El Freni Donar mı?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zeji777 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,815
Ynt: El Freni Donar mı?

Ortam içerisindeki havada bulunan nemden dolayı, ne balatalar, ne diskler ve na de spiral donmazlar. Donmaları için park etmeden ve el frenini çekmeden evvel suya maruz kalmaları gereklidir. Çok soğuk olacak gecelerde gidilen son birkaç kilometre boyunca daha sık, hafif frenaj ile gidilirse balata ve diskler (kovanlar) ısınacak ve suyu atacaktır. Böylece donma engellenecektir.


Selamlar,
 

Etiketler
Ynt: El Freni Donar mı?

zeji777' Alıntı:
Kimse kusura bakmasın inatçılığıma verin :smiley: Ben bu işin çözüldüğüne inanıyorum dediğim gibi ford c-max ve passat el frenini dondurmuyor koskoca ford ve volkswagen tel donması, kampana donması, disk donması vs. bunları bir şekilde çözmüş. Çünkü adamlar öyle bir riske girmezler her yere satıyolar bu arabaları Erzuruma da Sibiryaya da Kanadaya da İzlandaya da demek ki bi yol bulmuşlar. Hatta ford un fiestalarda kullandığı easytronic gibi bir vites vardı ondada park vitesi yok ve araç viteste bırakılamıyor yani her durulduğunda el freni çekilmek zorunda. Son örnekte yanılıyor olabilirim. Ama özetle demek istediğim bence bu işi çözmüşler ama aramızda bilen yok galiba.

Arkadaşım bahsettiğiniz araçların elfirenleri elektirikli bir motor tarafından kumanda ediliyor.

Ve buaraçlar disk olduğu için kampana kadar yapışma olanağı yok.

Kampanadaki yayın çekme kuvvetı veya elektirik motorunun hareketi.

Aradaki daki fark gözönünde bulundurulmalıdır. Saygılar.
 

Ynt: El Freni Donar Mı?

Bildiğim kadarı ile, eski kampana balatalar asbest idi. Bunlar hem doğayı kirletiyor hem de donarak yapışıyor diye şu anda yeni teknoloji araçlarda seramik disk balata kullanılıyor. Bunlar hem çevreye zararsız hem de, donma yapmıyor diye biliyorum. Ben Dacia Duster aracımı mecburen yokuşa park ediyorum ve el frenini Ankarada -12 lerde kullandım. Yapışma olmadı. Seramik balataların bir sorunu ise gıcırtı yapmaları. Serviste çare yok, seramik balata gıcırdar, sprey falan işe yaramaz dediler..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,495
Mesajlar
1,518,814
Kayıtlı Üye Sayımız
172,157
Kaydolan Son Üyemiz
Hkndm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst