Duster Telsiz Montajı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan satria Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,328

satria

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar,

duster'ı olupta telsiz montajı yaptıran var mı?

bir kaç sorum olacak. şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: Duster Telsiz Montajı

telsiz konusu ile bende ilgileniyorum,
genel cb (sivil band) telsiz kullanılıyor galiba,
konu hakkında bilgi sahibi olanların yardımlarını ve paylaşımlarını rica ediyoruz.

orhancengizk' Alıntı:
telsiz konusu ile bende ilgileniyorum,
genel cb (sivil band) telsiz kullanılıyor galiba,
konu hakkında bilgi sahibi olanların yardımlarını ve paylaşımlarını rica ediyoruz.
ben de meraktayım bilgi lütfen

ümiterkan' Alıntı:

Ümit bey merhaba,
öncelike verdiğiniz link'teki bilgiler gerçekten çok güzel, teşekkür ederim.
Ben telsiz konusunda malesef çok bilgisizim, şimdi; CB dediğimiz telsizler kullanım lisansı gerektirmeyen telsiz türleri oluyor, doğru değilmi?
ve offroad yapan arkadaşlar çoğunlukla bu telsizleri kullanıyor sanırım?

Eğer bu soruların cevabını doğru vermişsem;
hiçbirşey bilmeyen birinin anlayacağı şekilde;
bana hangi marka hangi cihaz konfigurasyonun tavsiye ederseniz? (tam takım olarak)
ayrıca bu CB tür telsizler ile ortalama görüşme mesafeleri ne kadardır ve maksimum görüşme mesafesi ne kadar olur?

biraz fazla sordum galiba ama, benim gibi telsiz almak isteyip te bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlara da faydası olur diye düşünüyorum.
vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim?

orhancengizk' Alıntı:
Ümit bey merhaba,
öncelike verdiğiniz link'teki bilgiler gerçekten çok güzel, teşekkür ederim.
Ben telsiz konusunda malesef çok bilgisizim, şimdi; CB dediğimiz telsizler kullanım lisansı gerektirmeyen telsiz türleri oluyor, doğru değilmi?
ve offroad yapan arkadaşlar çoğunlukla bu telsizleri kullanıyor sanırım?

Eğer bu soruların cevabını doğru vermişsem;
hiçbirşey bilmeyen birinin anlayacağı şekilde;
bana hangi marka hangi cihaz konfigurasyonun tavsiye ederseniz? (tam takım olarak)
ayrıca bu CB tür telsizler ile ortalama görüşme mesafeleri ne kadardır ve maksimum görüşme mesafesi ne kadar olur?

biraz fazla sordum galiba ama, benim gibi telsiz almak isteyip te bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlara da faydası olur diye düşünüyorum.
vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim?
Merhaba Orhan Bey, Off Road yapan arkadaşlar genelde CB telsiz kullanmakla birlikte içlerinde PMR ya da amatör band (UHF-VHF) telsiz kullananlar da vardır. Çevrenizdeki arkadaşlarınızın hangi tip telsiz kullandığı önemli aslında. Eğer CB yani Halkbandı kullanıyorlarsa size şu takımı öneririm. Anten mobil ve mıknatıslı olduğu için hem montajı kolaydır ve araçtan asla düşmez. Çekim mesafesi de arazi koşullarına bağlı olmak kaydı ile oldukça iyidir.
Telsiz : http://www.dnsonlineshop.com/MIDLAND-203-HALK-BANDI-CB-TELSIZ-AM-FM_u_r_n_91.htm
Anten: http://www.dnsonlineshop.com/MIDLAND-18-244M-MOBIL-TELSIZ-ANTENI_u_r_n_31.htm
Önerdiğim AM-FM halk bandı telsizler hava koşulu, yükseklik ve arazi koşullarından her telsiz gibi etkilenmekle birlikte ortalama 10-15km gibi çekim mesafeleri vardır.

sevgili ümiterkan, hızlı cevap için çok teşekkür ederim.
verdiğiniz cihazlar gayet uygun görünüyor.
sanırım sizde aracınızda aynı cihazı kullanıyorsunuz değilmi?

orhancengizk' Alıntı:
sevgili ümiterkan, hızlı cevap için çok teşekkür ederim.
verdiğiniz cihazlar gayet uygun görünüyor.
sanırım sizde aracınızda aynı cihazı kullanıyorsunuz değilmi?
Benim cihazın yeni versiyonu ama anten aynı.

Ben Amerika'dan Ebay'dan 65 dolara aldığım Midland GXT1000 el telsizi ile 70 km görüşüyorum. Yani araca sabit monteli değil, çünkü ben işim gereği zaman zaman ormanda elime alıp dağlara falan girmem gerekiyor.

fyVMtP8A

.
2cfzi9g.jpg

.
34e6dfr.jpg

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=68029.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,845
Kayıtlı Üye Sayımız
166,642
Kaydolan Son Üyemiz
ACK007

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR