Duster, Asx, Qashqai ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dervisali Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,982

dervisali

Ana Kamp
Sayın forum üyeleri merhaba,

Ben uzunca bir süredir Dacia Duster ı takip eden, zaman zaman da fikirlerini beyan eden forum üyelerindenim.

Gezmeyi çok sevdiğim için ve bu geziler esnasında farklı yol ortamlarına (hafif arazi) girebilen bir insan olduğum için SUV tarzı altı yerden yüksek bir araç arayışı içerisindeyim.

Aslında harcıyacak çok param yok. bu durumda, burası Dacia Formu olduğu için, doğal olarak Duster önerilecektir. Ançak mümkün ise konu başlığında verdiğim üç aracı

1. Parça fiyatları ve bakım maliyeti
2. İkinci el
3. yakıt tüketimi
4. Konfor
5. Kalite ve sağlamlık

açısından objectif olarak değerlendirebilirmisiniz?

Siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Selamlar,

Ali.

Etiketler
Ynt: Duster, Asx, Qashqai ?

Sevgili dervişali, sana da merhaba;
Çok zor bir soru sormuşsun; hatta çalışmadığımız yerden... Ben, çalıştıklarımdan hareketle varsayımlarımı sunayım. Takdir edersin ki, tam doğru bilgi için her üçünü de kullanmak gerek.

1. Parça ve bakım konusunda Duster açık ara önde olmalıdır diye düşünüyorum; çünkü caponlarda parça pahalı diye bilinir... De, hangi parçadan söz ediyoruz, bu da önemli. Örneğin, Duster'ın marşpiyelleri sürtünüp değişse, 350 civarı. Diğerlerinde ne kadar acaba? Bakmak lazım.

2.İkinci el Duster ve Quashai

3.Yakıt tüketiminde, DCİ motor söz konusu olunca Duster ve Quashai aynı olmalı. (1.5 DCi... 4x4 1.5 DCi Quashai yoktu bir ara, 2.0 vardı; şimdi var mı bilmiyorum.)

4.Duster en az konforlu olanıdır diğer ikisinden... Bu, iç mekan işçiliğinden de anlaşılabilir. Fakat konfor derken süspansiyonu mu koltuk vs.yi mi kastediyoruz? O da önemli. Süspansiyon bakımından Duster'ın diğerlerinden geri kalmayacağı kanaatindeyim. Bozuk yollarda yaylana yaylana gitmek çok keyifli çünkü, hoplayıp zıplamıyor...

5. Birinci sıraya Quashai veya Asx, son sıraya Duster...

Ben olsaydım Duster'ı tercih ederdim; ettim de zaten... ;D ;D ;D

Diyeceksin ki niye?

1) İlk alım maliyeti... Duster ile aynı özellikteki diğerleri beni aştığı için...

2) Bakım/tamirinin daha ucuz olması... Malum, bozuk yollara girip çıkmayacak mıyız? Çok para verdiğiniz bir makinayı tozlu/bozuk yollara nasıl kıyıp da sokacaksınız? Ama Duster'ı sür taşa toprağa...

3) Yakıt ekonomisi. Ş.içi 100 km/7, ş.dışı 6 lt.civarı... Daha titiz kullanımda daha da düşer... (Gerçi burada bir sorun var: Km başına düşen miktar az olunca sürümden zarar söz konusu. ;D ;D)

Dolayısıyla karar verirken, bunlardan hangisi senin için öncelikli? Ona göre tercih yapmalısın. Özellikle belirtmem gerek; marka önemliyse, Duster'a yaklaşmanı önermem. Duster markacılar arasında "küçük" görülür. Ama işlev öne çıksın dersen, Duster öne çıkar. Acımadan sürebilirsin taşa toprağa. Diğerlerinin arazi yeteneklerinin Duster kadar olabileceğini tahmin etmiyorum. Teknik olarak olmasa bile, sürücünün aracına kıyıp kıyamaması bakımından... Gerçi nissan ile duster'ın 4x4 sistemi aynı, onu da unutmamak gerek.

Bu üçünün yaklaşma ve uzaklaşma açılarını da hesaba kat derim.

mutlaka 4*4 olsun dıyosan fıyat olarak dacıa dan daha ucuzu zaten yok fıyatlara bakarak gorebılırsın

ben de dusteri önereceğim zira nissan pahalıdır ;)

sağ taraftaki panado sahip olmak istediğiniz kriterleri girin arattırın .faydası olur kanısındayım..
http://www.arabalar.gen.tr/

Aslında kolay bi soru..
ASX in 4x4'ü 100.000,00tl duster 50.000,00tl. Buna görede KONFOR ve LÜKS farkı var. 2.el de ise sahibinden.com'da sadece bi tane ASX 4x4 var. Yani 2.el de seçenek yok.
Sonuç olarak para sizde olduğu için yine siz karar vereceksiniz. Duster'ı alıp burası da çok basitmiş diyecek ve aklınızda ASX kalacaksa ?o zaman ASX
Sizin için ne önemli ?!? 4 nolu maddeniz konfor mu ? Yoksa arazi dağ bayır gezicem mi ?
Eğer 2.si ise alın bi Duster. En uygun fiyatlısı olacağı için zevkinize göre dayar döşersinizde :D

Gelelim Qashqai meselesine,gerçektende fayatına göre güzel araç. Konforu lüksü İÇ TASARIMI Duster'dan bir belki birkaç gömlek daha iyi. Ama arazi aracımı pek zannetmiyorum...!!
Yerden yükseklik olarak
ASX 17cm
Qashqai 18cm
Duster 21cm
Ayrıca Duster'ın yaklaşma ve uzaklaşma açıları diğerlerinden çok çok daha iyi.

Şahsi görüşüm diğer iki araç çok daha konforlu ama sadece şehirli. Duster çok daha eğlenceli. 1 2 3 ve 5 nolu maddelerinizin mutlak galibi. Kaliteli , sağlam , ekonomik.

Daha ne olsun :smiley:)

devir ekonomi devri,devir macera devri hayatımızda kalmamış neşe kalmamış mutluluk neye yarar çok para önemli olan amacın neyse ona ayak uydurmaksa kalbinin götürdüğü yere gitmelisin ;) sonuçu biliyorsun sanırım ;D

yeni forester'ı değerlendirin isterseniz. fiyat olarak mükemmel derecede makul olmuş. 100 bin tl civarında.
konfor,sessizlik,yol tutuş vs gibi konularda zaten diğer 3 araçda da farklı sınıfda gibi.
En az arıza yapan markalardan biri ve forester bu markanın en az arıza yapan aracı.
yakıt tüketimleri konusunda da çok iyileştirme olmuş.
youtube da bir çok test ve karşılaştırma var tavsiye ederim izleyin.

mossin nagant' Alıntı:
[/color]msg1256632 date=1367993621]
yeni forester'ı değerlendirin isterseniz. [size=18pt]fiyat olarak mükemmel derecede makul olmuş. 100 bin tl civarında.[/size]konfor,sessizlik,yol tutuş vs gibi konularda zaten diğer 3 araçda da farklı sınıfda gibi.
En az arıza yapan markalardan biri ve forester bu markanın en az arıza yapan aracı.
yakıt tüketimleri konusunda da çok iyileştirme olmuş.
youtube da bir çok test ve karşılaştırma var tavsiye ederim izleyin.

fiyatını çok makul demişsiniz ama kime göre makul fiyat? şahsen bana göre değil... elbette 100 bin tl lik araç ile 50 bin lik araç bir olamaz...ne kadar ekmek o kadar köfte...

16 Mayista Captur lansmani var. Bence artik Capturdan sonra Duster 4x2 ler bu haliyle pek tercih edilmicek.
Ustelik 1.2 120 hp motor EDC sanziman.
Ben eşimi ikna edersem benzinliyi dusunuyorum edemezsem DCI EDC geldiginde onu dusunuyorum.
Captur cok tutulucak. Yazın yollarda bolca renk renk goruruz artık.

makul fiyat deren emsallerine göre dedim.
asx veya nissan qashqai tarzı araçlara 100 bin lira vereceğinize 94 bin tlden subaru forester alabilirsiniz.
yeni aracın incelemeleride çok güzel.

http://carmedya.com/index.php/2013/05/07/ilk-surus-subaru-forester-2-0l-awd/

araç gerçekten çok hoş, donanımlı ve konforlu ancak bu kadar para veripte dağda bayır da tepe tepe kullanmaya içim elvermez.
duster bu yönde bulunmaz nimet....

hafta sonu ankara tork garajdaydım. yükseltme arazi rally falan filan derken ordaki arkadaşlarından geçmişte rallylere katılan ve şu anda halihazırda pist yarışlarına katılanlarla konuştum.
subaru haricinde rallylere katılan araçları lifte kaldır altına bak. sonra aynı aracın piyasada satılan modelini lifte kaldır bak birbirine benzetemezsin,
ama bir imprezayı,foresterı veya legacyi lifte kaldır sonrada rally yani wrc versyonunu lifte kaldır bak arada çok fark olmadığını görürsün dediler.

arazide aks kesme, şaft kırma veya difransiyel kırma gibi sıkıntıların olmaz. zaten difransiyeller içeri gömme. aşağı sarkmıyor. şaft ve akslar çok daha fazla güce göre tasarlanmış. tek sıkıntı eski modellerde aracın burnunun biraz uzun olması.yeni modellerde dahada yükselip burnu kısaltmışlar.

duster fiyatına göre makul gibi dursada 50 bin tl bence çok. yani konfor, sürüş zevki,yol ve yolcu emniyeti vs gibi konularda çok zayıf.
aynı aracın 4x4 ünü 30 bin tl ye alsak çok güzel olabilir. ama dediğim gibi 50 bin verip karşılığında tek artısı 3 kuruş az yakması gibi gözüküyor.

Geldi yine forester : )
---
Geçen Asx i olan bir arkadaşım bindi duster'a, Asx de bu kadar konfor yok dedi
(abartıyor tabi, amacı asx i kötülemek)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR