Düşsüz Karavan ! ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Doğrucu Davut Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,211
Büyük beyaz adam kendisiyle çok övünebilir. Ancak kampları çevirip çarkları döndürenler aslında haftasonu kampçılarıdır. Haftasonu kampçılığı benim için de vazgeçilmez bir uğraş. Bunu yapmayı çok seviyorum.
 

Konya‘nın ilçelerinden Taşkent’den geçmiştim. Şimdi hatırladım.
Yeni Bosna da gerçekten Bosna dan gelenler yaşıyordu.
1864 yılı öncesi ve sonrası bizim yaşadığımız Kuzey Kafaksya bölgesinden Osmanlıya gelmek zorunda bırakılan yaklaşık 1 milyon sürgün insanı yerleştiği yerlere kafile olarak geldiler ve Cumhuriyet dönemine kadar köylerinin ismi Rusya da ki isimleri ile aynıydı. Cumhuriyet sonrası isimleri değiştirilmiş olsa da biz 160 yıl sonra kendi aramızda eski isimlerini kullanıyoruz. ( !980 sonrası doğan yeni nesil hariç )

Başlıktan uzak olsa da konuya girersek. Biz iki en fazla üç gün konaklamalı gezdiğimiz için Türkiye de yer bulma sıkıntısı yaşamıyoruz. Ama arka arkay dizili karavanlar ve mülteci kampı görünümlü yerlere tahammül edemiyoruz.

@Dogrucu Davut 'un ifade ettiği gibi Türkiye şartlarında ve şehirlerimizin altyapısı gereği Karavanlar için mutlaka park yeri sahipliği belgesi yada park alanı anlaşma kontratı olan bir düzenleme olmadığı takdirde ortalık çok karışacak.
Uygun alanı olan yakıt istasyonlarına 2-3 araçlık karavan park yeri, ve wc boşaltma üniteleri şartı.
Tüm otoyollarda pislikten girilmez hale gelmiş bazı ceplerin karavan dinlenme yeri olarak işaretlenmesi ve düzenlenmesi.
Sahil kentlerinin giriş ve çıkış noktalarında, toplu ulaşıma yakın bariyerli gün kısıtlaması olan karavan parklarının hızla oluşturulması.
Yakın zamanda kira problemi yaşayan sürekli karavan yaşantısına geçecek olanlar için karavan yaşam alanlarının açılması.
İvedi bir durum.
 
Son düzenleme:

Kıyı bölgelerinde durum kötü.

Yerel yönetimler çingen çadırı muamelesi yaparken, uzun süreli karavancılar tren vagonu misali yan yana dizilme derdinde.

Kamp alanı kültürüm yok ama dışarıdan bakıldığında onlarda da mülteci kampı görüntüsü oluşabiliyor.

En rahat gözden ve merkezi yerlerden uzak noktalarda durmak. Bunun için en güzeli Google Amca'nın Earth ve atlas.harita.gov.tr yi tavsiye ederim.

Kültür Bakanlığın yerel yönetimlere yazdığı resmi yazısı mevcut aslında ama tıklayan yok.
 

SON KONULAR - FORUM