DUSTER CHIP INANILMAZ GÜZEL

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan esattas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,071

esattas

Ana Kamp
ARKADAŞLAR CHİP İŞİNDE GEÇ BİLE KALMIŞIZ.YAKLAŞIK 8 AYLIK ARAŞTIRMALARIM BİTTİ VE BUGÜN İTİBARİ İLE CHİP YAPTIRDIM.8 AYDIR BU İŞİ ARAŞTIRDIM VE İŞİN PROFESYONEL BİR FİRMA TARAFINDAN YAPILMASI DURUMUNDA EKONOMİ VE PERFORMANSIN BERABER OLDUĞUNU GÖRDÜM.YER MASLAK TA VE TEK İŞLERİ BU.İNANIN FİRMANIN ÖNÜNDEKİ ARAÇLARI GÖRÜNCE EN GARİBAN ARACIN BENİM OLDUĞUNU GÖZLEMLEDİM.SADECE UÇAKLARA CHİP YAPMIYORLAR :eek: :D .İLK SORULAN SORU BİRŞEY OLURMU.BU SORUYA GÜLEREK CEVAP VERİYORLAR VE DİYORLARKİ BİR SORUN OLURSA ARABANIZI YENİLERİZ.SANAYİLERDEKİ CHİP YAPAN ARKADAŞLAR GİBİ YAPMIYORLAR.HERŞEY STANDART VE TOLERANS YOK.SİZE TERCİHİNİZ SORULUYOR(EKONOMİ AŞIRI PERFORMANS GİBİ)BEN TABİKİ EKONOMİYİ TERCİH ETTİM.ANADOLU YAKASINDAN AVRUPA YAKASINA GEÇTİM.DÖNÜŞTE ARACIMDAKİ PERFORMANS ARTIŞINI ŞAŞIRARAK İZLEDİM VE BU KISA YOLCULUKTA FARKI YOL BİLGİSAYARINDAKİ DEĞERLERİN DÜŞMESİ VE BERABERİNDE ARACIN İVMELENMESİNİ YAN YANA GÖRMEK BENİ ŞAŞIRTTI.FİRMAYA GİDEN OLURSA MÜŞTERİ PORTFOYÜNÜ YERİNDE GÖRECEKTİR.AYRICA HERKES ÇOK İYİ ARAŞTIRDIKTAN SONRA BU FİRMAYA GİTMİŞ.YER MASLAKTA OTO SANAYİ İÇERİSİNDE. İNTERNET ADRESİNDEN DE İNCELEYEBİLİRSİNİZ. http://www.ecufast.com/index.php GEZENBİLİR EKİBİNİ TAKİP ETTİKLERİNİ SÖYLEDİLER.FİRMA SAHİBİ İSMİ ALPER ÖZÜÇER. PEŞİN OLARAK PAZARLIK EDEREK 500 TL YE YAPTIRDIM.KREDİ KARTI İÇİN 600 TL İSTİYORLAR.TAVSİYE EDERİM.GEZENBİLİR ÜYESİ OLARAK GELECEK HERKESE BU FİYATTAN YAPABİLECEKLERİNİ SÖYLEDİLER.AYRICA YETKİLİ SERVİSLERDE BU İŞLEM YASAK OLDUĞUNDAN MÜŞTERİLERİ BU FİRMAYA YÖNLENDİRİYORLARMIŞ(BUNUDA BİR SIR OLARAK AKLINIZDA BULUNDURUN).TÜRKİYENİN EN ÜCRA KÖŞELERİNE KADAR BU HİZMETİ GÖTÜREBİLDİKLERİNİ SÖYLEDİLER.

Etiketler
Ynt: DUSTER CHIP INANILMAZ GÜZEL

güle güle kullanın, ilk gözlem herzaman önemlidir ama bir süre kullandıktan sonra mümkünse veriler ile
(önceden ... 100 km'de lt yakıyorken şimdi .... lt yakıyor gibi) son durum hakkında bilgi bekliyoruz.
selamlar

Hayırlı olsun,

Aracın performans artışına karşılık yakıt akışının azalması son derece olumlu. Chip tuning yapıldıktan sonra karşılaşılabilecek olumsuzluklar nedir/var mıdır ve nelere dikkat etmesi gerekiyor sürücünün?

Yazılım ile limitorlerinizi kaldırma EGR iptali, Partikül filitre iptali, Hiz limitor iptali, 2.oksijen sensor iptali, yapılan modifiyeye bağlı olarak yanabilicek ariza kodlarınızın yok edilmesi ......

bu bölümdeki söylenenler biçok şeyin iptal oldugunu anlatıyor bence riskli.gülegüle kullanınız aracınızı.ben markası RACE CHİP olan ve dıştan takılan parçayı kullanarak tuning yapmayı düşünüyorum.hiçbirşey iptal olmuyor yapılırken.

cem.321' Alıntı:
Hayırlı olsun,

Aracın performans artışına karşılık yakıt akışının azalması son derece olumlu. Chip tuning yapıldıktan sonra karşılaşılabilecek olumsuzluklar nedir/var mıdır ve nelere dikkat etmesi gerekiyor sürücünün?
Arkadaşlar tek şart chip ten önce nasıl kullanıyorsanız sonrada aynı şekilde kullanacaksınız bukadar ...... :smiley: )Sanırım 100 km 0.75 tasarruf gibi duruyor şimdilik..Buda depoda 4-4.5 lt gibi olur sanırım.Ama bariz belli etti kendini.

esattas' Alıntı:
Arkadaşlar tek şart chip ten önce nasıl kullanıyorsanız sonrada aynı şekilde kullanacaksınız bukadar ...... :smiley: )Sanırım 100 km 0.75 tasarruf gibi duruyor şimdilik..Buda depoda 4-4.5 lt gibi olur sanırım.Ama bariz belli etti kendini.
Bu saydıklarınızın hiçbiri iptal olmuyor.Bi araştırın isterseniz hariçten takılanlar tavsiye edilmiyor...

http://www.ecufast.com/index.php

sitede yapılanlar anlatılmış ve birçok şey araçta iptal ediliyor .bence riskli.otomatik hız kesici dahil iptal.
servislerimiz
bölümünün en altta yazılanları dikkatle inceleyin nelerin araçta iptal oldugunu göreceksiniz

esattas' Alıntı:
ARKADAŞLAR CHİP İŞİNDE GEÇ BİLE KALMIŞIZ.YAKLAŞIK 8 AYLIK ARAŞTIRMALARIM BİTTİ VE BUGÜN İTİBARİ İLE CHİP YAPTIRDIM.8 AYDIR BU İŞİ ARAŞTIRDIM VE İŞİN PROFESYONEL BİR FİRMA TARAFINDAN YAPILMASI DURUMUNDA EKONOMİ VE PERFORMANSIN BERABER OLDUĞUNU GÖRDÜM.YER MASLAK TA VE TEK İŞLERİ BU.İNANIN FİRMANIN ÖNÜNDEKİ ARAÇLARI GÖRÜNCE EN GARİBAN ARACIN BENİM OLDUĞUNU GÖZLEMLEDİM.SADECE UÇAKLARA CHİP YAPMIYORLAR :eek: :D .İLK SORULAN SORU BİRŞEY OLURMU.BU SORUYA GÜLEREK CEVAP VERİYORLAR VE DİYORLARKİ BİR SORUN OLURSA ARABANIZI YENİLERİZ.SANAYİLERDEKİ CHİP YAPAN ARKADAŞLAR GİBİ YAPMIYORLAR.HERŞEY STANDART VE TOLERANS YOK.SİZE TERCİHİNİZ SORULUYOR(EKONOMİ AŞIRI PERFORMANS GİBİ)BEN TABİKİ EKONOMİYİ TERCİH ETTİM.ANADOLU YAKASINDAN AVRUPA YAKASINA GEÇTİM.DÖNÜŞTE ARACIMDAKİ PERFORMANS ARTIŞINI ŞAŞIRARAK İZLEDİM VE BU KISA YOLCULUKTA FARKI YOL BİLGİSAYARINDAKİ DEĞERLERİN DÜŞMESİ VE BERABERİNDE ARACIN İVMELENMESİNİ YAN YANA GÖRMEK BENİ ŞAŞIRTTI.FİRMAYA GİDEN OLURSA MÜŞTERİ PORTFOYÜNÜ YERİNDE GÖRECEKTİR.AYRICA HERKES ÇOK İYİ ARAŞTIRDIKTAN SONRA BU FİRMAYA GİTMİŞ.YER MASLAKTA OTO SANAYİ İÇERİSİNDE. İNTERNET ADRESİNDEN DE İNCELEYEBİLİRSİNİZ. http://www.ecufast.com/index.php GEZENBİLİR EKİBİNİ TAKİP ETTİKLERİNİ SÖYLEDİLER.FİRMA SAHİBİ İSMİ ALPER ÖZÜÇER. PEŞİN OLARAK PAZARLIK EDEREK 500 TL YE YAPTIRDIM.KREDİ KARTI İÇİN 600 TL İSTİYORLAR.TAVSİYE EDERİM.GEZENBİLİR ÜYESİ OLARAK GELECEK HERKESE BU FİYATTAN YAPABİLECEKLERİNİ SÖYLEDİLER.AYRICA YETKİLİ SERVİSLERDE BU İŞLEM YASAK OLDUĞUNDAN MÜŞTERİLERİ BU FİRMAYA YÖNLENDİRİYORLARMIŞ(BUNUDA BİR SIR OLARAK AKLINIZDA BULUNDURUN).TÜRKİYENİN EN ÜCRA KÖŞELERİNE KADAR BU HİZMETİ GÖTÜREBİLDİKLERİNİ SÖYLEDİLER.

Güle güle kullanın. Aracın performans verilerini,bg artışını ve tork artışını dinamometre ile ölçtüler mi? Ölçtülerse verileri buraya koyabilir misiniz?

JUNİOR' Alıntı:
http://www.ecufast.com/index.php

sitede yapılanlar anlatılmış ve birçok şey araçta iptal ediliyor .bence riskli.otomatik hız kesici dahil iptal.
servislerimiz
bölümünün en altta yazılanları dikkatle inceleyin nelerin araçta iptal oldugunu göreceksiniz
Biliyordum ama yalnış yönlendirme olmasın diye firma ile görüştüm.Burada yazılanlar isteye bağlı olarak iptal edilebilen seçenekler.Bu seçenekleri aşırı performans isteyen ve araca performansla ilgili fiziki donanım ekleyen kullanıcılar(NOS gibi özel hava filtreleri gibi)istiyormuş.Ama uyarmanıza sevindim aklımızda bişey kalmasın.

esattas' Alıntı:
Biliyordum ama yalnış yönlendirme olmasın diye firma ile görüştüm.Burada yazılanlar isteye bağlı olarak iptal edilebilen seçenekler.Bu seçenekleri aşırı performans isteyen ve araca performansla ilgili fiziki donanım ekleyen kullanıcılar(NOS gibi özel hava filtreleri gibi)istiyormuş.Ama uyarmanıza sevindim aklımızda bişey kalmasın.
esat bey o zaman sizin araçta bunlar iptal olmadı yani dogru anladım mı acaba teit edin beni.çünkü ben de yaptıracagım bu işi karar veremiyorum bir türlü.yazılım mı yoksa dıştan parça mı konusunda.teşekkürler

bi de esat bey çekmeköy selim usta bu işe ne diyor acaba.merak ediyorum konuştunuz mu bu işi.

JUNİOR' Alıntı:
esat bey o zaman sizin araçta bunlar iptal olmadı yani dogru anladım mı acaba teit edin beni.çünkü ben de yaptıracagım bu işi karar veremiyorum bir türlü.yazılım mı yoksa dıştan parça mı konusunda.teşekkürler
Kesinlikle yazılım diyorum.Bu bahsedilenlerin hiçbiri iptal olmadı.Onlar araç üzerinde özel modifiye yaptıran ve farklı ekipmanlar taktıran kullanıcıların aşırı performans amacıyla limitleri kaldırttığı seçenekler ve tehlikeli.Ayrıca bu tip işlemleri isteyen kullanıcıların yakıt ekonomisi ile işleri yok.Yaptırdığım yerin irtibat bilgileri mevcut.İsterseniz yerinde görün ve aklınızda bir şey kalmasın.

JUNİOR' Alıntı:
bi de esat bey çekmeköy selim usta bu işe ne diyor acaba.merak ediyorum konuştunuz mu bu işi.
Selim usta sonuçta yetkili servis.Yaptırın demez kesinlikle.Bu konuda da her konuda olduğu gibi çok bilgili.Ancak selim ustanın bu işlemi yaptıranların işlemden sonra araçlarını nasıl kullanacaklarını bilmeside mümkün değil.Yaptır der siz araca limitlerinin üzerinde yüklenirsiniz ve zararlı bir sonuçta sorumlu olarak yazılımı belirlersiniz.YAzılımdan sonra herkesin tavsiyesi şu ki mutlaka unutulmaması gereken bir konu '' YAZILIMDAN ÖNCE ARACI NASIL KULLANIYORSANIZ YAZILIMDAN SONRADA AYNI ŞEKİLDE KULLANMAYA DEVAM EDİN''. Siz aynı gaz tepkimesi ile ivmelemeyi daha çabuk kazanacağınız için hızlanmanız daha çabuk olacak bu kadar basit.

evet haklısınız.bu durumda en az bir depo kullanıp izlenimlerinizi anlatmanızı bekleyecegim. ;)

Öncelikle hayırlı olsun,performans ve yakıt konusunda net sonuçları bir kaç depo yakıt tükettikten sonra anlayabilirsiniz.Dediğiniz gibi yakıt performansı sağlamak için aracı daha evvel nasıl kullanıyorsanız o şekilde kullanmanız gerekir.Agresif kullanımlarda yakıt tüketiminde aşırı artışlar olmaktadır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR