Eğer Akünüz Biterse;

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan retkit53 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,301

retkit53

Ana Kamp
Bugün nivaya marş bastım çalışmadı akü bitti gene çalışmadı ne yapıyım dedim düşündüm düşündüm akü bitti ise aküyü dolduracak şeyin arabada olduğunu fark ettim ve şarj dinamosunun kayışını söktüm bir motora bağladım kontağı açtım ve aküyü şarj ettim ve araba çalıştı Çözüm nasıl ?[attachment=1]

DSC02862.jpg

Etiketler

Eline sağlık ama takviye kablosu bulup çalıştırmak ve biraz gezmek daha kolay olurdu gibi geldi.

tamam güzelde biz bu tertibatı bulamayız en azından ben bulamam ozaman takviye yada ittirerek çalıştırmanın dışında ne yapabiliriz?Yani kol falan takılırmı çalıştırmak için hani marş motoru icat edilmeden önceki gibi ,yapılırsa nasıl olur, neresine takılır bilen varmı acaba?

sizinkilerde varmıdır bilmem ama benim araçta ön tamponda bir delik var..ordan tam karşıya baktığınızda bahsettiğiniz kol ile çalıştırmayı sağlayan bir yuva var..ona göre bir kol yaptırılıp araçta bulundurulabilir...fakat dikkatli olmak lazım onu kullanırken...benim willys'de vardı ustalar bu şekilde çalıştırmaya çalışırken elini kolunu kıranın çok olduğundan bahsederlerdi..

Bekir K.' Alıntı:
sizinkilerde varmıdır bilmem ama benim araçta ön tamponda bir delik var..ordan tam karşıya baktığınızda bahsettiğiniz kol ile çalıştırmayı sağlayan bir yuva var..ona göre bir kol yaptırılıp araçta bulundurulabilir...fakat dikkatli olmak lazım onu kullanırken...benim willys'de vardı ustalar bu şekilde çalıştırmaya çalışırken elini kolunu kıranın çok olduğundan bahsederlerdi..

97 modelden düşük tüm nivalarda kolla çalıştırma var. Delik videodaki araçtada var.

http://www.youtube.com/watch?v=Q89pjNJawJo

5775_Niva_Crank_Handle_003_1.jpg

5775_Niva_Crank_Handle_002_1.jpg

vay canına bunu öğrendiğim iyi oldu benim ki 86 bu tertibat kesin vardır
bir keresinde böyle dağtaş gezerken marş kilitlenmişti ve aracı yeniden çalıştırabilmek için yamaca koymak zorundakaldım
ama benim öntamponda hiçbir delik yok deliği sonradan mı açacağız yoksa tamponmu farklı yada sistem iptaledilmiş olabilir mi? nasıl anlayacağız?

Aracı bu kol ile çalıştırmak okadar kolay değil helede marş geç alıyorsa oradan çevirince pistonları hareket ettiriyor ve ateşlemeyi başlatıyor ama okadar kolay olmuyor bu iş soğuk motoru ben el ile kendi yaptığım aparat ile 10 dakika boyunca çevirdim çalışmadı sonra aparatı kayış kasnak bağlantısı yaptım motoru daha hızlı çevirir diye gene olmadı en sonunda arabanın şarj dinamosunun kayışını motora bağladım şarj ettim kayışı bağladım çalıştı motor ısındı sarj oldu el ile nasıl çalışıyor diye denedim jigleyi az çektim kolu çevirdim birkaç sefer turda çalıştı ama videoda göründüğü gibi kolay değil onu biliyorum

Uygulama elbetteki güzel yaratıcı bir fikir kutluyorum anacak kışın 2-3 gün dağa gidip sabahleyin marş sıkıntısı yaşayanlardanım ben bu sorunu toshiba nrc-3 çanta akü ile çözdüm normal akünün yarısı kadar bir ağırlığa sahip bu tarz ürünler artık tüm yapı marketlerde mevcut bulundurulmasında fayda var diye düşünüyorum.

dora' Alıntı:
Uygulama elbetteki güzel yaratıcı bir fikir kutluyorum anacak kışın 2-3 gün dağa gidip sabahleyin marş sıkıntısı yaşayanlardanım ben bu sorunu toshiba nrc-3 çanta akü ile çözdüm normal akünün yarısı kadar bir ağırlığa sahip bu tarz ürünler artık tüm yapı marketlerde mevcut bulundurulmasında fayda var diye düşünüyorum.
Yedek bir akü asıl çözüm tabiki de sizin söylediğiniz akü tipi toshiba nrc-3 çanta akü araştırdım bulamadım nerelerde bulunur acaba internette bulamadım

retkit53' Alıntı:
Yedek bir akü asıl çözüm tabiki de sizin söylediğiniz akü tipi toshiba nrc-3 çanta akü araştırdım bulamadım nerelerde bulunur acaba internette bulamadım

Antalya KOÇTAŞ tan almıştım baktım bende bulamadım sanırım eskidi benim malzeme ilginçtir bildiğim birkaç marka daha var onlarıda bulamadım ama size yardımcı olacağım.

Takviye kablolarını bagajdan eksik etmem asla. Uzun yola giderken hemen hemen yanımda gereken bütün alet, anahtarın olmasına dikkat ederim. Sonuçta bu uzun yol ve ne olacağı belli dahi olmaz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

SON KONULAR

Geri