ben de meraktayım bilgi lütfenorhancengizk' Alıntı:telsiz konusu ile bende ilgileniyorum,
genel cb (sivil band) telsiz kullanılıyor galiba,
konu hakkında bilgi sahibi olanların yardımlarını ve paylaşımlarını rica ediyoruz.
ümiterkan' Alıntı:
Merhaba Orhan Bey, Off Road yapan arkadaşlar genelde CB telsiz kullanmakla birlikte içlerinde PMR ya da amatör band (UHF-VHF) telsiz kullananlar da vardır. Çevrenizdeki arkadaşlarınızın hangi tip telsiz kullandığı önemli aslında. Eğer CB yani Halkbandı kullanıyorlarsa size şu takımı öneririm. Anten mobil ve mıknatıslı olduğu için hem montajı kolaydır ve araçtan asla düşmez. Çekim mesafesi de arazi koşullarına bağlı olmak kaydı ile oldukça iyidir.orhancengizk' Alıntı:Ümit bey merhaba,
öncelike verdiğiniz link'teki bilgiler gerçekten çok güzel, teşekkür ederim.
Ben telsiz konusunda malesef çok bilgisizim, şimdi; CB dediğimiz telsizler kullanım lisansı gerektirmeyen telsiz türleri oluyor, doğru değilmi?
ve offroad yapan arkadaşlar çoğunlukla bu telsizleri kullanıyor sanırım?
Eğer bu soruların cevabını doğru vermişsem;
hiçbirşey bilmeyen birinin anlayacağı şekilde;
bana hangi marka hangi cihaz konfigurasyonun tavsiye ederseniz? (tam takım olarak)
ayrıca bu CB tür telsizler ile ortalama görüşme mesafeleri ne kadardır ve maksimum görüşme mesafesi ne kadar olur?
biraz fazla sordum galiba ama, benim gibi telsiz almak isteyip te bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlara da faydası olur diye düşünüyorum.
vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim?
Benim cihazın yeni versiyonu ama anten aynı.orhancengizk' Alıntı:sevgili ümiterkan, hızlı cevap için çok teşekkür ederim.
verdiğiniz cihazlar gayet uygun görünüyor.
sanırım sizde aracınızda aynı cihazı kullanıyorsunuz değilmi?