DUSTER RAMPA ÇEKİŞ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HKN7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,360

HKN7

Yeni Üye
Bu hafta sonu eşim, biri dört yaşında biri onbir aylık olmak üzere iki çocuk ve dört orta boy valiz yüklü olarak Samsun'dan Ankara'ya gittim. Yol boyunca arabayı 2WD konumunda kullandım. Samsun Ankara yolundaki tırmanma şeritlerinde beşinci vites 80/90 km.yi geçemedim. Bendemi, araçtamı sorun var, yoksa durum normalmi? Yorum, tecrübe ve tavsiyeleri bekliyorum.

Etiketler

Ynt: DUSTER RAMPA ÇEKİŞ

Rakımın aracın performansını düşürdüğü muhakkak, ancak gördüğüm kadarıyla yükü benimle aşağı yukarı aynı olan logan, linea, albea gibi araçların yanımdan geçip gitmesi bayağı canımı sıktı.

Rampa ne kadar dik bilmiyorum ama ben 90 beygirde bile öyle bir sorun yaşamıyorum çok canlı tırmanıyor

Yeni yol yapıldıktan sonra öyle ahım şahım bir rampada kalmadı aslında, yani bir Sabuncubeli, Zigana gibi değil.

dizel/ toyota 1,4 peugeot 1,6 1,7 corsa, 1,5 symbol, 1,6 jetta, 1,6 focus kullandım bu dediğinizi hiç bir aracımda yaşamadım.
307 1,4 dizel peugeot vardı o anlattığınız şekilde bayılırdı

usta bahsettigin yolda ben symbol aracimla 2 ye kadar dustugumu bilirim arac dolu iken sen vites bile dusurmemissin anladigim kadariyla.

Aynen, ama dördüncü vitese düştüğümde araba çok bağırıyordu bende 3000 devri geçtikten sonra beşinci vitese geçiyordum.

HKN7' Alıntı:
Rakımın aracın performansını düşürdüğü muhakkak, ancak gördüğüm kadarıyla yükü benimle aşağı yukarı aynı olan logan, linea, albea gibi araçların yanımdan geçip gitmesi bayağı canımı sıktı.
2 sene boyunca linea 1,3 multijet kullandım.satalı daha 1 ay oldu . şuan kullandığım 4x4 110 bg .Eğer siz rampada lineaya geçildiyseniz ya araçta problem var yada aldığınız yakıtta.Çünkü çekiş olarak linea ve duster arasında çok fark var. linea ancak 150 -160 km den sonra, oda düz yolda sizi geçer..

Sayın HKN7(Sanıyorum adınız Hakan?).
Sizin araçtan burada komşumda var,bana ikide bir ''al,bir dene!'' deyip duruyordu.Burada yaşadığımız yer köy ve arazi çok sarp,ha keza yolumuzda öyle.Ben de alıp denedim.Yol parke taşı kaplama,eğim derece olarak birşey diyemeyeceğim ama aynı yolu boş olarak daha önceki aracım Totota Corolla 98 model GLİ Special aracımla ve şimdiki aracım olan 99 model 1.6 Vitara JLX'le :mad:yarısına kadar bile ikinci vitesle çıkamamıştım :-\.Duster iki çeker modunda,ikinci vitesle o rampaya yüklendim ve beni şaşırtan bir pereformans:Hiç gık bile demedi çeyrek gazda ve en ufak bir güç kaybına uğramadan aldı çıkardı :eek:.Sonra bir ikinci deneme,tekrar aynı yerden tırmanmaya başladım ve rampanın ortasında durdum kalkış yapıp tekrar ikinci vitese attım.Sonuç:Çok çabuk toparlanıp rampayı rahat bir şekilde ikinci vitesle çıktı :eek:.Bu testi zaman zaman 1,3-2.0 motor aralığında çeşitli araçlarla da fırsat buldukça yaparım.Hakikaten Duster'ın bu performansı beni çok etkiledi.
Aracınızın bakımlarını düzgün yaptırıyor musunuz?Biliyorsunuz ki hava,mazot filtresinin temizliği,ateşleme sisteminin sağlıklı çalışıp çalışmaması,mazotun kalitesi vs. hep aracın çekişine etki eden etmenlerdir.
Kazasız belasız sürüşler.

Evet İbrahim Bey adım Hakan, bu arada aracım daha 3500 km.de, dolayısıyla henüz bir bakım yaptırmadım. Sizinde dediğiniz gibi düşük viteslerde bir sorun yok, hemen devir alıyor ve üst vitesi istiyor ama beşinci viteste 80/90 km. ulaştığında sanki motor boşa devir çeviriyor gibi oluyor. Bu hafta sonu da Ankara dan İzmir'e gideceğim. Aracı birde Köroğlu Belinde deneyeceğim. Bakalım ne olacak.

HKN7' Alıntı:
Evet İbrahim Bey adım Hakan, bu arada aracım daha 3500 km.de, dolayısıyla henüz bir bakım yaptırmadım. Sizinde dediğiniz gibi düşük viteslerde bir sorun yok, hemen devir alıyor ve üst vitesi istiyor ama beşinci viteste 80/90 km. ulaştığında sanki motor boşa devir çeviriyor gibi oluyor. Bu hafta sonu da Ankara dan İzmir'e gideceğim. Aracı birde Köroğlu Belinde deneyeceğim. Bakalım ne olacak.
Umarım her şey gönlünüzce olur Hakan Bey.
Deneme sonuçlarını bizimle paylaşırsanız seviniriz.

Azizim, eğer o köroğlu belini 110-120 ile çıkamazsan, sende bir problem yoksa araçta var demektir. Sabuncubelini bile (ölüm virajı hariç) 100-120 ile çıkıyorum. Savrulma sorunu olmasa ta tepeye kadar 70-80 çıkacağım neredeyse.

Ya devrini iyi ayarlayamıyorsun, ya da araçta bir problem var....
Arkadaşımız doğru söyler, lineanın rampada duster'ı geçmesi pek mümkün değil.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,842
Kayıtlı Üye Sayımız
166,640
Kaydolan Son Üyemiz
Emirkktn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR