Duster Çeki Demiri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ttn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,745

ttn

Kamp II
arkadaşlar 1-2 haftadan arabam gelecek inşallah ve park sensörü takılacağından,tampon inmişken çeki demirinide taktıracağım.. fakat bu konu hakkında hiçbir fikrim yok (plaka çıkmadanmı muayeneye gidilecek, vergide farkedermi? vb.) bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.. ???

Etiketler
Ynt: Duster Çeki Demiri

ttn' Alıntı:
arkadaşlar 1-2 haftadan arabam gelecek inşallah ve park sensörü takılacağından,tampon inmişken çeki demirinide taktıracağım.. fakat bu konu hakkında hiçbir fikrim yok (plaka çıkmadanmı muayeneye gidilecek, vergide farkedermi? vb.) bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.. ???

Bildiğim kadarıyla aracınız yeni olacağı için CE ve TÜV Onaylı Çeki demiri ile aracınıza uygun proje yapılması ve bunun ruhsata işletilmesi gerekiyor. Yeni bir Muayene'ye gerek olmadığını ve vergide herhangi bir fark olmadığını biliyorum. Plaka çıkmadan yapılması gerekiyor ki sonradan tekrar bir ruhsat yenilemesi olmasın.

Sitede şöyle bir yazı buldum belki yardımcı olabilir, hatta aratınca baya bir bilgi çıkıyor onlar okunabilir.

Çeki demiri ruhsata işlenmeli mi? Aracıma çeki demiri taktırmanın prosedürü ve maliyeti nedir?

Karayolları ve trafik kanunlarına göre karavan ya da römork çekebilmek için aracınızda CE belgeli ve TÜV onaylı markaya ve modele uyumlu çeki demirinin bulunması ve ruhsatta ‘’römork çekebilir’’ ibaresinin bulunması gerekmektedir. Marka ve modele uygun çeki demirinin taktırılması ve en uygun yönlendirme konusunda aracın teknik servisine danışılmalıdır. Çeki demirinin ruhsata işlenebilmesi için onaylı teknik tadilat projesi gereklidir. Proje hazırlamaya makine mühendisleri yetkilidir. Proje işlemleri için trafik müşavirlerinden yardım alınabilir. Proje onaylandıktan sonra muayene süresi dolmamış olsa bile muayeneye girilir ve sonrasında çeki demiri trafik belgesine işlenir.
Günümüz koşullarında bu işlemlerin ortalama maliyeti (çeki demiri ve taktırma maliyeti dahil) yaklaşık 750 TL. dır.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54885.msg625915#msg625915

??? ümit kardeşim saolasın yardımcı oldun ama ben bu çeki demirini tekne için düşünüyordum ama eklediğin linkteki çekme karavanları görünce kafam allak bullak oldu ??? ;D

Çeki demirinin sökülüp takılabilen kancalısı ve elektrik prizlisi var mıdır bilgisi olan var mı? Renault scenic ve megane larda 2 tip var biri sürekli sabit duran, diğeri kolayca sökülüp takılabilen.

Bir de 7 ve 13 broşlu kablo seçenekleri var. Bu iki kablo arasındaki fark nedir? Hangi amaçlar için hangi tip kabloyu seçmeliyiz?

çeki demiri takıldıktan sonra park sensörü bir şey ifade etmeyecektir çünkü sensör çeki demirini görerek sürekli ötecektir.

hakan2842' Alıntı:
çeki demiri takıldıktan sonra park sensörü bir şey ifade etmeyecektir çünkü sensör çeki demirini görerek sürekli ötecektir.

Bende böyle bir sorun çıkaracağını düşünüyorum

sizin o şekilde düşünmeniz sorun çıkmayacağı anlamına gelmez ben sizi tecrübelerime daynarak uyarmak istedim eğer çeki demiri takmayı düşünüyosanız park sensörü taktırmayın sorun çıkacaktır

hakan2842' Alıntı:
sizin o şekilde düşünmeniz sorun çıkmayacağı anlamına gelmez ben sizi tecrübelerime daynarak uyarmak istedim eğer çeki demiri takmayı düşünüyosanız park sensörü taktırmayın sorun çıkacaktır

Üstad bende seninle aynı şekilde düşündüğümü söylemiştim zaten.

Özel mesaj atamadığım için buradan yazıyorum, sanırım giresunlusun birader bende eynesilliyim ismim Yakup

Arkadaşlar her araca uygun ce balgeli çeki demiiri için Ateş otomotiv Tel:216 370 25 02 bu adresten çeki demiri işinizi halledersiniz.

basrail' Alıntı:
Çeki demirinin sökülüp takılabilen kancalısı ve elektrik prizlisi var mıdır bilgisi olan var mı? Renault scenic ve megane larda 2 tip var biri sürekli sabit duran, diğeri kolayca sökülüp takılabilen.

Sevgil Basrail, bahsettiğiniz çeki demiri örneği Duster için mevcuttur Bkz. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=66132.0

Pin olayı ise takacağınız karavan veya o tarz bir üründeki fişin araca uyumluluğu ile alakalı bir durum, bir nevi priz türü. Yani karavandaki 13 pinli ise aracın da 13 pinli olması gerekir. Ama bunları birbirine dönüştüren aparatlar da mevcut.

çeki demiri olunca park sensörü sürekli öter tecrübeyle sabit yazısı biraz ilginç olmuş...
Park sensörü mevcut olan Subaru Forester'a sonradan Ateşline'dan çeki demiri taktırdım hiç de sıkıntı çıkarmadı... bu da tecrübeyle sabit...

ümiterkan' Alıntı:
Bildiğim kadarıyla aracınız yeni olacağı için CE ve TÜV Onaylı Çeki demiri ile aracınıza uygun proje yapılması ve bunun ruhsata işletilmesi gerekiyor. Yeni bir Muayene'ye gerek olmadığını ve vergide herhangi bir fark olmadığını biliyorum. Plaka çıkmadan yapılması gerekiyor ki sonradan tekrar bir ruhsat yenilemesi olmasın.

Sitede şöyle bir yazı buldum belki yardımcı olabilir, hatta aratınca baya bir bilgi çıkıyor onlar okunabilir.

Çeki demiri ruhsata işlenmeli mi? Aracıma çeki demiri taktırmanın prosedürü ve maliyeti nedir?

Karayolları ve trafik kanunlarına göre karavan ya da römork çekebilmek için aracınızda CE belgeli ve TÜV onaylı markaya ve modele uyumlu çeki demirinin bulunması ve ruhsatta ‘’römork çekebilir’’ ibaresinin bulunması gerekmektedir. Marka ve modele uygun çeki demirinin taktırılması ve en uygun yönlendirme konusunda aracın teknik servisine danışılmalıdır. Çeki demirinin ruhsata işlenebilmesi için onaylı teknik tadilat projesi gereklidir. Proje hazırlamaya makine mühendisleri yetkilidir. Proje işlemleri için trafik müşavirlerinden yardım alınabilir. Proje onaylandıktan sonra muayene süresi dolmamış olsa bile muayeneye girilir ve sonrasında çeki demiri trafik belgesine işlenir.
Günümüz koşullarında bu işlemlerin ortalama maliyeti (çeki demiri ve taktırma maliyeti dahil) yaklaşık 750 TL. dır.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54885.msg625915#msg625915
benim aracımda çeki demiri mevcut fakat ruhsatta ''çeki demiri mevcuttur'' yazıyor ''römork çekebilir yazmıyor bi sıkıntı yaratırmı acaba

Arkadaşlar her araca uygun E belgeli çeki demiri imalatı ve montajı yapılmaktadır. İlgilenen arkadaşlar bana ulaşabilir.
Saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR