duster ambiance 4-2 1.5 dci siparişi verdim önerileriniz nelerdir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan baris_y Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,385

Etiketler
Ynt: duster ambiance 4-2 1.5 dci siparişi verdim önerileriniz nelerdir?

yağmurlu havalarda içine su alıp taban pas paslarının altında su biriktiğini, kaput altındaki cam silecek hortumunun durduk yere koptuğunu patladığını ve tavan çıtasının araç seyir halindeyken koptuğunu bu forumdan şaşkınlık içinde okudum.
Duster kullanmadım ama edindiğim izlenim bu.

mossin nagant' Alıntı:
yağmurlu havalarda içine su alıp taban pas paslarının altında su biriktiğini, kaput altındaki cam silecek hortumunun durduk yere koptuğunu patladığını ve tavan çıtasının araç seyir halindeyken koptuğunu bu forumdan şaşkınlık içinde okudum.

Katılıyorum kesinlikle duster alınmaz bunlar kronik sorunlar her dusterın içi su alıyor ve silecek hortumları patlamakla birlikte tava çıtaları uçuyor. Tavsiye etmiyorum ben de.

ümiterkan' Alıntı:
Katılıyorum kesinlikle duster alınmaz bunlar kronik sorunlar her dusterın içi su alıyor ve silecek hortumları patlamakla birlikte tava çıtaları uçuyor. Tavsiye etmiyorum ben de.

Bakın ben alınız alınmaz diye bir ahkam kesmedim. Arkadaşımız zaten siparişini vermiş almış,hayırlısı olsun.
Bu forumdan okuduğum kadarıyla bu tarz kronik sorunları var.
kullananların yorumlarını yazdım sadece.

arkadaşlar arabayı begenmeyenler olabilir bazı sorunlarda yaşanabilir doğru veya yanlış herkesin kişisel görüşü saygım vardır.Ben sadece araç bayiye geldiginde ne yapmam gerektiğini tecrübeli dustercı dostlarıma sormak istedim.Herkese hayırlı geceler.

mossin nagant' Alıntı:
Kronik sorun olabilmesi için aynı parti araçların %50 sinden fazlasında aynı sorun görülmesi gerek.

Allah Allaaahhh... Yaklaşık 9 aydır Duster 4X2 Ambiance kullanıcısıyım, ancak ne yağmurlu havalarda içine su girdiğini gördüm ne de silecek hortumunun durduk yere koptuğunu. Ben Mersin'liyim. iki gün önce şehrimizde özellikle akşam 19.00 - 21.30 arasında acayip bir yağış söz kousu oldu ve ben o yağış sırasında yukarıdaki özelliklere sahip Dusrterimle şehir içinde yol almak zorunda kaldım. İnanın trafik polislerinin " hemşerim bu yolun ilerisini su basmış illerlemeniz sakıncalı dediği yerlerden bile rahat geçtim, çoğu aracın kaldığı yerleri korkusuzca aştım, hiç bir sorun yaşamadım. Ertesi gün bagaj da dahil olmak üzere ön ve arka paspasları komtrol ettim ancak herhangi bir ıslaklık yada nem izine rastlamadım. şans mı ..?? bilmem....

öncelikle bir problem yasasam bunu objectif bir sekilde dile getirecegimi belirtmek isterim.
haziran ayında 4x2 110 hp dizel duster kullanıcısyım. bugun 20.000 km bakımı ıcın servıse bıraktım.

15 bın km de klıma borusu titresimden dolayı patladıgı soylendı ve servıs tarafından garantı kapsamında degıstı.
arka ucuncu stop lambasından plastık sesı gelıyordu servıste slıkonla dolgu yapıldı sorun cozuldu.
ılk aldıgımdan berı arka sag kapı ıcerısınden ses gelıyordu servıste yalıtım mazemesı ıle gıderıldı.

bu bakımlar harıcınde herhangı bırsey ıcın servıse gıtmedım. bunlar zaten garantı kapsamında yapıldı. ucret vermedım.

yakıtı da evim atasehırde isyerim altunızade de ortalama 6 - 6,5 lıtre
performanslı kullanımda ıse 7- 7,5 lıtrelere cıkıyor.

su alma problemı kapak ucma problemı vs baska bır problemle karsılasmadım.
bu arada 20.000 km bakım ucretı 13.12.2012 tarıhı ıtıbarı ıle 341 tl dir.
Uskudar Detay Reanult da.

tecrubelerım bunlar.

Macera paketi ve orta kolçak taktırmanızı tavsiye ederim. Macera paketi özellikle beyaz renk dusterlara ayrı bir hava katıyor.

HKN7' Alıntı:
Macera paketi ve orta kolçak taktırmanızı tavsiye ederim. Macera paketi özellikle beyaz renk dusterlara ayrı bir hava katıyor.
Evet, örnek olarak;

Ekli dosyalar

• dstr.JPG
    dstr.JPG
    37.2 KB · Görüntüleme: 294

Abi arabaya bineceksin keyfini çıkaracaksın. Bu aracı İlk alanlardan biriyim şimdiye kadar Dustere özgü önemli bir sorun yaşamadım. Ben de duster yenilensede şöyle 1.6 130 hp 320 nm tork olan motorla çıksada onu alsam diye düşünüyorum. Araçtan gayet memnunum. hem verdiğim parayı değiyor hemde gönlümce biniyorum.

daha önce bu aracı kullanan bir arkadaş deponun sonuna kadar kullanmayıp belli bir seviyeden sonra mazot al dedi çünkü mazot filtresi zarar görüyormuş.mazotu nerden alıyım bp mi shellmi.bayi bana renonun anlaşması gereği ambiance en baz modelde türkiyeye çift hava yastığı, otomatik ön camlar, klima, cd çalar, abs, isofix, aleminyum jant, merkezi kilit ile geliyormuş doğrumudur. arabayı ilk aldığımda bakmam gereken başka özellikleri varmı?

240nm az da değil aslında. sonuçta yüksek hız istemiyoruz zaten. 1 ve 2. vitesde istediğiniz ivmeyi yakalayamıyormusunuz?
Bide torku yükselttiğinizde yakıtda doğru orantılı yükseliyor :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,842
Kayıtlı Üye Sayımız
166,640
Kaydolan Son Üyemiz
Emirkktn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR