, seyrek görülen az sayıda malzeme bulunmaktadır. Bunlara, optik sınıfı kuvars (SteriPEN lamba malzemesi) ve Teflon ailesinde bulunan az sayıda floropolimerler dâhildir – her ikisi de içme kaplarında yaygın biçimde kullanılmazlar.
 

Ynt: En İyi Su Arıtma Yöntemi ?



SteriPEN ne kadar hızlı çalışır?
SteriPEN, çalışma süresini kontrol eden dâhili bir mikrobilgisayara sahiptir. Ayrıca sıcaklık sensorlarına da sahiptir. Kullanıcı, iki hacim seçeneğinden -16 oz (0.5 L) veya 16 oz’den (0.5 L) az veya 16 oz (0.5 L) ile 32 oz (1 L) arasında - birini seçmelidir. Ardından, kullanıcı aktivasyon düğmesine basar ve lambayı suyun altına batırır. Sensor pimleri suyla temas ettiğinde, lamba etkinleştirilir. SteriPEN uygun doz süresini otomatik olarak verir ve ardından kapanır. Kullanıcının çalışma süresini ayarlamasına gerek yoktur. SteriPEN’in doz süresi 16 oz için (1/2 litre) 38 ila 48 saniye arasında ve 1 kuart (veya 1 litre) için 90 saniye arasında değişir. Bu süre, 4 saate kadar çıkabilen kimyasal işlemlerden çok daha hızlıdır. SteriPEN ayrıca pompalı filtrelerden genel olarak daha hızlı –ve kesinlikle daha kolaydır- çünkü temizlemeniz gereken pompalar ve filtreler bulunmaz. Ayrıca hatırlatmakta fayda var, SteriPEN’in hızı ve çalıştırma kolaylığı, restoranlar ve yolcu gemileri gibi filtre ve kimyasalların uygunsuz olduğu yerlerde onu yararlı kılar.
SteriPEN’i kullanmadan önce/kullandığım sırada suya yapmam gereken özel bir şey var mı?
SteriPEN arıtımı sırasında, hafifçe SteriPEN ile karıştırarak suyu çalkalamanız önemlidir. Suyun çalkalanması UV işleminin eşit dağılmasını sağlar. Ayrıca, SteriPEN berrak suda kullanılır.
Büyük renk bozulması veya partiküllere sahip su, UV ışığının suda yol almasını engelleyerek SteriPEN’in etkinliğini azaltabilir. Çoğu kişi, suda tortu olması durumunda suyu bir kahve süzgeci veya tülbentle kabaca süzer. Tortu, asılı talk pudrası gibi çok inceyse, genellikle SteriPEn veya başka tip su arıtımı kullanılarak, dibe çökmesinin beklenmesi gerekir.
Hydro-Photon, Inc. ayrıca partikülleri (çekilmiş karabiber boyutuna) süzmek için SteriPEN Su Şişesi Ön Filtresini sunmaktadır. Ön Filtre çoğu geniş ağızlı su şişelerine sığar ve 4 mikron elek içerir.

pr_01_4763_max.jpg
 



Ynt: En İyi Su Arıtma Yöntemi ?


Steripen son derece etkilidir. SteriPEN’in mikrobiyolojik etkinliği A&L Laboratuarının yanı sıra 4 üniversitede (Maine Üniversitesi, Arizona Üniversitesi, Oregon Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ryerson Üniversitesi- Toronto Kanada), Tübitak, Ankara Üniversitesi ve daha birçok yerde test edilmiştir. SteriPEN’in bağımsız test raporlarından bazılarını buradan indirilebilirsiniz.
Talimatlara göre kullanıldığında SteriPEN’in bakterilerinin %99.9999’unu, virüslerin %99.99’unu ve protozanın (yani Giardia ve Cryptosporidium) %99’unu yok ettiği görülmüştür. Bu etkinlik seviyesi Amerikan EPA’sının Mikrobiyolojik Su Arıtıcılarının Test Edilme Standart ve Protokol Rehberinin şartlarının üzerinde kalmaktadır.
SteriPEN soğuk derecelerde kullanılabilir mi?
Evet. SteriPEN dünyanın dört bir yanında dağlarda başarıyla kullanılmıştır – bunlara Klimanjaro ve Everest (Yorumlar sayfamıza bakınız) dâhildir. Ortam sıcaklığı 32°F (0°C) altındaysa, SteriPEN’i sıcak tutmak için cebinizde taşımanızı tavsiye ederiz. SteriPEN -40°F (-40°C ile aynı derecede) gibi uç derecelerde test edilmemiştir. Bu gibi aşırı soğuk havaların SteriPEN’e zararlı olması için herhangi bir neden hakkında bilgi sahibi olmamamıza karşın, -40°F altında düzgün çalışabilen bir pil bilmiyoruz.

SteriPEN herhangi bir ülkeden gelen sularda etkili midir?
Evet.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,825
Mesajlar
1,524,030
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR



Geri
Üst