Dusterde Paslanma Sorunu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selcukd64 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,450

selcukd64

Ana Kamp
Mesajlar
22
Tepkime Puanı
0
Aracım 2011 model şu ana kadar koltuk gıcırdama,kapı fitili,sorunum oldu.Bugun arabayı yıkatıp guzelce sıleyım derken sağ kapı içinde 1 cm boyunda paslanma gördüm.Daha önce dikket etmemiştim demekki ara sıra gözle kontrol gerekiyor.Açıkcası çok canımı sıktı bu olay böyle bır sorunu olan ve tavsiyesi olan arkadasım varmı.
 

Etiketler
Ynt: Dusterde Paslanma Sorunu

Aracının boyasından yaptırıp sprey tüpe bastır, paslı bölgeyi bant ine alıp zımparayla pası sil , bantı çıkarıp 3000 zımparayla 5, 6 cm kareyi tekrar zımparala daha sonra tüple boya , boya olayı biraz zor akıtmadan yapman lazım yoksa daha kötü olur
Sadece senin aracına özgü birşey değil hepsinde özellikle fitillerin altında kalan yerlerde ufak tefek paslar oluyor sebebi saçtaki kalvanizin zayıf olması
 

Ynt: Dusterde Paslanma Sorunu

Renault kendi araçlarına motor ve diğer aksamlara 2 yıl kaporta ( eğer haar yoksa) 5 yıl garanti veriyor.

Bu durumu resmi servisle paylaştınız mı?
 

Ynt: Dusterde Paslanma Sorunu

Paslanma olan yerde hasar yok servısle durumu az önce paylaştım.Gelin bir bakalım dediler.
 

Ynt: Dusterde Paslanma Sorunu

Sıkmayın canınızı dışarıda müdahale yaptırmayın.

Önce servisle görüşün. olmadı müşteri hizmetlerini arayın. Olmadı bu olayın imaj açısından kendileri için negatif durum doğuracağını kendilerine kibarca anlatın.

Ben işinizi serviste çözüleceğine inanıyorum. Yanlız bunları yapmadan önce ayrıntılı fotoğraflar çekin. Yarın arabanızı satarken aracı alan kişi yada kaportacısı kaza yapmışsın bu parça değişmiş denilecek. Elinizde fotoğraflar olursa o yönden de zarar görmemiş olursunuz.
 



Ynt: Dusterde Paslanma Sorunu

Teşekkür ediyorum.Arabama severek biniyorum daha önceden değişik markalar kullandım uzun yıllar ama 3 yıllık arabada boyle bır sıkıntı görunce insan ister istemez canı sıkılıyor bakalım dacia servisi bu konudada sınıfı gececekmi.
 

Ynt: Dusterde Paslanma Sorunu

Yanlis biliyor olabilirim ama renault 10 yada 12 yil civari paslanmazlik garantisi veriyor diye biliyorum. Araci aldiginiz yere gidip sormanizda yarar var baska bir sekilde cozmeden once.
 


Ynt: Dusterde Paslanma Sorunu

Servis boyar boyamasınada parçayı komple boyar bir santimlik pas için kople kapıyı boyatmaya razıysanız buyrun servise gidin
 

Ynt: Dusterde Paslanma Sorunu

Evet yeni servisten geldim sıcağı sıcağına paylaşmak istedim.Öncesine dönersem 30 nisanda aracımı 60.000 bakımına götürdüğüm zaman uzun zamandan berı rahatsız eden sağ kapı fitili şikayeti ilettim garantiden değiştirme kararı aldılar.Parca şiparis formunu aldıktan sonra siparisi beklerken bugun bu paslanma dikkatımı çekti hem kapı fitili sormaya hemde paslanmayı gösterdim.Usta fitile bakarken benimde yakın incelemem sonucunda aynı kapının alt kısmında fitile denk gelen kısımlarında kapı kapanırken çarpma neticesinden oluşan yaklasık yarım cm eninde 30 cm boyunca ince çizgi şeklinde boya atması görunce onuda gösterınce adamcağız bayağı ınceledı.ilk başta bana emniyet kemerının kapı ıle arasında kalıp kapının altındakı mınık ezıklerı gösterdı emnıyet kemerını konusunda uyardıkten sonra bu mınık sıkıstırmalar boyanın hafıf atıp oksıtlenme yapabılecığını anlattı daha sonra kapı fıtılını garantıden kım değiştırme kararı aldı gıbısınden bır laf edince elımde siparis formu oldugunu soyleyınce onada sesini çıkarmadı. Ben hıc yorum yapmadan dınledım.Pekı bu paslanma emniyet kemerı eziklerindenmı kaynaklanmiş paslı olan kısımı kemerın gelmesi mümkün değil diye sorunca servis müdürünü çağırdı durumu kendı anlattı.Servis müdürün cevabı tamam ne gerekıyorsa yapın oldu.Yani sonuç olarak30 nisan beri kapı fıtili siparisi gelınce fitil takıldıktan sonra garantıden fitilden kaynaklanan boya dokuntusu olan kısım ve paslı bolge boyanacak bakalım beklıyoruz Şimdilik.(Bizim ustada bana yapılacakları güleryuzlu bır şekılde anlatıktan sonra benım mutlu bir şekılde ayrılmamı sağladı.Bakalım işlemler bitince dahada mutlu oluruz.::smiley:)
 



Ynt: Dusterde Paslanma Sorunu

Selçuk bey geçmiş olsun.

Ahmet bey Renault un kaporta garantisi konusunda yanılmış olabilirim. Uzun zaman oldu renault almayalı.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 

Ynt: Dusterde Paslanma Sorunu

Hocam benimde clio'da aynı sorun vardı. Tavandaki su yollarında boya atması ve paslanma vardı. Servise götürdüm söyledim komple tavan boyanacak dedi. Sonra sanayi yolunu tuttum. Sanayide zımparayaıp geri kalan yerleri maskeleyip önce paslanma önleyici sonra astar sonra boya attılar sorunu hallettiler. Eğer komple boyama felan derlerse bence düşünün çünkü servislerin boyama kaliteleri çok yüksek değil..
 

Ynt: Dusterde Paslanma Sorunu

Hayırlı akşamlar servis kapı fıtılını değiştirdi ve paslı yerı temızleyerek lokal boyamızı yaptı kafamız rahatladı.
 

Ynt: Dusterde Paslanma Sorunu

Hadi gecmis olsun. Fitil altlarinda ufak tefek pas izlerine rastlanabiliyor ama sorun edilmeyebilir.
Çürümemis ilk kasa Loganlar görüyorum, Duster en az onun kadar kalitelidir herhalde ;)
 

Ynt: Dusterde Paslanma Sorunu

Arkadaşlar aklınızda olsun eğer bu tür problemlerinizi Türkiye'de bayi ve merkezle halledemezseniz ana merkez yurtdışına mail atın
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,507
Mesajlar
1,519,008
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst