Ege Ve Akdeniz Turu 2015 Plan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ottoman455 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,523

ottoman455

Geziyorum
Yer
Izmir
arkadaşlar bayramdan sonra ailemle plan doğrultusunda kafamıza uygun yerlerde kamp yaparak gezi planlıyorum.
ilk defa böyle bir gezi yapacağımdan tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bilgileri internetten derledim.
1-İZMİR SELÇUK
İZMİR Selçuk Dereli Turistik Tesisleri Pamucak 0.232.8523636
İZMİR Selçuk Garden Camping İsabey Mah Kalealtı No.4 0.232.8922489 (İZMİRDEN 63 KM)
Adres : İsabey Mah. Kale Altı, Selçuk/İzmir Tel : +(90) 232 892 6165

GEZİLECEK YERLER
1-Ayasuluk Tepesi ve Kale : Bu tepe Erken Hıristiyan, Bizans ve Selçuklu devirleri boyunca iyi tahkim edilmiş bir kale ile savunulmuştur. Halen ayakta duran sur, Erken Hıristiyanlık Devri'nde inşa edilmiş olup sonradan Selçuklular zamanında büyük bir restorasyona uğramıştır.
2-İsa Bey Cami: Ayasuluk Tepesinde St. Jean Bazilikası'nın batı yamacında bulunan İsa Bey Cami bir Selçuklu Dönemi yapısıdır. İsa Bey tarafından 1375 yılında inşa ettirilmiştir.

2-AYDIN KUŞADASI
AYDIN Kuşadası Önder Camping Yat Limanı Karşısı Atatürk Bulvarı No:72 0.256.6181590
AYDIN Kuşadası Turyat Mocamp 31'ler mevkii Kuştur yanı 0.256.6180807
AYDIN Kuşadası Yat Camping Atatürk Bulvarı No:74 +90 542 467 11 77

1-Güvercinada Kalesi (YAT KAMPİNGDEN 2 KM)
Güvercinada Kalesi’nin yapılış amacı Mora isyanında denizden gelen saldırıları önlemektir. Şehrin tarihine ışık tutan Güvercinada Kalesi hem geçmişiyle hem de doyulmaz manzarasıyla mutlaka beğeninizi kazanacak
2-Dilek Yarımadası milli parkı( YAT KAMPİNGDEN 22 KM.)
Aydın kuşadası’nın 28 kilometre uzağında olan Dilek Yarımadası, Güzelçamlı sınırlarında bulunur. Kuşadası Dilek Yarımadası birbirinden güzel plajlarıyla dikkat çekiyor.
İstediğiniz bir plajda denize girip serinlerken ılık ılık esen rüzgar teninizi okşayacak. Dilek Yarımadası çevresindeki otellerinin veya pansiyonlarının birinde konaklayarak gezip keşifler yapabilirsiniz. İçindeki tarihi yapılar, doğal yeşillikler ve güzellikler hayranlığınızı kazanacak.

3-AYDIN DİDİM
Balat (Milet Müzesi- Milet Tiyatrosu -Faustina Hamamı İlyas Bey Camii (DİLEK YARIMADASINDAN 61 KM)

Tavşanburnu Orman Kampı (MİLET MÜZESİNDEN 14 KM)
Söke-Didim Yolu Söke / AYDIN
Tel: (+90-256)825 89 21/ 213 01 03
Fax: (90-256)213 71 54
çadır sizden olursa elektrik dahil günlük 25 lira.

Saplı ada (Tavşanburnu orman kampından 21 km)
Tepeden bakınca limana bir kaşık gibi uzanan görüntüsüyle muhteşem bir manzarayı gözler önüne seren Saplı Ada Akbük'ün simgelerinden biri. SİT alanı olarak koruma altına alına Saplı Ada'nın ilginç bir yapısı var.
4-MUĞLA BODRUM (SAPLI ADADAN 80 km)
MUĞLA Bodrum Kaktüs Camping Ortakent 0.252.3483094
MUĞLA Bodrum Kaya Camping
MUĞLA Bodrum Pigeon Houses Bodrum-Milas Yolu 20.Km Güvercinlik 0.252.3746350
MUĞLA Bodrum Şafak Camping
MUĞLA Bodrum Zetaş Camping Gümbet Mah - Gümbet Plajı 0.252.3161407

5-MUGLA AKYAKA
AKYAKAYA GELMEDEN
AZMAKBAŞI KAMPİNG (DİDİM SAPLI ADADAN 107 km)
Telefon: +90 252 529 12 21 GSM: +90 543 207 83 66
YER KİRASI 10 LİRA KİŞİBAŞI 10 LİRA ELEKTRİK BEDAVA

GÖKOVA AKYAKA ORMANKAMPI (AZMAKBAŞINDAN 24 Km)
Adres: Gökova A Tipi Mesire Yeri Akyaka Beldesi Ula/MUĞLA
Telefon: 0 252 243 51 56 – Gsm: 0551 448 70 34
ÇADIR NORMAL 35,00 TL

6-MUĞLA MARMARİS
Çubucak Orman Kampı: (AKYAKA ORMAN KAMPINDAN 49 km)
Marmaris-Datça karayolunun 22. km’si üzerinde ve Hisarönü Körfezi kıyısında. Kızılçam, mersin, defne ve sığla ağaçları ile kaplı. 1800 metre sahil şeridi var. 400 çadır, 35 karavan ve 1000 kişi / gün ziyaretçi kapasitelidir. Talep olduğunda çadır sayısı 850’ye kadar çıkabiliyor. Alışveriş üniteleri, sağlık kompleksleri, spor sahası, su, elektrik, telefon ve kanalizasyon altyapısı mevcuttur. Yerleşim projesine uygun bütün tesisler yapılmıştır.
ÇADIR YERİ...........................................: 35.00 TL
FİYATLARA 7.00 TL ORTAK KULLANIM (ELEKTRİK.SU) ÜCRETİ DAHİLDİR.

İnbükü Orman Kampı: (ÇUBUCAK ORMAN KAMPINDAN 3 km)
Hisarönü Körfezi kıyısında, Çubucak’tan 16 km mesafede, 10 hektar bir alanda bulunuyor. İnbükü, Çökertme ve Mağara koyu olmak üzere 3 koyu içine alıyor. 150 çadır, 20 karavan kapasiteli. Sığla, defne, mersin ve kızılçam ağaçları ile kaplı. Günübirlik kullanım alanında yeme içme tesisleri de bulunuyor.Muğla'nın sessiz, sakin ve huzur dolu noktalarından biri olan İnbükü Orman Kampı, doğa aşıkları için vazgeçilmez bir tatil bölgesidir. Yaz aylarında çadırınızı alıp, yeşillikler arasında dinlenmeye ihtiyacınız varsa; İnbükü Orman Kampı sizleri bekliyor olacak. Kamp, Marmaris-Datça karayolu üzerinden 25 kilometre sonra karşınıza hemen çıkacak. Aynı zamanda kalabalıktan uzak bir şekilde denizin tadını da bol bol çıkaracaksınız; çünkü İnbükü Orman Kampı'nda 3 ayrı yok ve 4 kilometre uzunluğunda sahil şeridi vardır. Yeşil ve mavinin birbirine karıştığı bu noktada birkaç gün geçirmek, gölgeli alanlarda sabah kahvaltısı yapmak, çevreyi keşfe çıkmak ve balık ziyafetleri çekmek, bir tatilden istediğiniz her şeyin habercisi. İnbükü Orman Kampı'ndaki tatilinize özel aracınızla geldiyseniz Muğla'daki Karabağlar Yaylası'nı, Baca Mağarası'nı ve Abdi Reis Koyu'nu ziyaret edebilirsiniz.

7-MUĞLA DATÇA
MUĞLA Datça Aktur Camping Aktur Tatil Sitesi 0.252.7246168 (INBÜKÜ ORMAN KAMPINDAN 21 km.)
Ücretlendirme MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL
Çadır (Günlük İşgaliye Ücreti) 10,00-TL 10,00-TL 15,00-TL 15,00-TL 10,00-TL
Çadır (Günlük Kişibaşı Ücreti) 10,00-TL 10,00-TL 15,00-TL 15,00-TL 10,00-TL
Elektrik (1 KW) (Günlük/Kişi Başı) 1,00-TL 1,00-TL 1,00-TL 1,00-TL 1,00-TL
Buzdolabi Kirası (Günlük) 3,00-TL 3,00-TL 3,00-TL 3,00-TL 3,00-TL
Çamaşır Mak.Tek Yıkama (Bir Defa) 10,00-TL 10,00-TL 10,00-TL 10,00-TL 10,00-TL

7.5-MUĞLA DALYAN
DALYAN GÖLÜ (ÇUBUCAK ORMAN KAMPINDAN 101 km)

8-MUĞLA FETHİYE
KATRANCI ORMAN KAMPI (DALYANDAN 47 km)
Adres Katrancı Tabiat Parkı, Katrancı, Fethiye, Muğla, Türkiye
Ofis +90 252 633 63 67
Çadır Yeri (4 Kişi Dahil) 30 Tl ELEKTİRİK SU DAHİL
GEZİLECEK YERLER
1-ÖLÜDENİZ MİLLİ PARKI (KATRANCI ORMAN PARKINDAN 28 km)
2-SAKLIKENT MİLLİ PARKI (ÖLÜDENİZ MİLLİ PARKINDAN 57 km)
3-Kelebekler vadisi (tekne turuyla gidilir)

9-ANTALYA-FİNİKE
Çıralı Camping - Çıralı/Antalya/Türkiye (SAKLIKENT MİLLİ PARKINDAN 187 KM. (KAŞ-DEMRE-FİNİKE-KUMLUCA GÜZERGAHI)
0090-242-8257186 0090-532-6277780
Çadır yeri (Çadır hariç) 4 kişiye kadar 40 TL
4 kişi üstü kişi başı 10TL

10-ANTALYA-OLİMPOS ÇIRALININ YANINDA
ANTALYA ADRESAN KOYU

11-ANTALYA-KEMER
1 - Sundance Kamping – (ÇIRALI KAMPİNGDEN 25 KM) ANTALYA
(ÖNCEDEN REZERVASYON YAPILACAK)
Ağaçlar arasındaki sükûnet
Antalya'nın Tekirova Beldesi sınırlarında bulunan Sundance Kamping; çam, kavak ve söğüt ağaçları arasında sakin bir ortam sunuyor. İki kilometreye yakın uzunlukta kumsalı var. Kamp alanı kumsaldan 1 kilometre kadar içeride, yeşillik alanda kurulu. İçeriye motorlu taşıt sokulmuyor. Ortak duş ve tuvaletler var. Çadırlı konaklamanın bedeli 35 YTL. Bu fiyata akşam yemeği de dahil. Burada çadırınızı kurup konaklayabilir, ata binebilir, yürüyüş yapabilirsiniz. Dahası yürüyerek Phaselis Antik Kenti'ne ulaşabilir, tarihi güzellikleri yerinde görebilirsiniz. Tel:Tekirova Antalya TURKEY
Tel: +90 (242) 821 41 65 | +90 (538) 293 33 71
KAMP 70 TL
PHASELİS ANTİK KENTİ (SUNDANCE KAMPTAN 4 KM.)
OLİMPOS BEYDAĞLARI SAHİL MİLLİ PARKI (PHASELİS ANTİK KENTİNDEN 11 KM)
Göynük Çadırlı Kampı VE KINDILÇEŞME ORMAN KAMPI VAR

12-ANTALYA
DÜDEN ŞELALESİ (OLİMPOS BEYDAĞLARI SAHİL MİLLİ PARKINDAN 54 KM.)
Düden Şelalesi iki kez harikalar yaratır. Birincisi Antalya'dan 8 km uzaklıkta, Lara Plajı yolundadır. Burada Düden Suyu büyük bir gürültü ile 50 metre yükseklikteki falezlerden denize dökülür. Düden Suyu'nun Antalya'nın 15 km kadar kuzeyinde Düdenbaşı Şelalesi denilen diğer bir çağlayanı vardır.

KÖPRÜLÜ KANYON MİLLİ PARKI (DÜDEN ŞELALESİNDEN 87 KM.)
KAMP ALANI MEVCUT

13-ANTALYA MANAVGAT
Manavgat Şelalesi (DÜDEN ŞELALESİNDEN 75 km)(KÖPRÜLÜ KANYONDAN 69 KM)

14-ANTALYA ALANYA
İncekum orman kampı (MANAVGAT ŞELALESİNDEN 40 km.)
çadır, karavan, market, kasap, manav, plaj büfe, bahane cafe, 24 saat sağlık hizmeti verebilecek sağlık kabini ve doktor, teras bar, tv alanı, internet cafe, mini futbol sahası, plaj voleybolu, masa tenisi, spor
Tel: +90 0 242 517 17 04 – 0 242 517 27 15
ALANYA KALESİ (İNCEKUM ORMAN KAMPINDAN 24 km)
Damlataş mağrası (ALANYA KALESİNDEN 3 km)

15-MERSİN ANAMUR
PULLU ORMAN İÇİ MİLLİ PARKI (ALANYA KALESINDEN 144 Km)
E–24 Karayolu ile Anamur’a gelirken Mamure kalesini ve Anamur’u gördüğünüz ilk yer Pullu tepesidir. Başınızı aşağıya doğru uzattığınızda ormanın denizin kumu ile birleştiğini, Akdeniz mavisi ile makinin ve çam ağaçlarının yeşilinin kaynaştığı mekânı görürüsünüz.
Denizle ormanın birleştiği ve sahilinde eşsiz kumsalı ile sizlere tabi güzellikleri sunan bir mekândır Pullu Orman İçi Milli Parkı.
PULLU ORMAN KAMPI
Silifke Yolu 7.Km. Anamur/MERSİN
Tel:(+90-324) 814 28 16-827 11 51
Çok gölgeli, umumi telefon, büfe/market, lokanta, plaj, çamaşır yıkama yeri, lavabo, bulaşık yıkama yeri, WC, duş, içme suyu, karavan su bağlantısı, motokaravan, çadır elektriği.
Süre:1 Nisan-31 Ekim

Dragon Motel
Telefon: 0 324 827 13 55GSM: 0 544 739 11 78 0 537 924 61 89 (Pervin Kılınç)0 505 321 41 61 (Ümit Kılınç)
Buzdolabı (Günlük 7.5 TL) Bulaşık yıkama alanları Çamaşır yıkama hizmeti (Bir makine, 9 Kg, 15 TL) Sıcak/Soğuk duş Tuvalet Masa Izgara Aydınlatma
Kamp Yeri 30 LİRA
Eşsiz kumsalla sınır olan kampımız kaliptos ağaçlarıyla gölgelenmiştir. Güzel yaz günlerinde esen meltem rüzgarları insanın serinlemesine ve akşamları güzel bir uykunun tadına varmasına izin verir. Çadırlar arasında kurulan yeni dostluklar bir sonraki seneye büyük bir aile olarak gelmelerine neden oluyor. Akşamları küçük ışıkların aydınlattığı kampta bazen türk sanat müziğine eşlik eden dostlar bazen de gitar eşliğinde gençlerin huzur dolu eğlencesine tanık olmak mümkün.

17-MERSİN TAŞUCU
Boğsak köyü kamp (PULLU ORMAN KAMPINDAN 106 km.)

18-MERSİN SİLİFKE
ERDEMLI (TALAT GÖKTEPE) ORMAN KAMPI (BOĞSAK KAMPINDAN 56 Km.)

Anamur, Mersin/Silifke Yolu Üzeri/MERSİN
Tel: (+90-324) 516 02 65
Çok gölgeli, umumi telefon, büfe/market, lokanta, plaj, çamaşır yıkama yeri, lavabo, mutfak, bulaşık yıkama yeri, WC duş, karavan su bağlantısı, motokaravan yeri, karavan yeri, çadır yeri, Karavan/motokaravan elektriği, çadır elektriği

Etiketler
Ynt: Ege Ve Akdeniz Turu 2015 Plan

Erkan bey, şimdiden keyifli yolculuklar ve tatiller dilerim.
Bende ailem ile Kocaeli'nden çıkıp İstanbul'dan çanakkale'den başlayıp ege akdeniz turu düşünüyorum. Başlığı görünce ilgimi çekmedi değil, aşamaları merak ediyorum. İlk kez böyle bir tatili düşünüyorum, araştırmaya yeni başlıyacağım. Karavanım yok maalesef, çadır almayı düşünüyorum böyle uzun bir süreçte çadır ne derece güvenli olacak bilmiyorum. Yanımıza neler almamız lazım ciddi bir araştırma süreci var önümde.

MERT kardeşim bende ilk defa böyle bir maceraya niyetlendik.
çevremde bulunan arkadaşlardan yardım aldım. yaklaşık tüm malzemeleri aldım sadece piknik tüpünü almadım. çadırı kendi sitesinden 220 liraya pamuklu bir çadır aldım. diğer malzeme listesi aşağıda belirttiğim şekilde oldu
ÇADIR 220
NAYLON 17
İKİ KİŞİLİK YATAK 80
TEK KİŞİLİK YATAK 40
ŞİŞME YASTIK 16
KAFA LAMBASI VE PİL 15
KAMP SANDALYE 40
ALARM CİHAZI 22
OYUNCAK 16
PİKNİK TÜPÜ+DEPOZİT 28
BAŞLIK 12
SİNEK KOVUCU 12
PORTATİF KAZMA KÜREK 15
ayrıca almadığım fakat yanımda götüreceğim liste
ÇEKİÇ
PENSE
KERPETEN
DUYLU LAMBA
UZATMA KABLOSU
BÖCEK İLACI
SARJ ÜNİTESİ
ŞARJ MAKİNASI
İP
KİBRİT
PLAJ ŞEMSİYESİ

güvenlik açısından pilli bir hareket sensörü aldım. çadırda biz uyurken birinin içeriye girmesiyle alarm çalacak şekilde ayarlı. uzaktan kumandayla açıp kapatılıyor.

Erkan bey son paylaşım bana ciddi referans olacak (özellikle hareket sensörü), yataklar şişme yatak sanırım. Bende mevcut tek odalı sanırım 6 kişilik bir çadırım var, aslında bölmeli olsaydı süper olurdu (yinede uygun bulabilirsem 5 veya 6 kişilik 2 odalı almak istiyorum) naylonu sanırım çadırın üstüne aldınız, eğer doğru ise acizane bir tavsiyem olacak bu konuda, naylonun etrafına kenarlarına içinde lifler olan ambalaj bantları var komple etrafına bu banttan geçerseniz yırtılmaları bi nebze önlemiş olursunuz (yüzeyede çapraz vs uygulayabilirsiniz).

Şimdilik hayalide olsa an itibarı le aklıma malzeme listem
1. Çadır (su geçirmemezlik olmalı, veya üstüne extradan örtü)
2. Seyyar katlanır masa + tabureleri ( bu konuda kompak olanlar (masa+tabure birleşik) pek güven verici gelmedi)
3. Plaj şemsiyesi
4. Seyyar katlanır mangal
5. İki kişilik 1ad. +bir kişilik 1ad. yatak
6. Piknik tüpü
7. Aydınlatma (kamp çadırı için özel gazlı) + gece lambası foksiyonundada olsa 1 ad. solar led lamba
8. Araç içi mini su ısıtıcısı (ketil)
9. Araç için soğutucu termos (mevcut, pek işlevsel olmasada)
10. Plastik piknik seti + muhtelif mutfak eşyası
11. Muhtelif alet edevat, sizdeki gibi
12. Aracımın bagajı geniş olsada (volvo XC90 7 kişil), bir adet araç üstü kapalı bagaj almayı düşünüyorum (bu konuda tavsilere açığım)
13. En önemli rota, ( zaman sınırlaması olmamakla birlikte, muhtemelen 1 veya 2 hafta, problemsiz olursa zaman artabilir) rota için sizin paylaştığınız bilgiler bana ciddi referans olacak. (sadeleştirilmiş bir rota hazırlamam lazım)
14. ve diğer kalemler aklıma gelince yazarım.

Not: Biraz abartı olacak, çin malı mini bir jeratör almıştım zamanında, yanımıza alınması tavsiye edilirmi?

Antalya alanya icekum kamp alanıda planınızda da var ama telefonlarına ulaşabiliyormusunuz . Ben de bayramdan sonra oraya gitmeyi düşünüyorum ama 15 gündür arıyorum açan yok. Kampın son durumu veya fiyatlar hakkında bilginiz var mı?

alperen kardeşim şimdilik hiçbiryeri aramadım. lazım olduğunda aramayı düşünüyorum

mert kardeşim. aldığım malzemeler ve senin planların hakkında düşüncelerimi yazıyorum
Şimdilik hayalide olsa an itibarı le aklıma malzeme listem
1. Çadır (su geçirmemezlik olmalı, veya üstüne extradan örtü)
tunç marka pamuklu tekodalı 2.5x2.8 çadır aldım. kendi sitesinden 220 lira tuttu, ben naylonu altına aldım. çadırla beraber üstüne su geçirmez brandası hediye geldi. (hepsiburada com da da var)
http://tunccadir.com/Ana-Kategori/57-tek-odali-distan-kurma-cadir.html
2. Seyyar katlanır masa + tabureleri ( bu konuda kompak olanlar (masa+tabure birleşik) pek güven verici gelmedi)
tansastan kampanyalı katlanır kamp koltuğu aldım 20 lira birde açılır masam var tabureli . senin dediğin gibi çok sağlam değil. o yüzden katlanır koltuk aldım.
3. Plaj şemsiyesi
bende var götürmeyi düşünüyorum
4. Seyyar katlanır mangal
bende mangalı severim ancak gideceğimiz çadır kamplarının çoğunda müsaade edilmiyor. aslında doğru bir uygulama çok çadırın olduğu yerde mangal yakılırsa etraftaki insanlar ve biz rahatsız oluruz, nefes alamayız. o yüzden piknik tüpü götüreceğim.
5. İki kişilik 1ad. +bir kişilik 1ad. yatak
n11 de üç kişilik kral yatak adıyla geçiyor 90 liraya aldım. 203*185 cm. biz 4 kişi olacağız ancak ikisi küçük çocuk olduğu için yeterli olur. pompasıyla birlikte ücretsiz kargo şeklinde geldi.
http://www.n11.com/sisme-yatak-uc-kisilik-kral-el-pompasi-hediyeli-P12782995
6. Piknik tüpü
7. Aydınlatma (kamp çadırı için özel gazlı) + gece lambası foksiyonundada olsa 1 ad. solar led lamba
pilli kafa lambası üç adet aldım çok ucuz.
http://www.n11.com/panther-3128-pilli-kafa-lambasi-12-ledli-P30804831
8. Araç içi mini su ısıtıcısı (ketil)
piknik tüpü daha uygun olur sabitteyken . tabii hareket halinde ketil lazım. ben almadım
9. Araç için soğutucu termos (mevcut, pek işlevsel olmasada)
çadır kamplarının bir kısmında buzdolabı kiralanıyor. benim araç sedan olduğu için istesemde alamam
10. Plastik piknik seti + muhtelif mutfak eşyası
bunlar şart
11. Muhtelif alet edevat, sizdeki gibi
12. Aracımın bagajı geniş olsada (volvo XC90 7 kişil), bir adet araç üstü kapalı bagaj almayı düşünüyorum (bu konuda tavsilere açığım)

13. En önemli rota, ( zaman sınırlaması olmamakla birlikte, muhtemelen 1 veya 2 hafta, problemsiz olursa zaman artabilir) rota için sizin paylaştığınız bilgiler bana ciddi referans olacak. (sadeleştirilmiş bir rota hazırlamam lazım)
14. ve diğer kalemler aklıma gelince yazarım.
rotayı çok araştırdım. mesafeleri harita üzerinden ölçtüm. gezilecek yerleri yazarken birçok yeri çıkardım. çünki gün sonunda çadır kurup yemek yapacak zaman lazım olacak.

Not: Biraz abartı olacak, çin malı mini bir jeratör almıştım zamanında, yanımıza alınması tavsiye edilirmi?
jenaratör iyi olur ancak tüm çadır kamplarında elektrik var .

bu sitede aldığım hareket sensörlü alarmı inceleyebilirsin gerçekten harika çalışıyor. tabii bozulmazsa
http://www.n11.com/harekete-duyarli-kumandali-alarm-set-P45481569
Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=109875.0#ixzz3ee58A73P

ayrıca keneleri ve sivrisinekleri unutmamak lazım
http://urun.gittigidiyor.com/supermarket/off-max-keneler-icin-etkili-sinek-kovar-165846746

çadır alırken de dikkat et. piyasada kendiliğinden açılan naylon çadırlar var onlar hem sağlam değil, hem dayanıksız, hemde yazın sıcak olur. ayakta duramazsın. o yüzden ben pamuklu çadır aldım. kurulumu 15 dk sürer büyük ihtimalle çok karışık değil evde deneme yaptım. yeterki parçaları eksik gelmesin mutlaka kontrol edin.

buda portatif kazma kürek, çadırın altını düzeltmek gerekirse diye aldım
http://urun.gittigidiyor.com/diger-her-sey/portatif-kazma-kurek-kamp-kuregi-testere-pusula-171983217

Erkan bey, açıklamar süper olmuş çok teşekkür ederim. Malzemeler yaklaşık iyice kafamda şekillendi, birde rota güzargahı ki en önemlisi, bunu nasıl yapacağım açıkcası hala belirsiz.
Kamp yerlerini arayıp güncelliği teyid edip ona göre bir yol haritası çıkarmak lazım. Bireysel olsa doğaçlamada gidilir, aile olunca plan şart

mert kardeşim kamp yerlerini aramak mantıklı gelmedi bana çünkü bu yerler orman bakanlığına bağlı ihale usülü sık sık el değiştiren yerler. haliyle telefonlarda değişebiliyor. benim düşündüğüm kamp birazda macera içermeli. nerde kalacağını çok önceden planlarsan kendini kıstlamış olursun özgür olamazsın bence. biraz macera olacak, korku olacak :smiley: ki heyecan olsun. ben memurum günün sekiz saatini kapalı bir odada geçiriyorum anlıyormusun? bir yıl içerisinde 15 20 gün olsa da kopmak lazım. :smiley:
bilmiyorum ben böyle düşünüyorum. insan bazen kendini monoton bir yaşamdan kurtarmalı . kendimizi evde ve işte dört duvar arasına sıkıştırmışız.

Haziran 2015 ortaları itibarıyla Çubucak Kampı'nda iken, Marmaris İnbükü kampının henüz açılmadığını biliyorum.İyi tatiller.

Sent from my iPad using Tapatalk

Sevgili Mert Bey, Erkan Bey,
Tahminen 1-2 gün konaklamalı çadır kampı yaparak ege ve akdeniz turu yapacağınızı anladım. Bir hususu dikkatinize çekmek istiyorum: Yazın sıcağında her 1-2 günde bir çadırı kurmak ve kaldırmak, eşyaları düzenlemek ve toplamak tahmin ettiğinizden çok emek gerektirecek işler olacaktır. Bayağı yorulacağınızı düşünüyorum. Yıllardır çadır kampı yapan biri olarak naçizane önerim bir yerde konaklayacağınız gün sayısını artırmanızdır.

Bir yaz tatilinde Akdeniz, Ege turu yapmıştık, ancak biz o zamanlar pansiyonda kalmayı tercih etmiştik. Birkaç günün sonunda pratik olsun diye günlük kullanacağımız eşyaları (plaj havlusu gibi) bir çantaya koyup tüm valizleri pansiyona taşımak yerine o çantayı pansiyona taşımaya karar vermiştik.

Saygılarımla,

ibrahim.teciman' Alıntı:
Haziran 2015 ortaları itibarıyla Çubucak Kampı'nda iken, Marmaris İnbükü kampının henüz açılmadığını biliyorum.İyi tatiller.

Sent from my iPad using Tapatalk
İbrahim kardeşim zaten çubucak ta fazlaca kalmayı düşünüyoruz. inbükünü de merak ediyorum. karşılaştırma yapıp ona göre kalacağız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR