Duster 4x4- 110 Hp (81 Kw) Dpf-k9k-898 Motor Triger Değişimi Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sedati75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,419
Ynt: Duster 4x4- 110 Hp (81 Kw) Dpf-k9k-898 Motor Triger Değişimi Hakkında

Tabi o hareketli parcasi bol olan . Iki sanzumani . 3 diferansiyeli . Iki safti olan aracdan bende kullaniyorum . Aradaki farkin farkindayim ;-)

ibrahim IPEK

Etiketler

disarida Usta bir sanzumanciya 1000 tl ye yaptirdik

...

Tabi o hareketli parcasi bol olan . Iki sanzumani . 3 diferansiyeli . Iki safti olan aracdan bende kullaniyorum . Aradaki farkin farkindayim ;-)

Arızanın ne olduğu belli olduktan sonra yaptırırsınız tabi, belli değilse ya şundadır ya bunda diye uğraşılıyor. Uğraşmaktansa ben diyorum ki o yağları değiştirin, ister yetkili ister etkili serviste değiştirin bence fark etmez. Gayet basit bir fikir yani, bozulmazsa tamir etmeye gerek kalmıyor.

Triger muhabbeti nerelere gelmiş yahu :'(

E yani, ilk bakışta garip gözüken bazı şeylerin gerçek sebebini anlatmaya çalışınca böyle laf lafı açıyor işte...

Benim Duster (1.5 DCI) 2010 Mayıs çıkışlı ve tam 50.000 km de. Haftaya servise götüreceğim. Triger için katalokta 4 yıl - 75.000 km diyor. Burada bazı arkadaşlar 5 yıldan bahsediyor. Bu beş yıl nereden çıktı. 2010 yılından sonra çıkan araçlarda bu şekilde mi yazıyor ( Bakım 2010 yılında her 15.000 km. de idi, sonra 20.000 km. ye çıkarttılar. Belki trigeri de çıkartmışlardır ;) ).

Bir de trigeri serviste değiştiren arkadaş var mı, varsa kaça değiştirdiler ?

2012 4X4 dizel 80.000 bakımı için servisi aradım triger değişimi, yağ tüm filtreler dahil tam bakım için 1000 tl dediler.

Bakım 2010 yılında her 15.000 km. de idi, sonra 20.000 km. ye çıkarttılar. Belki trigeri de çıkartmışlardır ;)

1.Yağ değişim aralıklarını belirleyenler size uzun vadede (yani eskisi sorun çıkarmaya başladıktan sonra) yeni bir araç satmaktan kar edecek olanlar.
2.Triger değişim aralığını belirleyenler de arada keşke biraz da bakımdan para kazansaydık, bu 20bin km'lik yağ değişimi de nerden çıktı?! diyenler olabilir.

1. Maddeye göre aracınızın yağını daha sık değiştirmeniz (mesela 10bin km veya 6 ay hangisi önce gelirse, sadece km formülüne göre değil), 2. maddeye göre ise bu triger değişim işini daha ucuza ama düzgün yapabilecek birilerini bulmanız sizin çıkarınıza olabilir.

Yukarıdaki yorum tabi ki "işin şakası", ama her şakada biraz da gerçek payı vardır.

ben 80binde değiştirdim

Yeni aldığım 2011 duster aracımın triger setinin değişip değişmediği hakkında bilgim yoktu risk almamak için serviste değişimini yaptırdım aracım 6 yaş ve üzeri olduğu için %30 servis indirimi yapıldı set işçilik 600TL bilginize

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR