Ekim 2014'de Doğu'ya Yolculuk (öneri Ve Katılmak İsteyenler)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan budakca Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,114

budakca

Ana Kamp
Yer
Gaziantep
Web
budakca.wordpress.com
Selamlar Gezenbilir Ailesi

Uzun zamandır (1.5 sene önce) üzerinde çalıştığım rotamı sizlerle paylaşıp hem fikir alışverişi yapıp hem rotayı beğenen arkadaşlar olursa rotanın belli kısımlarında ya da en başından sonuna kadar bana eşlik edip güzel bir yolculuk deneyimi için başlığı açıyorum.

Sonbahar 2014'de tahmini olarak Ekim 2014 (Kurban Bayramı sonrası) kararlaştırdım. Bu tarihten öncesi kendi açımdan maddi-manevi sorunlar oluşturabileceği için Ekim-Kasım 2014 en uygunu.

Tahmini yolculuk süresi 2-4 hafta.. Tahmini yolculuk gideri 500-1.000 TL
Gezi süresince günlük olarak blog,facebook sayfasından paylaşımlar yaparak yolculuk süresince rotanın gelecek kısımları için hem manevi destek hem de karşılaşabilecek sorunlar için eş dost arkadaşlarca ve bölgeyi detaylıca iyi bilen gezginlerce yardım niteliği taşıyan etkileşimler olacak..

Blog adresi olarak http://roadtriptoeast.blogspot.com/ adresini geçen sene açmıştım..

Lafı uzatmadan rotamı anlatıp kenara çekileyim..

Gaziantepden akşam vakti otobüsle Adıyaman - Kahta'ya yolculuk.. Geceyi Kahta'da geçirip tur eşliğinde sabaha karşı 3 gibi Nemrut'a doğru tırmanış.. Nemrut'ta Güneşin doğuşu izlemek için.. Nemrut'ta Güneşin doğuşunu izledikten sonra Kommagene ören yerlerinin ziyareti, Arsemia , Selçuk Köprüsü, Eski Kahta Kalesi ,Cendere Köprüsü, Karakuş Tepesi gezildikten sonra Kahta’ya dönüp rotamızı Şanlıurfa'ya doğru çevireceğiz..
Şanlıurfa'ya otobüs yolculuğuyla vardıktan sonra bi Balıkgöl ve çevresi gezisini tamamlayıp Harran'a doğru yolumuzu alıyoruz.. Harran panoromik gezisi yapıp Harran'da gün batışını izledikten sonra Urfaya geri dönüyoruz.. Gideceğimiz gün urfa'da bi mekanda sıragecesi varsa sıragecesine katılıp soluğu urfa'da ( arkadaş-eş dost evi- öğretmenevinde) alıyoruz.. Sabahı karşılayıp güzel bir urfa kahvaltısı yaptıktan sonra Kızıltepe üzerinden Mardine geçiyoruz..

Mardin.. Eski Mardindeki bütün tarihi mekanları geziyoruz.. Eski Mardin'den Yeni Mardin'e kadar geziyoruz.. Kilise,Cami, Pazaryeri,tarihi turistik yerler, aklına ne gelirse... ( Mardin konusunda internetten satın aldığım değişik mardin rotaları kitabından da yararlanabiliriz.. Ya da atlarız bir şehiriçi otobüsü, dolmuşuna Mardin Merkezi baştan sona kadar dolmuş/otobüste panoromik Mardin turu yaparız.. Mardin Merkez'de duruma göre 1-2 gün kalabiliriz.. Ucuz hotel-Öğretmenevi, eşdost buluruz abi..
Mardin Merkezden yaklaşık 1.5 saatlik bir yolculukta Midyat'a varırız.. Midyatta Süryanileri görürüz.. Kiliselerini ziyaret edip süryani esnaflarla sohbetler edip bir iki güzel ev yapımı süryani şarabı da alabilriz.. Telkari'yi de unutmamak lazım.. İlgi alanım olan Süryanilerle güzelce birkaç günlük vakit geçirebiliriz.. Hatta ilk süryani otel olan Turabdin Otele gidip konaklayabiliriz.. Ya da abi bir eve konuk olup geceyi geçirebiliriz.. Tamamen rotamızın günlük değişen güzelliklerine bağlı..

Midyatta birkaç gün geçirdikten sonra ver elini Batman / Hasankeyf.. Keyfimiz yerine gelmişken güzelce bir hasankeyf rotamızı gerçekleştirebiliriz.. Ya da bir yeri en iyi öğrenmenin yolu oranın halkıyla iyice kaynaşmaktan geçer sözüne inanıp batmanlı çocukların peşlerine takılıp onların rotalarını uygulayabilliriz..

Hasankeyfi uğurladıktan sonra Doğu'ya doğru adımlarımızı atıp Siirtte bir gün doğmadan bir büryan yiyelim dedik.. Sonra Tillo'yu (Aydınlar ilçesi.. sonra yeniden Tillo oldu) görmeden geçmiyoruz..

Daha da doğu'ya desturunu söyleyip Van'a varmadan Tatvan'a uğruyoruz.. (Bitlis dedik de Ahlat'ı es geçmemek olmaz)

Van dedik.. Kahvaltısını görmeden, yemeden ayrılmak olmaz.. Van kahvaltısı ve panaromik Van Merkez yapıp.. Akdamar'a doğru bir yolculuk yapıyoruz.. O Van Gölünü vapurla gezmenin de keyfine varıyoruz.. Ermeni Kilisesi olan Akdamarı ziyaret edip daha Doğu'ya diyip Ağrı'ya koyuluyoruz..

Ağrı- Doğu Beyazıt yapıyoruz.. İshak Paşa sarayını es geçmeyelim.. Hatta Gürbulak sınırına kadar gidiyoruz..

DoğuBeyazıt'ı gördükten sonra en iyi Ağrı Dağı Manzarası Iğdır'dan izlenir izlenimine kapılıp Iğdıra gidiyoruz..
Iğdır Merkez panaromasi yapıp hatta geceyi Iğdır'da bir otelde geçiriyoruz..

Rotamızın en güzel yanı olan Kars'a geçiyoruz,Iğdır'dan.. Kars'ı geziyoruz.. Ani harabeleri zaten bilindik yerler.. biz bilinmeyen yerlere bakıyoruz.. Sinemayla aramız iyiyse Reha Erdem-ZekiDemirkubuz-NuriBilgeCeylan'ın Kars'taki sinema çekim alanlarına gidiyoruz.. (Kars Merkezin bilindik yerleri aslında) Sonra Biletimizi alıp Doğu Ekspresine doğru hareket ediyoruz...

Yaklaşık 35 saat süren Doğu Ekspress tren yolculuğuyla Kars-Erzurum-Erzincan-Sivas-Kayseri-Ankara'ya doğru geliyoruz..

Ankara rotasını uygulayıp hızlı trenle Konya'ya varıyoruz.. Mevlana Türbesini geziyoruz.. Hatta Kırşehir'e doğru Nasreddin Hoca Türbesini de es geçmemek lazım..

Konya macerasını kapatıp kendimizi toroslora doğru bırakıyoruz.. Isparta üzerinden Antalya.. ve Antalya sahil hattı üzerinden Mersin-Adana'ya doğru gidiyoruz.. ( O ara şehirlerde de kalmayı es geçmemek lazım... Antalya'da Olimpus'a kadar tırmanırım arkadaş ben diyorsan buyur rota senin.. ) Sahil hattından geçerken Anamur - Taşucunu da es geçmemek lazım.. Oranın gece manzarası güzeldir.. )

Adana'ya varıyoruz.. Adana Merkez yapıyoruz.. Gezilecek görülecek hatta seyhan'da balık bile tutarız arkadaş diyorsan buyur olta senin..

Adana- Osmaniye yapıp Kürkçü dükkanı misali Gaziantep'e geliyoruz..

Ve burada da yolculuk bitiyor...

Önerilerinizi, katılmak isteyen arkadaşları beklerim..

Birileri gelsin canım sıkılır,yolculuk masrafına ortak derdinde değilim.. Rota İlk çıktığında tek başınaydım.. Sonrasında da tek başına olurum,sıkıntı değil..

Rotayı güzelleştirmek, bi yerinden bende katılayım diyorsan..
buyur gel..

Etiketler
Ynt: Ekim 2014'de Doğu'ya Yolculuk (öneri Ve Katılmak İsteyenler)

Rota üzerinde birkaç değişiklik yaptım. Öneri ve düşüncelerinizi söylemek isterseniz...

Ekli dosyalar

• Road trip to east_destination2.jpg
    Road trip to east_destination2.jpg
    163.9 KB · Görüntüleme: 236

Merhaba,
eyer kabul ederseniz ben bu geziye katilabilir sizinle.

Size mail imi birakiyorum, mail atarsaniz detaylari konushabiliriz.

gorushemk dileyi ile.

kabozlem@gmail.com

selamlar,
tabiki katılabilirsiniz, çok memnun olurum.. Yolculuğa farklı bakış açısı açısından güzel olur..
ayrıntılı bi şekilde konuşarak ortak bir tarih belirleyebiliriz..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri