El ve Vücut Isıtıcı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan A.Argun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,185

A.Argun

Kamp I
Yer
Ankara
Merhaba arkadaşlar,sanırım kamplarda,özellikle hareketsiz durumdayken en çok sıkıntı çekilen konulardan birisi el veya diğer bir vücut uzvumuzun üşümesi.Genellikle vücuda veya elbiseye yapıştırılarak kullanılan,tek kullanımlık bantlar tercih ediliyor.Ben alternatifler araştırırken bulduğum iki farklı alternatif üründen bahsetmek istiyorum.(Ürünlerle ilgili herhangi bir pazarlama niyetim asla yoktur,sadece diğer arkadaşlara belki faydalı olabilirim diye yazıyorum.)
Birincisi ebay den aldığım Firepod markalı Optronics ismli firmanın ürünü bir ısıtıcı.Ürün 4 tane kalem pille çalışıyor.Boyutları: eni 6 cm. boyu 12cm(yaklaşık).Ürün açık konuma getirildikten 10-15 dakika sonra kendi maksimum ısısına ulaşıyor.Şu andaki ısı şartlarında yaydığı ısının yeterli olup olmadığına tam anlamıyla karar veremedim.Ürün açıklamasında 5 saat ısı yaydığı yazıyor.Bana maliyeti kargo dahil 24 dolar oldu.
İkinci ürün ise EZ HEAT marka granül şeklinde olan sıcat su içinde jel haline dönüştürülerek birden fazla kullanılabilen bir ürün(tercümede hata yapmış olabilirim)Bu ürünü henüz almadım.Başka ürünlerde var fakat yazdıklarımın fiyatları daha uygun olduğu için seçtim.
Bahsettğim ürünleri bilen arkadaşlar vardır,henüz bilmeyen arkadaşlara yararlı olacağını umuyorum.Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: El ve Vücut Isıtıcı

Selam arkadaşlar, A.Argun arkadaşımızın bahsettiği ürünlere ilavaten, dünyada sadece 2 ülkede yapılan (Türkiye ve Canada) sıcak kompress torbaları var, 2 saniye içinde 70oC sıcaklığa ulaşıp 20 dakika sıcaklığını muhafaza ediyor, aynı ürünün soğutucusu da var, tek sefer kullanımlı bu ürün oldukça pratik bir çözüm, bu ürüne buradan ulaşabilirsiniz. http://dukkanlar.gittigidiyor.com/nasa_extreme_shopping_mall/

Kazasız belasız hayırlı geziler dilerim

Ben Zipponun ürününü aldım ebay üzerinden, kargo dahil 19 dolardı sanırım. Oldukça da memnunum.

Benzinle çalışan modeli kullandım. Evde denediğiniz zaman ısıttığını görüyor ve mutlu oluyorsunuz "ne güzel karda kışta işe yarar" diyorsunuz ancak yoğun kar altında geçen bir kamp döneminde hiçbir faydasını görmedim, kendini dahi ısıtamadı. Soğuğu görünce kendinden geçti. Jel modeller gittigidiyorda satılıyor. Jeller bana daha mantıklı geliyor ama pekte almayı düşünmüyorum artık. Tek kullanımlık tozlar (HEAT vs..) fena değil eldivenin içine veya uyku tulumuna bir tane atıyorsunuz. Faydası oluyor ama soğuğa karşı kendi metabolizmanızdan daha güçlü bir ısıtıcı yoktur. Vücudun kendi ürettiği ısıyı koruyun yeter. Ateş yoksa ısıtıcıların hepsi yalan. Sıcak mutluluktur; tozlar biraz ısı veriyor ama bunun verdiği mutluluk daha ziyade psikolojik, fiziksel olarak yeterince ısıtmıyor en azından benim vücudu ısıtacak bir sıcaklık deneyimim olmadı ancak hipotermi olma ihtimaline karşı çantada 2-3 tane toz birde alüminyum battaniye olsa fena olmaz. Günlük kullanım için değilde acil durum için. Sonuçta azda olsa yaydığı ısı belki kanın donmasını engeller. Buda zaten üşümekten çok daha önemli.

Sevgiyle kalın...

Benzinliden önce jel kullandım, verdiği ısı benzinliden daha az ve süresi de karşılaştırılamayacak derecede azdı. Acil durum için elbette yetersiz kalabilir ancak sıfır derecede ben memnun kaldım Zippo'dan.

Jellerin benzinliden daha kötü olduğunu öğrendiğimiz iyi oldu. Paylaşım için teşekkürler. Bu arada acil durumda yetersiz olur demek istemedim aksine acil durum için taşırım demek istemiştim. Acil durumlarda 1-2 derecenin hayati önemi vardır ama hayati tehlikesi olmayan bir üşüme hissini gidermek için kullanmak bana pek cazip gelmiyor. Çünkü günlerce süren bir kampta ısıtıcı kaç saat ve ne derecede sizi ısıtabilecek? Tabi arazi şartlarında dayanıklılığı en çok arttıran etken ne kastır ne teçhizat sadece zeka ve psikolojidir. Zor şartlarda ufak şeyler insanı mutlu etmeye yeter. Dolayısıyla kısa süreli ısınmaların faydası olacaktır. Bu arada eskiden insanların neden ateşe taptıklarını anlamak hiçte zor değil. ::smiley:

Sevgiyle kalın...

Ben yanlış anlamışım demekki. Zippo iki şekilde dolabiliyor yarım ve tam diye. Yarım doldurunca 6 saat, tam doldurunca 12 saat ısı veriyor. 12 saatin en az 10 saati ise ısıyı sabit koruyabiliyor. Benzinide taşıması kolay ve uzun süre içinde yeterli miktarı. Dezavantajı, içindeki katalizörün 70-80 kullanımda bir değişmesi gerekiyor. Ama ateşin verdiği ambiyans olmuyor elbette :eek:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,927
Kayıtlı Üye Sayımız
166,705
Kaydolan Son Üyemiz
fayda70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR