Duster Debriyaj ayarı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tolga efe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,969

tolga efe

Ana Kamp
Arkadaşlar,

Benim debriyaj oldukça yukarıda kavrama yapıyor,çok tercih ettiğim bir durum değil,balata aşındıkça sıkıntı olmaz umarım.sizlerde durum nasıl?

Servise sormadım ama belki sizlerden konuyu bilen arkadaşlar vardır.
Bildiğim kadarıyla Duster da hidrolik debriyaj var,bu sistemde ayar yapmak mümkün mü?

Etiketler
Ynt: Duster Debriyaj ayarı

Herkesin debriyajı gönlüne göre herhalde ;D güle güle kullanın arkadaşlar.

Madem bilen yok bu konuyu, araştırıp sizede bilgi veririm öğrenince.

bazı arkadaşlara normal geliyor olabilir ama bana da sanki biraz fazla yukarıda kavrıyor gibi geliyor,
bakım için servise gittiğimde telini biraz gerdirerek kavramayı biraz daha aşağıya aldıracağım...

sizin farklı bir çözümğnüz olursa onu da bilmek isterim

selamlar

bu konular çok önemli değil sayın baylar , antidustercı olarak yaftalansaydınız , söylediğiniz herşeye cevap gelirdi ahtta yorumlarınız kınanabilirdi , fakat böyle bilgi almak gibi konular olunca trafik yavaşlıyor...

bakın kimse yardımcı olmuyor demiyorum sadece nedense yavaşlıyor.
diğer türlü yazışmak daha çekici herhalde...

bence en basit ve hızlı çözüm servisin beş dakikada debriyaj telinden ayarlamasıdır ? ücret bile almaması lazım.

s.forester' Alıntı:
..... fakat böyle bilgi almak gibi konular olunca trafik yavaşlıyor... bakın kimse yardımcı olmuyor demiyorum sadece nedense yavaşlıyor....

Forester, bu mesajı kimse cevaplamaya değer bulmamıştır da ondan dolayı "bilgi akışı" olmamıştır.

Ortada, başlık konusunda alınacak bir bilgi de yoktur. Arabanızın debriyajında sorun olduğunu düşünüyorsanız, doğruca servise gider, kontrol ettirir ve sorun varsa garantiden değiştirtirsiniz. Bu kadar.

Bunun için başlık açmaya ve bilgi beklemeye gerek yoktur.
Bunları yazmak istemedim, çünkü bu başlığı açan arkadaşa yazılacak cevap buydu. Ama sen işi deşelemeye başlayınca mecburen yazdım.

Arkadaşlar,

İlk mesajımda yazmıştım hidrolik debriyaj olduğunu,tel ayarı olduğunu düşünmüyorum eğer debriyaj merkezinde ayar imkanı varsa yapılabilir belkide otomatik ayar söz konusu sadece bunu bilen varsa cevaplar diye düşünmüştüm.telli olsa kendimde ayarlayacak kadar arabalardan anlarım.Servisten öğreneceğim durumu.

sayın tolgaefe , siz öyle diyorsunuz ama bakın açtığınız konu , yazdığınız mesaj cevaplanmaya bile değer bulunmamış...

yani size "bu basit bir konudur , serviste halledilir , bu kadar takılmayın" demeye bile gerek görmemişler...

oysa "arka cam silecek rölesi" sayfasında yeni almış olduğunuz bir arabanızla pozunuzu yayınlasaydınız , bu paylaşım için teşekkür bile alırdınız... çünkü o cevaplamaya değer bir mesaj :smiley:

Sayın forester,

Konu siznde düşündüğünüz gibi ilgi çekici olmayabilir,ama cevaplanmama sebebinin bu olmadığını düşünüyorum,muhtemelen konuyu okuyan arkadaşlarında net bir bilgisi olmadığındandır.

"Ortada, başlık konusunda alınacak bir bilgi de yoktur. Arabanızın debriyajında sorun olduğunu düşünüyorsanız, doğruca servise gider, kontrol ettirir ve sorun varsa garantiden değiştirtirsiniz. Bu kadar. "

sayın olguncandan bu mantıkla bakarsanız forumdaki mesajların , topiklerin %70 i gereksizdir , neden sorunlar paylaşılıyor o zaman ? herkes servise gider çözüm bulur ?

arka camındaki fıskiyeden yokuşta su damlatan beyefendiye de servise git diye düşünüp cevap vermeseydiniz o zaman ?
onu niye cevaplamayı uygun gördünüz ?

gösterge tablosundaki ışık yakma konusu , lastik ölçüleri , lastik basıncı , kapıların otomatik kilitlenmesi vs hepsi servisle görüşülüp halledilecek konular , yazılmasınız o zaman forumda ??? forumun amacını unutuyorsunuz bence.

belki servise bile gerek bırakmayacak basit bir tekniği varsa halletmek istedi beyefendi ? olamaz mı ?

baylar.....

açılan her konuda tartışmak zorundamısınız...

bir büyüğümüzün dediğini hatırlatmak isterim : EDEP YA HU

s.forester' Alıntı:
....sayın olguncandan bu mantıkla bakarsanız forumdaki mesajların , topiklerin %70 i gereksizdir , neden sorunlar paylaşılıyor o zaman ? herkes servise gider çözüm bulur ?.... belki servise bile gerek bırakmayacak basit bir tekniği varsa halletmek istedi beyefendi ? olamaz mı ?

Doğrudur, bir yığın abuk subuk masaj vardır forumlarda.

Sorunlar hakkında bilgilenme güzel şeydir. Ama asgari düzeyde bilgi sahibi olmak gerekir. Yeni teknolojide debriyajlar telle filan ayarlanmaz. Bunu bilmeyen öğrenmeli. Kaldı ki, debriyaj gibi öenmli birt aksam için uzaktan fikir tavsite değil, ustanın elleri gerekir.

Herkes sorunları için servise gitmeli.... Ama örneğini verdiğiniz bazı konular var ki, fikir sormak, ne nerede ve nasıl diye öğrenmek gerekir. Bu da sormakla öğrenilir. Bunun forum ruhuna aykırı bir yönü yoktur.

İnsan bindiği aletin mekaniğini tanımıyorsa, bu onun kusurudur. Burada herşey sıfırdan öğrenilmez/öğretilmez.

olgun bey o zaman cruise konuşanlar , hard off road modifikasyonu yazanlara da " Kaldı ki, debriyaj gibi önemli bir aksam için uzaktan fikir tavsite değil, ustanın elleri gerekir. " demeniz gerekirdi... Özellikle cruise...

kabul etmeseniz de verdiğiniz cevap doğru değil.

ne alaka dediğiniz mesaja da hala cevap yazarak beni doğrulamış olduğunuzun farkında değilsiniz...

beyefendiler 2 gündür cevap bekliyordu , 2 kelime yazdım , üstelik hakaret filan yok hemen cevap geldi , yalan mı ?
istediğiniz kadar inkar edin...

Sevgili DUSTER cılar...Öncelikle herkese merhaba bildiğim kadarı ile debriyajınızın nerede tam kavrama yaptığını (tam olarak) bilme şansınız yok.Kendinizi riske etmemenizi öneririm.

AVCI01' Alıntı:
Sevgili DUSTER cılar...Öncelikle herkese merhaba bildiğim kadarı ile debriyajınızın nerede tam kavrama yaptığını (tam olarak) bilme şansınız yok.Kendinizi riske etmemenizi öneririm.

Avcı kardeşimiz, Dustercıların sorunu değil bu debriyaj işi; sadece tolga efenin sorunu.

Herkes garantide yani. ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR