Duster'ı dik orman kesim sahasında denedik..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nhcteam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,490
Ynt: Duster'ı dik orman kesim sahasında denedik..

nhcteam' Alıntı:
marka: yokohama
model: geolander M/T
ebat: 225/75 R16

Orijinal lastik ...215 / 65 / 16 olduğuna göre...

Bu lastik ebadları baya bir büyük...dönüşlerde sürtme yapıyormu...Flanş varmı..?

Teşekkür ederim...kolay gelsin...

Öztürk FX' Alıntı:
Orijinal lastik ...215 / 65 / 16 olduğuna göre...

Bu lastik ebadları baya bir büyük...dönüşlerde sürtme yapıyormu...Flanş varmı..?

Teşekkür ederim...kolay gelsin...

normal şartlarda sürter ama sürtmemesi için yapılan uygulamalar sırayla şunlar:

1- H&R marka helezonlar ile 3 cm yükseltme..
2- 18 mm lik flanş uygulaması.. (4 tekere de)
3- çamurluk davlumbazlarının ısıtılarak içeri bükülmesi.. (bu işlemin görsel ve işlevsel açıdan araca herhangi bir negatif etkisi olmamıştır..)

İbrahim ÖNGÜN' Alıntı:
Tebrikler Serdar Bey,güzel gezi ve güzel enstantaneler.
Bu resimlerin yanına birkaç tane de video olsa idi tadından yenmezdi ama,bir dahakine bekliyoruz ;) :smiley:.
Allah kaza bela göstermesin,güle güle kullanın.
Bu araçlar sanıyorum hiç te küçümsenecek araçlar değilmiş :eek: :smiley:.
Saygılar.

iyi dilekleriniz için teşekkürler İbrahim Bey,

güzel bir video mevcut ama işlenmesi lazım buraya koymadan evvel.. en kısa zamanda videosunu da ekleyeceğim inşallah.. duster konusuna gelince.. safkan off road aracı olmasa da 7 cm yükseldikten sonra ve hele ki M/T lastikler takıldıktan sonra hiç küçümsenmeyecek bir performans sergilemeye başladı ;)

nhcteam' Alıntı:
normal şartlarda sürter ama sürtmemesi için yapılan uygulamalar sırayla şunlar:

1- H&R marka helezonlar ile 3 cm yükseltme..
2- 18 mm lik flanş uygulaması.. (4 tekere de)
3- çamurluk davlumbazlarının ısıtılarak içeri bükülmesi.. (bu işlemin görsel ve işlevsel açıdan araca herhangi bir negatif etkisi olmamıştır..)

Çok güzel bir uygulama...Bilgiler için teşekkür ederim...Aracınızı zevkle kullanmanızı dilerim...

burak mehmet' Alıntı:
Güzel lastik,

Bu duster konusunda bende çok kararsızım.kamp ve uzun yol keşif gezileri için bu araçtan istiyorum...jeeple 200tl ile 250 km yol yapmak yerine şöyle bi 800 km yol yapsam hiç fena olmaz...

kesinlikle tavsiye ederim.. sağlamlık ekonomiklik ve performans olarak ben çok memnunum.. beklentilerimin üzeride işler yapıyor duster :smiley:

Paylaşım için Teşekkürler.
Dusteri beyeniyorum. Özellikel düşük hacimli dizel oluşu çok avantajlı. Tek sakıncam mekanik ve metal yorgunluğu rüresi. Donanım benim için hiç önemli değil. Sizin araçta difransyel kilit mevcutmu.

whiteagle' Alıntı:
Paylaşım için Teşekkürler.
Dusteri beyeniyorum. Özellikel düşük hacimli dizel oluşu çok avantajlı. Tek sakıncam mekanik ve metal yorgunluğu rüresi. Donanım benim için hiç önemli değil. Sizin araçta difransyel kilit mevcutmu.

araçta diferansiyel kilit bulunmamaktadır..

bu da videosu

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=djwCQlPO5n4[/youtube]

artık hani daha da napsın dediğimiz nokta bu olsa gerek , harbiden şahane..

Güzel görüntüler Serdar Bey, tebrik ederim. Böyle güzel görüntülerin devamını bekleriz her zaman ;)

SERDAY BEY GÜZEL BİR TIRMANIŞ BÖYLE VİDEOLAR DUSTERA BAKIŞ AÇISINI DEĞİŞTİRMEYE YETECEKTİR...DEVAMINI BEKLİYORUZ ;D

burak mehmet' Alıntı:
Güzel lastik,

Bu duster konusunda bende çok kararsızım.kamp ve uzun yol keşif gezileri için bu araçtan istiyorum...jeeple 200tl ile 250 km yol yapmak yerine şöyle bi 800 km yol yapsam hiç fena olmaz...

Azizim, sana kötü bir haberim var; 200 TL ile 800 km. gidemezsin, 750 gidebilirsin. ;D ;D ;D

Serdar bey, güzergahı ve çektiğin fotoları beğendim.

Polemik konusu olmaması için bir başlık aç; sadece fotoları ve videoları koy, dileyen dilediği yorumu yapsın, dileyen kavga etsin. Bütün fotoları koy. Sadece sen kendin hiçbir şey yazma ki kavga konusunu sen başlatmış olmayasın.

Buraya takılan tacizciler olduğu sürece kavgalar olacak, çünkü bu kişiler ne nasıl ne kadar vs. için değil sadece kafa bulmak için buradalar. Bu da tabii mideleri bulandırıyor.

Sorun, Duster'ı başkaları ile karşılaştırmak değil. Bizim için sorun, aracın sınırlarını bilebilmek. O kadar. Başka araçlardan üstünmüş değilmiş, beni ilgilendirmiyor. Burada araba yarıştırmıyoruz.

Duydunuz mu caponcular; ta baştan beri bunu söylüyoruz. :D

Yukarıdaki mesajı yazmıştım ki, videoyu ardından gördüm.

muratcesur, videoyu izledin mi?

Gerçi senin için sürpriz değildir; hani şu mor tişört meselesi. ;D

Fakat bu parkur kayışdağından daha çetin gibi geldi bana, ne dersin?

Bir de naçizane yorumum: Sert off road araçlarının bu parkuru katedememeleri mümkün değildir. Şayet çıkamadılarsa sürücü beceriksizliğinden olmalıdır.

olguncandan' Alıntı:
Polemik konusu olmaması için bir başlık aç; sadece fotoları ve videoları koy, dileyen dilediği yorumu yapsın, dileyen kavga etsin. Bütün fotoları koy. Sadece sen kendin hiçbir şey yazma ki kavga konusunu sen başlatmış olmayasın.

yok olgun abi ben almayayım.. ;D ben diline pek hakim olamayan, haklıyken haksız gibi kalmayı kabullenemeyen biriyim. o yüzden birinin kalbini kırarım sert çıkarım yanlış anlaşılırım.. o yüzden bu şekilde iyi.. kimseyle sorun yaşayıp polemiğe girmek istemediğim için sadece kendi aracımın fotolarını ve videosunu koydum.. bundan sonraki paylaşımlarımda bu şekilde olacak.. duster konuşalım sadece boşverin A markasını B markasını..

Araç bir tarafa, yokohama mt kullanıldığı aracın bütün fizyolojisini değiştiren bir lastik.
Ben de kullanıyorum ve inanılmaz başarılı olduğunu düşünüyorum.

Performansınızı ve tercihinizi tebrik ederim.

pixelyus' Alıntı:
Araç bir tarafa, yokohama mt kullanıldığı aracın bütün fizyolojisini değiştiren bir lastik.
Ben de kullanıyorum ve inanılmaz başarılı olduğunu düşünüyorum.

çok yumuşak ve o yumuşaklığa rağmen inanılmaz kazıyor tutunuyor zemine.. parçalanma veya derformasyonda görmedim henüz.. çok hoşuma gitti benimde gerçekten..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR