En İyi Döner Nerede Yenir?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aycha Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 114
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 101,281
Ynt: En İyi Döner Nerede Yenir?

Diğer sayfalarda yazıldımı bilimiyorum ama; ayaküstü ekmek arası dönerde ankara sakarya caddesindeki Hosta, bir de izmir kemeraltında porselen kayık tabakta sunan petek dönercisi vardı, şimdi duruyordur sanırım. İkisinde de nefistir..Hostada hızımı alamayıp iki tur yediğimi bilirim..)
 

Etiketler
Ynt: En İyi Döner Nerede Yenir?

Merhabalar,
Cavid hocam dediğiniz çok doğru, zaten bende yasak şeyleri yerken gözümü kapatıp yiyorum, ben görmeyince herhalde benide kimse görmez mantığı.Siz ne dersiniz?
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.
 

Ynt: En İyi Döner Nerede Yenir?

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Cavid hocam dediğiniz çok doğru, zaten bende yasak şeyleri yerken gözümü kapatıp yiyorum, ben görmeyince herhalde benide kimse görmez mantığı.Siz ne dersiniz?
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Aman ha Niyazi Bey; "seyrek ve tek porsiyon" olsun!... "Türkülerle ve sağlıkla kalın"ın gereği de bu... ;)

gezmen' Alıntı:
O hekimin Bandırma'da da gözü yoktur... :D

Cavid Sezen

Bandırma'daki dönerci (Kullanacağınız bir yol olduğu için yazıyorum): Bu başlığın ilk sayfasında.

Selamlar.
Cavid Sezen
 

Ynt: En İyi Döner Nerede Yenir?

Merhabalar,
Cavid hocam, daha dinleyecek olduğum binlerce türkü var o nedenle dikkat zorunlu hal aldı.
Zaten istersen dikkat etme bak ne olur sonucu, bilen arkadaşlarımız bizim TONYA ilçemizi bilirler benim hanım oralı.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.
 





Ynt: En İyi Döner Nerede Yenir?

en iyisi nerede yenir yazıyor ama bugün en kötü ankara dönerini aba piknik yüksel şubesinde yedim. aktarmalı gidiyordum havaalanında beklemektense gidip kızılayda ankara döneri yiyeyim dedim kızılaya indim. soğanlı istedim abi soğan yok gıda mühendisimizin seçimi dedi kötü doğranmış soğanlar ve çoğu ezilmiş marulları ve istemediğim ezilmiş domatesleri içine boca etti. kola aldım kaynamasına az kalmış kolayı verdiler. içince tepem attı buz istedim abi yok dedi kolacı çocuk. kasadakine şikayet ettim atlanmış :smiley: dedi. ben neye atlandığını biliyorum da susayım şimdi. selam sevgi hürmet hepsi sana aba piknik. döner keyfimin içine eden lezzet katilleri. gidin newyorkta dönerci açın o döneri ancak orada satarsınız. ya da en iyisi bırakın bu işi de ankara döneri ankara döneri olarak kalsın.
 

Ynt: En İyi Döner Nerede Yenir?

Maltepe Ali Usta'da zaman zaman döner yiyorum. Bazen çok iyi oluyor, bazen de çok yağlı oluyor, etin kokusu geliyor. Büyük lokanta sıkıntısı onda da var. Son zamanlarda Caddebostan'da Bedri Usta'dan alıyorum. Kendi lokantasının tam karşısına sırf döner için küçük büfe açmış. Şimdiye kadar 4-5 defa aldım, hepsinde çok lezizdi. Döneri yerine çok fazla takmadıklarından etleri taze kalıyor. Bir keresinde döneri hazırlayan eldiveni ile para da aldı. Hoşuma gitmemişti. Son gittiğimde kasada bir bayan vardı. Umarım her zaman kasada başka birisi olur.
 

Ynt: En İyi Döner Nerede Yenir?

Karadenizde bir döner lezzet durağı değerlendirin derim.

http://www.dailymotion.com/video/xl2nax_donerci-nail-usta-vedat-milor-tarihi-meyhur-kastamonu-doneri_shortfilms
 

Ynt: En İyi Döner Nerede Yenir?

Merhabalar,
İlk açıldığı günlerde Maltepe Ali Ustaya gitmiştim, ne yalan söyleyeyim ben beğenmedim.Dükkan çok büyük, takılan döneri iki kişi zor kucaklar zaten içerdeki o koku hele kızartılmış ürün kokusu beni ürküttü.Siparişimi iptal edip kalktım ve birdaha gitmedim.
İyi olmadıklarını söyleyemem, kimseyede gidin veya gitmeyin demem fakat ben kesinlikle gitmem.
Daima tercihim küçücük esnaf lokantaları olmuştur, kesinlikle restaurant yazan yerlerden uzak durmuşumdur.
Acıyın bana Çanakkalede kesinlikle döner yenilebilecek biryer bulamadım, birkaçtane yer gördüm Hatay döneri, İskenderun döneri diye yazıyor, tabelalarındaki isimler güzel.Ne yapayım Bursa üç saatlik yol, bazan gitmek lazım değilmi.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.
 



Ynt: En İyi Döner Nerede Yenir?

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
İlk açıldığı günlerde Maltepe Ali Ustaya gitmiştim, ne yalan söyleyeyim ben beğenmedim.Dükkan çok büyük, takılan döneri iki kişi zor kucaklar zaten içerdeki o koku hele kızartılmış ürün kokusu beni ürküttü.Siparişimi iptal edip kalktım ve birdaha gitmedim.
İyi olmadıklarını söyleyemem, kimseyede gidin veya gitmeyin demem fakat ben kesinlikle gitmem.
Daima tercihim küçücük esnaf lokantaları olmuştur, kesinlikle restaurant yazan yerlerden uzak durmuşumdur.
Acıyın bana Çanakkalede kesinlikle döner yenilebilecek biryer bulamadım, birkaçtane yer gördüm Hatay döneri, İskenderun döneri diye yazıyor, tabelalarındaki isimler güzel.Ne yapayım Bursa üç saatlik yol, bazan gitmek lazım değilmi.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.
k

hatay döneri diye antakyada ve iskenderunda yapılan otuz gram kötü tavuk döneri eti bolca yeşillik üzerine tadı bastırsın diye ketçap ve mayonez o da tadı bastıramazsa diye kaynatılmış salçalı su içeren baharatlı sıvıyı mayasız ekmeğe sarıp döner ateşinde dışı yakıldıktan sonra servis edilen yiyeceği kastediyorsunuz sanırım.
 

Ynt: En İyi Döner Nerede Yenir?

Merhabalar,
Evet Yaşar hocam, tıpkı dediğiniz gibi.Sözde Hindistan dan gelen (kendileri özel olarak getirtiyorlarmış öyle söyledi sorduğum kişi) baharatlarlar ve daha birçok şey hem kokulu hemde farklı bir acılı (kesinlikle biber olmadığına eminim) kaynatılmış sosu sizinde yazdığınız gibi bolca vede temizlenmemiş yeşilliğin içine kızartılmış patates vede ketçapla çok ucuz paraya satıyorlar, nerdeyse 10 cm çapında bir ruloyu elinize tutuşturuyorlar neyapsın insanlar ucuz diye onu yiyorlar.
Yinede siz çok güzel bir tarifle herşeyi özetlemişsiniz, bence buda eğitimci olmanın farkıdır.
Türkülerle kalın, sağkıla kalın.
 

Ynt: En İyi Döner Nerede Yenir?

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Evet Yaşar hocam, tıpkı dediğiniz gibi.Sözde Hindistan dan gelen (kendileri özel olarak getirtiyorlarmış öyle söyledi sorduğum kişi) baharatlarlar ve daha birçok şey hem kokulu hemde farklı bir acılı (kesinlikle biber olmadığına eminim) kaynatılmış sosu sizinde yazdığınız gibi bolca vede temizlenmemiş yeşilliğin içine kızartılmış patates vede ketçapla çok ucuz paraya satıyorlar, nerdeyse 10 cm çapında bir ruloyu elinize tutuşturuyorlar neyapsın insanlar ucuz diye onu yiyorlar.
Yinede siz çok güzel bir tarifle herşeyi özetlemişsiniz, bence buda eğitimci olmanın farkıdır.
Türkülerle kalın, sağkıla kalın.

Niyazi Hocam iki yıl kadar Antakya'da yayınlanan bir derginin yemek ve mekan değerlendirme yazılarını kendimce yazdım. Sonra da daha fazla yazacak yer sıkıntısı olunca şimdilik ara verdim arada gezi yazıları yazıyorum. O nedenle belki acımasız sayılabilecek bir değerlendirme oldu ama ucuz ve sağlıksız beslenme adı altındaki zehirlenmeye birilerinin müdahale etmesi gerek. Aslında antakya yemekleri ve yemek yenilecek yerleri burada bir başlık açıp yazsam (yazılar hazır) iyi olacak. İnsanlar antakyaya yemek için geliyorlar çok sıradan ama adı bilinen bir iki yerde kalitesiz ve lezzetsiz şeyleri yiyip ballandıra ballandıra da yazıyorlar (ilginçtir iyi yemek yapan ve damağının iyi olduğunu düşündüğüm bazı yazarlar da öyle yazıyor). Tıpkı antebe gidenlerin eskiden iyi yemek yapan bir iki yeri kalabalık turistik gruplara hizmet verecek şekilde dizayn edildiğinden antep lezzetlerini sunuyor sanmaları gibi.

Vedat Milor'un gittiği yerleri beğeniyorum ama antakyaya geldiğinde kılavuzları bence çok iyi değildi.

forumda daha önce bir yerde de yazmıştım ama tekrar olmaz derseniz eski yazılardan birini ekliyorum.

Damağımda Kalanlar: Tabak Tabak Türkiye Lezzetleri

Şubat 2010’da HatayLife dergisinin çıkış hazırlıkları yapıldığı günlerde İsmail Bey’le konuşurken o güne kadar zaman zaman farklı yerlerde yazdığım yazılardan aklımda kalanlardan hareketle dergi için gezi yazıları yazar mısınız diye bir teklif getirdi. Ben de karşı atak yapıp, dergiye her ay düzenli yemek ve yemek yenilecek mekan değerlendirmesi yazsam nasıl olur diye farklı bir teklif getirdim. Hemen gelecek hafta için derginin ilk sayısındaki yazıya konu olan Aktepe Lezzet Lokantasına gittik, sonraki yazılarımızda da izlediğimiz metodla yemeğimizi yedik, bize servis edilen yemekleri fotoğrafladık, yemek sonunda hesabımızı ödedik sonra senelerdir tanısam da Mehmet Amca’ya 10 dakika vaktiniz var mı diyerek oradaki masalardan birinde mekanla ilgili ayrıntıları not ettik. Gittiğimiz mekanda bize servis edilenler yazı yazılacağı bilinmeden vatandaş olarak gidildiğinde sizin de yiyeceğiniz yemeklerdi. Zaten bir kısım mekanlardan bazısı 17 yıllık müşterisi olduğum ve defalarda ziyaret ettiğim yerlerdi. Onyedisi Hatay’dan birisi Gaziantep’ten toplam 18 mekan yazdım. Bu mekanlarda hedef, mekanın kalitesinden ve genel olarak servis edilen tüm yemeklerin kalitesinden ziyade kendi ölçütlerimde “eşsiz ve özel” lezzete sahip en az bir yemek servis edilmesiydi. Tabi bir Antep’li olarak bu değerlendirmelerde damağımın daha iyi değerlendirdiğini düşündüğüm kebaplar başı çekti. Eşsiz tencere yemeklerine sahip Hatay Mutfağının bu örneklerinin Hatay’lıların yedikleri şekilde orijinal halleri ile sunulan bir mekanın ender bulunması gerçekten eksiklik. Hatay tencere yemeklerinin Hatay’lı olmayanların da yiyebileceği şekilde yumuşatılarak kaliteli ve hijyenik olarak hoş ve misafir ağırlanabilecek yerlerde sunulduğu mekanlar az da olsa şükür ki var. Hatay mutfağı ve restoran kültürünün vazgeçilmezleri mezeler konusunda ise standartlaşma ve lezzetlerin sabitlenmesi en azından malzeme kalitesinin bu şehrin yeme içme kültürünü oluşturan işletmelerce oturup konuşulması, tartışılması ve bu konuda en azından üniversitede bir araştırma merkezinin kurulması ve en kısa sürede bu konuda yarı bilimsel ama medyatik yanı ağır basan bir toplantının düzenlenmesi taraftarıyım.

Yakın zamanda Türkiye’nin en geniş katılımlı doğa sporları forumunda (www.gezenbilir.com) “Türkiye’de bu 25 şeyi yapmadan göçüp gitmeyin” başlığına nazire olsun diye eklediğim 10 yerde yemek yemeden göçüp gitmeyin konusunu buraya taşımak istedim. Bu ay sabit bir mekanı yazmayıp son 20-25 senedir en az bir kez yemek yiyip hayran kaldığım damağımda kalan lezzetlerin sunulduğu mekanları isim ve ayrıntı vermeden sadece yemek adı ve sathi bir tarifle vereceğim. Ama emin olun oralara yolunuz düştüğünde o mekanları bulup o lezzetleri tattığınızda harcadığınız efora değecek. Hatta birçoğu sadece o lezzeti tatmak üzere tarif edilen yerlere gitmenize tek başına değecek lezzetler. Yemek programlarında keşfedilmiş, artık çok bilinen yerler haline gelmiş mekanlar bahsimizin dışındadır.
1. Antep’te Halil Usta’da kebabın keyfine varın, siz sadece bana sırayla tüm kebaplardan getirin diye talimatı verip sonrasını onlara bırakın. Sabah erkenden kalealtında cartlak kebabı yapmaya başlayıp sabah 7-8 gibi dükkanı kapatan ciğer kebapçısında ciğerle kahvaltı yapın. Sabah kalkamam derseniz Et balık kurumu yanındaki salaş dükkanlarda ciğer kebabı yiyin.
2. Bitlis’te çarşı içindeki büryancıda (azmi usta) sabah 11 gibi koca bir tabak büryanı gövdeye indirin ya da sabah 5 gibi yine büryancılarda çıkan avşor çorbasını kaşıklayın. Eğer Bitlis’ten bu iki yemeği denk getirecek saatte geçemediyseniz oturup halinize ağlayın.
3. İğneada’da limanın arkasındaki tepedeki salaş balıkçıda eylül ekim gibi, teknelerin az önce getirdiği lüferlerden yapılan lüfer ızgarayı yiyin. Diğer aylar için lezzet garantisi yoktur.
4. Antep’te bir mahalle kasabının hazırladığı sarımsak kebabını (nisan sonundan mayıs sonuna kadar), soğan kebabını (kış aylarında), ya da orta yağlı koyun eti ile hazırlanmış Antep lahmacununu (malzemeye soğan koyarsa kasabı vurun, o lahmacunu da yemeyin) yiyin.
5. Maraş-Kayseri yolunda Döngel Mağaraları civarında salaş kamyoncu lokantalarında bulabildiğiniz en genç kuzu etinden yapılmış, yöreden toplanan odun ateşinde pişirilen pirzolanın tadına varın.
6. Erzurumda fırıncılık meslek yüksek okulunda yapılmış ekmekleri tadın ve “bu ekmek ise bize ekmek diye bugüne kadar sunulan mamüller ne” diye hayat muhasebenizi yapın. Yine Erzurumda koyun etinden yapılmış cağ kebabından patlayıncaya kadar yiyin. Belki Antakyalılar için künefenin yerini tutmaz ama kadayıf dolmasını gövdeye indirin.
7. Rize Kavrun Yaylasında yaylanın ortasındaki kahvehanede sabah 5 gibi çıkan poğaçalardan sıcakken yiyin.
8. Hala yapan bir yer bulup Samsun Vezirköprü’de sabah 5 gibi servis edilen etle yapılan paça terbiyeli çorbayı kaşıklayın. Öğle yemeğinde arabalarda satılan kuzu kızartmadan yarım kilo yiyin (bence en iyisi semaverciler çarşısının içindeki arabadan yiyin)
9. Antakya civarında özellikle Harbiye tarafındaki köylerde ya da Samandağ’ın köy kasaplarında kağıt kebabı yaptırıp, içinin malzemesini tamamen kasaba bırakıp, bulduğunuz ilk yeşillikte kağıt kebabını üzerine konulan pide, birkaç parça pişmiş domates ve acı biberle birlikte içselleştirin.
10. Çorumda Kaymakçı bölgesinde kuzu pirzola yapan yerlerden birinde bal ve kaymak üstüne her biri tek lokmalık pirzolaların tadına varın.
11. Yukarıda bahsedilenleri değil tatmak bahsini ilk kez duyuyorum diyorsanız zaten siz teorik olarak yaşamadığınızdan dert etmeyin sayfayı çevirince hepsi geçecek.
 

Ynt: En İyi Döner Nerede Yenir?

Yaşar Hoca'm, yazınızı bir solukta okudum ve hemen teşekkür etmek için sola baktım, sizin "teşekkür et" butonuna dokunan olmamış daha :(; siftah benden oldu :smiley:. (Çok önemli paylaşımlarınız ve gönderdiğiniz kitap için de teşekkür etmiştim ama o zaman buton yoktu. ;)) İnsan bu yazıyı okur da, eli nasıl sola doğru (butona) gitmez anlamış değilim. :eek:

Doğrusu, bu yönünüzü bilmiyordum, dahası Antepli olduğunuzu da... Bu önemli lezzetlerle içiçe olmak, büyük şans. Kuşkusuz meraklı olmak, başlı başına bir gereklilik. Yetmedi, damak beğenisinin de gelişkin olması en başta gerek. ;)

Yukarıdaki yazınızı, Gezenbilir'e girmeyen, ileti grubumdaki arkadaş ve dostlarıma da kopyalayıp gönderebilir miyim? Onların da bu bilgilerden yoksun olmalarına gönlüm razı olmaz. :smiley:

Yukarıdaki görüş ve değerlendirmelerinize katıldığımı söylememe bilmem gerek var mı? Birkaç noktaya da ben değinmek isterim kısaca. Ellerde mikrofon, arkada bir kamera ordusu, önceden alınan randevular, ödenmeyen hesaplar.... çok danışıklı dövüşlerle işim olmaz. Televizyonda bu tür proğramları izlerim ama proğramda adı geçen mekanları not etmem. Hangi medyatik ve akçalı gerekçelerle bu tanıtımlar yapılmaktadır, güvenemem. Beni yerel lezzetler ilgilendirir yalnızca; o lezzetleri tadabileceğim mekanları nasılsa bulurum. ;) (Bir örnek: Yaklaşık on yıl önce, VW Antep yetkili servisinde, ağabeyimle birlikte aracın sorununu çözdük ve zamanımız da çok az. Sorunumuzu çözen ustaya durumu belirttim. Bize, yakın ve Antep mutfağını yansıtabilecek bir yer salık vermesini istedim. Neredeyse kroki çizerek yakın bir yeri önerdi ve "ben önermesem, siz görseydiniz, önünden geçer giderdiniz; epeyce salaş bir görünümü vardır ama aldanmazsınız" dedi. Gerçekten de ne aldanması, kaç kez hayır dua okuduk adama anımsamıyorum. ;D Birer porsiyonu bölüşerek, tadım sayısını artırmış olduk ağabeyimle. Kebaplar... öyle güzeldi ki hala anlatırım çevreme...)

Paylaşımlarınızın sürmesi dileğiyle!... :smiley:

Cavid Sezen
 

Ynt: En İyi Döner Nerede Yenir?

Merhabalar,
Yaşar hocam ikinci teşekkürde benden, verdiğiniz değerli bilgiler için sağolun desem yeter.
Yemek beleşcilerinin söyledikleri o süslü kelimeler bana ters gelir.
Engüzel şeyler sizlerin ve dostlerınızın olsun.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.
 



Ynt: En İyi Döner Nerede Yenir?

gezmen' Alıntı:
Yaşar Hoca'm, yazınızı bir solukta okudum ve hemen teşekkür etmek için sola baktım, sizin "teşekkür et" butonuna dokunan olmamış daha :(; siftah benden oldu :smiley:. (Çok önemli paylaşımlarınız ve gönderdiğiniz kitap için de teşekkür etmiştim ama o zaman buton yoktu. ;)) İnsan bu yazıyı okur da, eli nasıl sola doğru (butona) gitmez anlamış değilim. :eek:

Doğrusu, bu yönünüzü bilmiyordum, dahası Antepli olduğunuzu da... Bu önemli lezzetlerle içiçe olmak, büyük şans. Kuşkusuz meraklı olmak, başlı başına bir gereklilik. Yetmedi, damak beğenisinin de gelişkin olması en başta gerek. ;)

Yukarıdaki yazınızı, Gezenbilir'e girmeyen, ileti grubumdaki arkadaş ve dostlarıma da kopyalayıp gönderebilir miyim? Onların da bu bilgilerden yoksun olmalarına gönlüm razı olmaz. :smiley:

Yukarıdaki görüş ve değerlendirmelerinize katıldığımı söylememe bilmem gerek var mı? Birkaç noktaya da ben değinmek isterim kısaca. Ellerde mikrofon, arkada bir kamera ordusu, önceden alınan randevular, ödenmeyen hesaplar.... çok danışıklı dövüşlerle işim olmaz. Televizyonda bu tür proğramları izlerim ama proğramda adı geçen mekanları not etmem. Hangi medyatik ve akçalı gerekçelerle bu tanıtımlar yapılmaktadır, güvenemem. Beni yerel lezzetler ilgilendirir yalnızca; o lezzetleri tadabileceğim mekanları nasılsa bulurum. ;) (Bir örnek: Yaklaşık on yıl önce, VW Antep yetkili servisinde, ağabeyimle birlikte aracın sorununu çözdük ve zamanımız da çok az. Sorunumuzu çözen ustaya durumu belirttim. Bize, yakın ve Antep mutfağını yansıtabilecek bir yer salık vermesini istedim. Neredeyse kroki çizerek yakın bir yeri önerdi ve "ben önermesem, siz görseydiniz, önünden geçer giderdiniz; epeyce salaş bir görünümü vardır ama aldanmazsınız" dedi. Gerçekten de ne aldanması, kaç kez hayır dua okuduk adama anımsamıyorum. ;D Birer porsiyonu bölüşerek, tadım sayısını artırmış olduk ağabeyimle. Kebaplar... öyle güzeldi ki hala anlatırım çevreme...)

Paylaşımlarınızın sürmesi dileğiyle!... :smiley:

Cavid Sezen

Cavid Hocam çok teşekkürler. İstediğiniz platformda isim belirtme şartı da olmadan paylaşabilirsiniz. Antepte eski ssk yeni adını bilmiyorum ama devlet hastanesi oldu yanında çulcuoğlu lokantası var mutlaka ziyaret edin derim. Esnaf lokantası idi ama hal şehir dışına çıkınca onlar ssk yanında devam ettiler.



sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Yaşar hocam ikinci teşekkürde benden, verdiğiniz değerli bilgiler için sağolun desem yeter.
Yemek beleşcilerinin söyledikleri o süslü kelimeler bana ters gelir.
Engüzel şeyler sizlerin ve dostlerınızın olsun.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Bence yemek yenecek yere kamerayla gitmek doğru değil. Önce yemek yenmeli hatta bir yıl içinde en az 3 kez yemek yenmeli. Sonrasında yine habersiz gidip yemekten sonra fotoğraf ve alınacak notlarla ilgili izin almak lazım. Ancak bu şekilde yemek yazısı yazılırsa bence doğru olur. Yoksa sizi yanıltabilirler ne kadar iyi niyetli olursanız olun.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Mesajlar
1,523,063
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst