Duster İçin Aluminyum Karter Koruma Montajı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,823

ümiterkan

Zirve
Yer
Rize
tuto_ski_alu_1_708.jpg

tuto_ski_alu_2_188.jpg

tuto_ski_alu_4_773.jpg

tuto_ski_alu_3_128.jpg

tuto_ski_alu__109.jpg

tuto_ski_alu_6_106.jpg

tuto_ski_alu_5_134.jpg

tuto_ski_alu_7_700.jpg

22_12__10_neige_1_173.jpg

tuto_ski_alu_4.5_455.jpg

Etiketler

Ynt: Duster İçin Aluminyum Karter Koruma Montajı

bora1071' Alıntı:
güzel olmuş. hazırmı parça yoksa özel imalatmı acaba.

Ölçüsünü ebat olarak söyleyemem ama eski plastik koruma çıkartıldığında ondan ölçü ve kalıp çıkarılarak yapılmış özel bir imalat

NE KADARA YAPTIRDINIZ ACABA ? BİZEDE YAPTIRABİLİR MİSİNİZ AYRICA ?

SERKANEFE' Alıntı:
NE KADARA YAPTIRDINIZ ACABA ? BİZEDE YAPTIRABİLİR MİSİNİZ AYRICA ?

Serkan Bey, ben yaptırmadım ama sanayide bu tür işleri yapanlar çok kolay birşekilde yapabilirler. Önemli olan plastik korumayı çıkarmak. Sonra ona benzer aluminyumdan koruma yapma işi kolay. nasıl çıkartılacağı da resimlerde belirtilmiş. Tabi bu konuda kendi 4x4 araçlarına alt koruma yapan üstadlarımız daha iyi bilirler. Onlara da sorup nerede ve kime yaptırılabileceği sorulabilir.

Saygılar.

Arkadaşlar aluminyum karter koruma montajı ile ilgili olarak ayrıntılı bilgiler burada

http://www.gezenbilir.com/index.php?action=dlattach;topic=66132.0;attach=234564

Merhaba uzun zamadır forumda yazılanları takip etmekteyim şu anda bir duster sahibi değilim ancak kullananların araçtan memnuniyeti ve finans konusunda kendimden emin olduğumda mutlaka sahip olmayı arzuladığım bir araç.
Nette gezerken şöyle bir sayfaya rastladım karter koruma Parçası özel imalat falan değil dacia duster orjinal ekipman diye geçiyor.
Yanlız sitedeki fiyat 243,80EURO Bir başka fransız sitesinde ise 295EURO Artık ülkemize ithal ederlerse fiyat ne aşamada olur bilemem.

Forumda bu türden karter koruması takmanın kaza anında motorun yere düşmeyeceğinden tehlike arzedeceği hakkında birkaç bilgi görmüştüm sanırım dusterin tasarımında böyle bir özellik olmadığından Fabrika orjinal ekipman olarak alüminyum karter korumasını parça listesine almış. Yani bu tür parçaların kullanımında can güvenliği açısından herhangi bir sakınca yok özel imalat veya orjinal bulunduğu taktirde gönül rahatlığı ile kullanılabileceği kanısındayım.

Alüminyum karter koruma linklerii:

http://lzparts.de/index.php?page=product&info=275

http://www.renault.fr/accessoires.jsp?name=Ski+de+protection+sous+moteur+Duster&axsRef=758903088R&loc=fr_FR

jeansteam' Alıntı:
Merhaba uzun zamadır forumda yazılanları takip etmekteyim şu anda bir duster sahibi değilim ancak kullananların araçtan memnuniyeti ve finans konusunda kendimden emin olduğumda mutlaka sahip olmayı arzuladığım bir araç.
Nette gezerken şöyle bir sayfaya rastladım karter koruma Parçası özel imalat falan değil dacia duster orjinal ekipman diye geçiyor.
Yanlız sitedeki fiyat 243,80EURO Bir başka fransız sitesinde ise 295EURO Artık ülkemize ithal ederlerse fiyat ne aşamada olur bilemem.

Forumda bu türden karter koruması takmanın kaza anında motorun yere düşmeyeceğinden tehlike arzedeceği hakkında birkaç bilgi görmüştüm sanırım dusterin tasarımında böyle bir özellik olmadığından Fabrika orjinal ekipman olarak alüminyum karter korumasını parça listesine almış. Yani bu tür parçaların kullanımında can güvenliği açısından herhangi bir sakınca yok özel imalat veya orjinal bulunduğu taktirde gönül rahatlığı ile kullanılabileceği kanısındayım.

Alüminyum karter koruma linklerii:

http://lzparts.de/index.php?page=product&info=275

http://www.renault.fr/accessoires.jsp?name=Ski+de+protection+sous+moteur+Duster&axsRef=758903088R&loc=fr_FR

Orjinal aksesuar olarak sunulması çok güzel olmuş, güzel haber ;)

konuyla alakası yok ama birşey sormak istiyorum ümit bey.. 4. resimde teker içinde bir parça gördüm sanki küflenmiş gibiydi... o parça ne işe yarıyor çok bir işlevi varmı? yada küflenmesi bir olumsuz sonuç doğururmu ilerisi için yorumunuzu bekliyorum.. çünkü yakın zaman da duster almayı düşünüyorum o yüzden soruyorum.. her araçta olabilecek birşey mi ciddiye alınıp değiştirilmesi gereken bir parça mı merak ettim ???

nhcteam' Alıntı:
konuyla alakası yok ama birşey sormak istiyorum ümit bey.. 4. resimde teker içinde bir parça gördüm sanki küflenmiş gibiydi... o parça ne işe yarıyor çok bir işlevi varmı? yada küflenmesi bir olumsuz sonuç doğururmu ilerisi için yorumunuzu bekliyorum.. çünkü yakın zaman da duster almayı düşünüyorum o yüzden soruyorum.. her araçta olabilecek birşey mi ciddiye alınıp değiştirilmesi gereken bir parça mı merak ettim ???

çamur o :smiley:)

nhcteam' Alıntı:

Nasıl ki araçların fren disklerinde paslanma oluyor, bazı metallerin de dış yüzeylerinde pas katı oluşması gayet normaldir. Çevrenizde gördüğünüz yeni veya eski araçların altına baktığınızda çoğunda görülür. Bu gayet normaldir. Değiştirilmesi gereken bir parça değil yani merak etmeyin ;) Gerçi bizim araçlarda öyle bir durum yok ama resimdeki araçtaki durum özel bir sıkıntı da olabilir.

4. resimki hımm şimdi gördüm, bence olmaması gereken birşey.. One öyle, hemen h. sonu aracıma bakıcam..

umiterkan' Alıntı:
Nasıl ki araçların fren disklerinde paslanma oluyor, bazı metallerin de dış yüzeylerinde pas katı oluşması gayet normaldir. Çevrenizde gördüğünüz yeni veya eski araçların altına baktığınızda çoğunda görülür. Bu gayet normaldir. Değiştirilmesi gereken bir parça değil yani merak etmeyin ;) Gerçi bizim araçlarda öyle bir durum yok ama resimdeki araçtaki durum özel bir sıkıntı da olabilir.

ümit bey bence sizde dikkat edin karlı sulu yerlere girip çıkıyorsunuz sonuçta metal aksam arada kontrol etmekte yarar var neticede aracı dengede tutan bir parça... acaba antipas tarzı bir uygulama ile çözüm bulunabilirmi küflenmeden önce?? ??? henüz duster ım yok ama artık sizlerin ki ni kendimn gbi sahiplenir oldum herhangi bir olumsuzluk yaşamanızı istemem çünkü çok severek biniyorsunuz bu araçlara :smiley:güvenlik herşeyden önemli o yuzden ufak gibi görünsede bence önemli bir sorun bu noktada bir parçanın küflenmesi

nhcteam' Alıntı:
ümit bey bence sizde dikkat edin karlı sulu yerlere girip çıkıyorsunuz sonuçta metal aksam arada kontrol etmekte yarar var neticede aracı dengede tutan bir parça... acaba antipas tarzı bir uygulama ile çözüm bulunabilirmi küflenmeden önce?? ??? henüz duster ım yok ama artık sizlerin ki ni kendimn gbi sahiplenir oldum herhangi bir olumsuzluk yaşamanızı istemem çünkü çok severek biniyorsunuz bu araçlara :smiley:güvenlik herşeyden önemli o yuzden ufak gibi görünsede bence önemli bir sorun bu noktada bir parçanın küflenmesi

Haklısınız nhcteam, ama bende şu anda bir sıkıntı yok. Zaten araziye girdikten sonra dönüş yolunda her seferinde arabanın altını iyi bir şekilde yıkatırım, Daha önceki tecrübelerimden biliyorum ki eğer aracı çamurlu bir şekilde yıkatmadan kullanırsanız hem paslanmaya neden olur hem de aracın teker balans ayarlarını bozar. Buna dikkat ediyorum. Uyarınız için teşekkür ederim.

Saygılar

Bayiler araç altı yalıtımıyla ilgili yardımcı oluyorlar mı acaba?
Ne tür yalıtım tasiye edersiniz?
Bilgisi olanlar yazarsa teşekkür ederim.

hknhcs' Alıntı:
Bayiler araç altı yalıtımıyla ilgili yardımcı oluyorlar mı acaba?
Ne tür yalıtım tasiye edersiniz?
Bilgisi olanlar yazarsa teşekkür ederim.
Sayın Hknhcs Bey, bahsetmiş olduğunuz konu ile ilgili forumdaki Duster sahibi Taner Bey'in bir yazısı olmuştu. Yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54309.msg814769#msg814769

Saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR