Edirne Fotoğrafları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GülşahÇelik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,759

Etiketler
Ynt: Edirne Fotoğrafları

parkinsonsniper' Alıntı:
"Burası bir paylaşım sitesi" derseniz saygı duyarım...yani "insanlar buraya teknik yorum almak için gelmiyorlar" demek istiyorsunuz sanırım. Ki bu gerçekten çok mantıklı...ama diğer yandan (fotoğrafla ne kadar ilgilisiniz bilemiyorum ama) insanın çektiği fotoğraflarla ilgili böyle yorumlar alabileceği birilerini bulması çok kolay birşey değil. Herkes "çok güzel olmuş" deyip kenara çekilmeyi tercih ediyor ve bu iş kitaptan öğrenilecek bir iş değil gerçekten. Birinin oturup sizin çektiğiniz resimlerle ilgili yorum yapması size çok şey katabiliyor. Çünkü kitap size "doğru"yu gösteriyor ama siz nerede yanlış yaptığınızı göremiyorsunuz. Bilmem anlatabiliyor muyum? İyi niyetle yazıyorum bunları...

Ama gerçekten...önce fotoğrafı çekenin kendisi bi gelsin okusun yazılanları. Biz şu an forum dünyasının en manasız işini yapıyoruz ikimiz de :smiley:) fotoğrafçının kendisi ortada yokken biz burda tartışıyoruz...gereksiz!

Peace diyorum, sevgilerimi saygılarımı sunuyorum! Bir gün offroad'a katılıp fotoğraf çekmek istiyorum! Giderseniz haber edin :smiley: ciddiyim...
söz çağırıcam =)

merhaba :smiley:
çok sık girme fırsatım olmuyor maalesef.. Yazılanları yeni okudum. Öncelikle yazılan her yorum için ayrı ayrı teşekkür ederim
olumlu veya olumsuz her yoruma açık olduğumu belirtmek isterim. başlıkta da yazdığım gibi fotoğrafçılık kursuna başladığımda ,katıldığım ilk geziden çekilen karelerdir..altın noktayı çekim ölçeklerini o zaman öğrenmemiştim :smiley:
durak ve eski kahve fotoğrafını faytonun üstünde hareket halinde çekmiştim yani elimin titremesi normal sanırım :smiley:
yaklaşık 10 aydır fotoğraf çekiyorum ve şunu öğrendim 30 yıllıkta olsa bir fotoğrafçının bir fotoğrafçıdan öğreneceği çok şey var
öğreneceğim çok şey var :smiley:
seygiyle ..

Gülşah hanım merhaba,
öncelikle medeni cesaretinizden dolayı sizi kutlarım.Esas olan ögrenmeye çalışmaktır.
Her eleştiri bizler için bir kazançtır.Ama iyi ama kötü yönde.Yeter ki fotograflarımız izlensin..eleştiri gelsin..

"parkinsonsniper " bey temel eleştiriler getirmiş.Özünde yanlış mı..hayır.Önemli olan eleştiri noktasında dogru tesbittir.Bunu herkes yapmaz..emek çekip bu kadar eleştirel yaklaşmaz.Takdir ediyorum kendisini..
Ama bu konuda güzel bir tabir vardır ya." sıfırcı hoca" ..Bunu da daha iyi yönde olsun diye yaptıgına eminim. ;D

Gülşah hanıma tek tavsiyem..bol bol fotograf çekmeniz.Ama çekmeyi düşündügünüz fotografları hep kafanızda tasarlayarak o yönde bununla ilgili bol bol fotograf çekmek.
Bunu yaparken de bulundugunuz ilde en yakındaki fotograf kursuna giderek,ışık,kadraj ,diyafram,enstantene konusunda işin teorisine de bir yandan bulaşmak.
Asla yapmaması gereken ise..makinasında asla ve asla otomatik modda çekmemesi.(kaçırmaması gereken bir foto harici )

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
yasinturfanda

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR