Edirne'deki Doğa Yürüyüşçülerine

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan halil22 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,781

halil22

Yeni Üye
Edirne'de doğa yürüyüşü yapan arkadaşlar; Etkinlik ve proje çalışmalarında sistem baskısı olmaksızın, fikirlerinizi özgürce ifade edebileceğiniz bir ortam oluşturma hedefi için lütfen düşüncelerinizi paylaşın. Saygılarımla.

Etiketler

Ynt: Edirne'deki Doğa Yürüyüşçülerine

sosyal paylaşım amacıyla katılınan dernek ve örgütlerin, deneyimlerim sonucu, üyelerini ne kadar kısıtladığı , sıradanlaştırdığıdır. Bu sonuç elbetteki bir genelleme değildir. Kişisel olarak bu durumu birçok örnekte yaşadım. Bu nedenle birbirini anlayan, iyi tanıyan, ortak hedefe ulaşmada kimsenin diğerine baskın olmadığı bir dostluk grubu oluşturma düşüncesiyle konuyu paylaşıma açtım.

gruptaki birey sayısı arttıkça, memnuniyet endeksini oluşturan parametrelerin sayısı da artıyor doğal olarak. bir ünvan altında yapılıyorsa o faaliyet, hem insanların güvenliği ile ilgili sorumluluk hem de ortak memnuniyet ilkesi ile hareket edildiği için mecburen bir çerçeve çiziliyor ve katılımcılara bu çerçevenin dışına çıkılmaması tebliğ ediliyor. ama sonuçta herkesi memnun etmeniz mümkün değil.
yanlış anlaşılma olmasın herhangi bir dernek, kulüp, grup v.s. bir oluşumun yöneticisi veya üyesi değilim, faaliyetlerine de pek iştirak etmiyorum. faaliyetlerimizi de 3-4 kişilik kendi grubumuzla yapıyoruz. demem o ki, gruptaki birey sayısı arttıkça çokseslilik de artıyor. ne kadar az, o kadar keyifli...

Ne kadar az o kadar keyifli düşüncenizde hemfikirim. Sayı arttıkça genel bir çerçeve ve disiplin gereklilliğine katılırım. Benim izlenimlerim, çalışmaların dar bir kadroyla hazırlanıp, üyelerin sorumluluğunu ve katılımını sadece düzenli olarak aidat ödeme noktasına vardırılmasıdır. Amaç, çalışmaları dar bir grup dışına çıkarıp, olabildiğince tabana yaymak ve katılımı arttırmak olunca farklı bir konuma geliyorsunuz. Bu nedenledir ki, kurumsallaşmadan önce oluşacak gerçek anlamda katılımcılığı ön plana çıkaracak ortak akla ulaşmak zorunluluktur. Aksi halde ben yaptım oldu, bu benim projem ben yapar, yararlanırım vb birsürü olumsuzluklar yaşanacaktır. Yaşananları akıl süzgecinden geçirip aynı hatalara düşmemek için ortak bir yol bulmalı fikirler üretmeliyiz.

Tavuk mu yumurtadan , Yumurta mı tavuktan olayı gibi.

biral' Alıntı:
gruptaki birey sayısı arttıkça, memnuniyet endeksini oluşturan parametrelerin sayısı da artıyor doğal olarak. bir ünvan altında yapılıyorsa o faaliyet, hem insanların güvenliği ile ilgili sorumluluk hem de ortak memnuniyet ilkesi ile hareket edildiği için mecburen bir çerçeve çiziliyor ve katılımcılara bu çerçevenin dışına çıkılmaması tebliğ ediliyor. ama sonuçta herkesi memnun etmeniz mümkün değil.

Evet,
Grup büyüdükçe alınan sorumluluk artıyor ve belirli kuralları uygulama zaruriyeti doğuyor.
Tabii kurallar herkesi memnun etmeyeceği için gruptan & dernekten kopmalar başlıyor.

Yeni bir grup oluşturmak çözüm olarak görülse de grup kalabalıklaştıkça aynı sorunlar kısır döngü şeklinde devam ediyor.

.

TezzMertek' Alıntı:
Tavuk mu yumurtadan , Yumurta mı tavuktan olayı gibi.
Evet Murat, kısaca böyle de denebilir :smiley:

halil22' Alıntı:
Ne kadar az o kadar keyifli düşüncenizde hemfikirim. Sayı arttıkça genel bir çerçeve ve disiplin gereklilliğine katılırım. Benim izlenimlerim, çalışmaların dar bir kadroyla hazırlanıp, üyelerin sorumluluğunu ve katılımını sadece düzenli olarak aidat ödeme noktasına vardırılmasıdır. Amaç, çalışmaları dar bir grup dışına çıkarıp, olabildiğince tabana yaymak ve katılımı arttırmak olunca farklı bir konuma geliyorsunuz. Bu nedenledir ki, kurumsallaşmadan önce oluşacak gerçek anlamda katılımcılığı ön plana çıkaracak ortak akla ulaşmak zorunluluktur. Aksi halde ben yaptım oldu, bu benim projem ben yapar, yararlanırım vb birsürü olumsuzluklar yaşanacaktır. Yaşananları akıl süzgecinden geçirip aynı hatalara düşmemek için ortak bir yol bulmalı fikirler üretmeliyiz.

ha siz olayın planlanması, taslak çalışması, faaliyetlerin bütünü olarak kastediyorsanız; kişi aktif olmalı derim ben.neticede doğanın kanunudur, nerde boşluk varsa bir şekilde doldurulur. bu işe gönül vermişse ilgilenecek (şahsınıza münhasır söylemiyorum, genel anlamda belirtiyorum), bastıracak, bişeyleri yapabilmek için illa da yönetimde olunması gerektiğini düşünmüyorum. zaten yapmak istediği şey ne kadar çok kişi tarafından kabul görürse gerçekleşme olasılığı da o derece artar. ama neticede yine aynı yere geliyor konu; birileri memnun olurken diğerleri grubun hatırına yapmak zorunda kalıyor bişeyleri...
kafanıza göre insanlarla bir araya gelip keyifli vakitler geçirebilmeniz dileklerimle...

Edirne ve çevresinde Sultanlar Yolu doğa yürüyüş parkuru ile ilgili çalışmalarda yardımcı olmak istermisiniz?
www.sultanlaryolu.com veya www.sultanstrail.com

Selamlar,

Sedat Çakır

SANY9895.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,878
Kayıtlı Üye Sayımız
166,664
Kaydolan Son Üyemiz
d1esell

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR