Duster'ımı Yükseltme Maceram

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turgut68 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,927
Ynt: Duster'ımı Yükseltme Maceram

AL1820' Alıntı:
kesip parça konulup tekrarmı kaynatılıyor, sağlıklı oluyormu? herhangib ir kırılma vs yaşanmazmı?
maaliyeti nedir?

Hayır, parça konulmuyor. Amortisörün alt tablası (helezonun altının bastığı sac) zaten orjinalde de kaynaklı, araç krikodayken taşla kaynak zayıflatılıp kesiliyor ve ne kadar isteniyorsa o kadar yukarı tekrar kaynaklanıp boyanıyor. İşlem basit sayılır. Şimdiye kadar en ufak bir sorun olmadı. Tabii ki işi bilen, usta kişinin elinden çıkması gerek.

Helezon ile üst tabla arasına lastik takoz konulması da uygulanabilecek başka bir yöntem. Ancak o zaman amortisör pistonunun çalışma aralığı biraz değişiyor.

Yine de imkanlar elveriyorsa en profesyonelce olanı kendi yükseltme kitini kullanmak.

Hangi şekilde olursa olsun Duster'da 4 cm'den fazla yükseltme yapılmamalı, yoksa aks gerginliği aşırı artar ve virajlarda ses yapabilir, çabuk yıpranabilir. Benimkinde herhangi bir sorun yok.

Etiketler
yükseltme

Yeni A/T lastikler ve yükseltmeli Duster'ımla bu şubatta fotoğraf çekimi için 2 hafta boyunca 5 bin km'nin üzerinde yol yaptım. İstanbul'dan yola çıkıp Erzurum'a gittim. Oradaki karlı, buzlu, taşlı ve çamurlu köy yollarında hiçbir zorluk yaşamadım. Sıklıkla Auto ve bazen de Lock konumunu kullandım. Boş karlı yollarda ABS tepkisini deneme imkanım oldu; çıkan sesler biraz ürkütücü olsa da sonuç epey güvenliydi.

Aynı zamanda yakıt ekonomisi ufak bir binek aracınki kadar değilse bile öteki 4x4 arazi araçlarından daha iyiydi. Gidişte Amasya üzerinden geçtim. Dönüşte Erzurum'da depoyu boğaza kadar doldurttum, düşük devirde yüksek tork verebilen, yüksek devirlere isteksiz, ucuz mazot türüydü. Erzincan, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Ankara üzerinden Gerede yakınlarına kadar birkaç istisna dışında 80-100 km/s hız aralığında, 6. viteste 2000 devir civarı ve 4x2 konumunda gittim. Böylece 1002 km yol yaptım!

Sarı lamba yanalı 120 km olmuştu. Depoda herhalde 1-2 litre gibi kalmıştır. Duster'la ilk defa hiç mazot almadan 1000 km sınırını aşabilmiş oldum. Bu 4x4 Duster ve benim için önemli bir başarıydı.

Erzurum.jpg

turgut bey tahminime göre aracınız lastik ebadı büyüdüğü için gerçek km ile sayaç arasında fark olmuştur tahminim 100 km daha fazla mesafe olabilir gerçek ile sayaç arasında birde lstikler ses ve konfor açısından olumlu yönde değişim oldumu

hunter133' Alıntı:
turgut bey tahminime göre aracınız lastik ebadı büyüdüğü için gerçek km ile sayaç arasında fark olmuştur tahminim 100 km daha fazla mesafe olabilir gerçek ile sayaç arasında birde lstikler ses ve konfor açısından olumlu yönde değişim oldumu

Evet, ama o kadar değil, 1000 km gösterince aslında 1030 km gibi gitmiş oluyorum. Hız göstergesi ise önceden biraz fazla gösterirdi, şimdi hemen hemen doğru. Ses açısından orjinal Continental ile aynı denilebilir, bir A/T için çok iyi. Yeni lastik bozuk yoldaki engebeleri daha az hissettiriyor ve yakıta olumsuz etkisini görmedim. Hatta ebattan dolayı uzun yolda ufak bir ekonomi sağladığı söylenebilir. Ancak bu durum şehiriçi trafiğinde tersine dönecektir.

turgut bey selamlar
ben de aracımı yükseltmiştim siz daha hesaplı bir yolla bunu sağlamışınız
kendi dusterimde ironman in yaylarını kullanarak aracın kendi orjinal amortisörlerini taktım
aslında isterdim ki ironman in ürettiği duster kitini kullanayım ama maalesef ironman amortisörler ses yapınca mecburem orjinal amortisörleri kullanmak durumunda kaldım
ama sonuş mükemmel oldu aracım yerden 6 cm yükseldi 2 cm de bf lastiklerimden yükselme sağlandı totalde aracın orjinal yerden fabrika verisi 21 cm olan yüksekliği 29 cm oldu
kullanımda hiçbir sıkıntı yok savrulma vsaire asla yok gayet memnunum
dusterler fazla modifiyeye müsait değil aks açıları malum sınırlı
ben limitler dahilinde olabilecek en fazlayı yaptım sanırım dahası sıkıntı yapar
saygılar

Turgut bey yeni duster sahibi olarak gezenbilirde cok faydali seyler okudum ogrendim. Ama cogu insanin merak ettigi ve cogu insanin degindigi konulardan birini bukadar iyi detaylandirip biz bilmeyenlere izah etmeniz harika bi olay. Lastik icin cooper tavsiyenize kulak verip alicam. Bf goodrich almak uzereydim oysa.

turgut bey;
bende suzukiden duster a geçiş yapanlardanım. gv 2.0 at aracım vardı onu sattım 2012 4wd duster aldım. :smiley:
gayet te memnunum :smiley: bu kaynaklı yükseltme işi kaça mal oldu ve varsa foto ları mevcut mu?
teşekkürler..

jetskı suzuki' Alıntı:
turgut bey;
bende suzukiden duster a geçiş yapanlardanım. gv 2.0 at aracım vardı onu sattım 2012 4wd duster aldım. :smiley:
gayet te memnunum :smiley: bu kaynaklı yükseltme işi kaça mal oldu ve varsa foto ları mevcut mu?
teşekkürler..

Merhaba, cevapta gecikme için kusura bakmayın. Bu işlem toplam 400 TL'ye mal olmuştu. Yapan İstanbul Maslak Atatürk Oto Sanayi Aksiyon Suzuki'de Murat Usta. Fotoğrafı bu topic'in ilk sayfasında mevcut. Yükseltme payını abartmamak kaydıyla tavsiye ederim, 3-4cm'yi geçmesin. Fazla olursa akslarda kasma ve ses problemine yol açabilir.

Benimkinde herhangi bir sorun yok, bu şekilde yaklaşık 40 bin km kullandım, ve kullanmaya devam ediyorum. Yine de en doğrusu orjinal yükseltme kitlerini tercih etmek.

Turgut Bey,

Yazınızı defalarca okudum, elinize sağlık, lastik ok, ancak amortisör kesilerek yapılan yükseltme,
sanırım garantiyi etkiliyor, bozuyor değil mi?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,831
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
TEMU Promo Code

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR