Duster - Vitara Arazi Karşılaştırması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turgut68 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,464

turgut68

Kamp I
Geçenlerde Duster 4x4 Ambiance ile Vitara 2.0 HDI JLX araçlarımı karşılaştırmak amacıyla İstanbul Belgrad ormanlarında test yaptım.

* Zemini sağlam, yumuşak çamurlu orman yolu: İki araç da öteki araçların açmış olduğu izin üzerinde rahat ilerledi, ama Duster'ın altı ve ön tamponu arada bir, özellikle zıplamaların ardından yolun ortasındaki tümseklere sürtüyordu, çıkan sesten rahatça anlaşılıyordu. Duster'ın arkası iyi, ama önü birkaç cm. daha yüksek dizayn edilebilirdi.

VD2.jpg

VD3.jpg

VD4.jpg

Ekli dosyalar

• VD1.jpg
    VD1.jpg
    101.5 KB · Görüntüleme: 604

Etiketler
Ynt: Duster - Vitara Arazi Karşılaştırması

Bu karşılaştırmaya Terios'u da eklemek istiyorum. Terios'un karter muhafazası yerden 16 cm yükseklikte, bu nedenle 25-30 cm karda bile zorlanmaya başlıyor. Ayrıca ağır devir yok. Terios 5 vitesli ve 1. vites Duster'da olduğu gibi Ağır değil. Binek araçların vitesi gibi. Motor torku da Duster'ın gerisinde kalıyor. Terios 105 hp, sizin duster 90 hp bu işe yabancı olanlar Terios daha güçlü diyecekler ama Duster'da 200 tork olduğundan yokuşta kalkış ya da saplanan bir aracı kurtarmada daha başarılı olur. Yaklaşık 2 yıldır Terios kullanıyorum ve yaz mevsiminde dizel, 4X4 bir araca geçmeye niyetim var.

IMG_0876 (800x600).jpg

Turgut bey, karşılaştırmanız için gerçekten teşekkür ediyorum. Çok objektif olduğunu düşünüyorum. İnşaallah caponcular da okurlar. Böylece boş tartışmalar yapılmaz ve sayfalar da kirlenmez.

Sefa bey elinize sağlık çok güzel bir kıyaslama olmuş.
Turgut bey, gerçekten oldukça objektif yorumlamışsınız, Selamlar

Terios'un karter muhafazası yerden 16 cm yükseklikte, bu nedenle 25-30 cm karda bile zorlanmaya başlıyor. Ayrıca ağır devir yok. Terios 5 vitesli ve 1. vites Duster'da olduğu gibi Ağır değil. Binek araçların vitesi gibi. Motor torku da Duster'ın gerisinde kalıyor. Terios 105 hp, sizin duster 90 hp bu işe yabancı olanlar Terios daha güçlü diyecekler ama Duster'da 200 tork olduğundan yokuşta kalkış ya da saplanan bir aracı kurtarmada daha başarılı olur. Yaklaşık 2 yıldır Terios kullanıyorum ve yaz mevsiminde dizel, 4X4 bir araca geçmeye niyetim var.

Yumuşak kar pek tehlikeli birşey değil aracın altını sürte sürte geçiyorsunuz karter muhafazasına birşey olmaz. Daha önce hiçbir aracın geçmediği tam düz bir zemin olmadığı
sürece altı oturmuyor, ama siz 30 cm lik hiç bozulmamış kara öylece girip arabanın altını oturtursanız yapacak birşey yok tabi.

İyi günler
Turgut bey
Açıklamalı karşılaştırmalarınız için teşekkür ederim.
Saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR