Durusu - Balaban'da Kano Gezisi (3 Aralık 2006)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 85
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,992

Etiketler
Ynt: Durusu - Balaban'da Kano Gezisi

selam herkese .. bende şimdilik 2 arkadaşla belki 3 olur katılacağız.. zevkli ve eğlenceli geçeceğe benziyor.. bu arada nerde toparlancağız kalkış yeri varmı..
 


ÖNEMLİ

Arkadaşlar ,
Durusu -Balalan Kano gezisine katılacak kişiler onları sigorta yapabilmem için adlarını ve soyadlarını lütfen özelime mesaj atarak yazsınlar hatta cep telefonlarınızıda yazarsanız çok sevinirim.
Buarada tekrar etmekte yarar var..Gelirken yanınıza muhakkak yedek kıyafet almayı ihmal etmeyin..Ve iptal olacak kişiler muhakkak bilgi versinler ona göre balık alınacak..
 

Ynt: Durusu - Balaban'da Kano Gezisi

Arkadaşlar bende katılmayı çok isterdim ama malesef arabam yok ve çok uzak..

Sizlere bol bol dinlence ve eğlence diliyorum. En kısa zamanda bu tarafta bi dağ tepe yürüyelim...
 



Ynt: Durusu - Balaban'da Kano Gezisi

Özlem merhaba canım

Organizasyon yine muhteşem ve eğlenlenceli olacağa benziyor. Ben sana cumartesi günü haber verebileceğim. Merak etme erken saatlerde eğer gelirsem ararım. Bu arada bana özel cep numaranı mail eder misin?

Bu arada merak ettiğim 1-2 şey var. Kano kullanmayı bilmeyenler ne yapacak? Hava bozarsa yine de gidilir mi? Bir de ayıp olmazsa 25 YTL neler dahil?

Herkese selam
Nesrin
 

Ynt: Durusu - Balaban'da Kano Gezisi

yarın yapacagınız gezide bol bol eğlenin :D
ben ankara'da olacagım :(
hepinize iyi eğlenceler diliyorum :smiley: :D :D
 

Ynt: Durusu - Balaban'da Kano Gezisi

çok teşekkürler Zerrinciğim ..İstanbul'da ikamet ediyor olsaydın eminimki aramızda olurdun..Kendine iyi bak ..En kısa zamanda görüşmek dileği ile..
 

Ynt: Durusu - Balaban'da Kano Gezisi

Phobios (istanbul)+3
Aysel
özlem (istanbul)
Metanoya(istanbul)(Akatlar 'dan 2 kişilik yer mevcut)
Funda
53diver
Gatto (İstanbul)+2

Yarın görüşmek üzere..
 

Ynt: Durusu - Balaban'da Kano Gezisi

Merhabaaaaaaa :smiley:
Asıl ben teşekkür ederim benim için çok keyifliydi, çünkü herkes çok profesyoneldi ;) hiç gözüm arkada kalmadı, kimse suya düşmedi.Aralık ayında suyun bu kadar harika olması tamamen şanslı olmamızdan kaynaklanıyor, inanın yazın bile bazen bu kadar güzel olmuyor :smiley:


Özlem "Gatto makarna nasıl olmuş?"
Gatto "iyi olmuş"
özlem "nasıl? iyi mi olmuş yoksa mükemmel mi?" ;D

En kısa zamanda tekrar gülmek dileği ile...
 





Ynt: Durusu - Balaban'da Kano Gezisi

Fotoğraflar için çok teşekkürler..Aslında o kumarbazların arasında bende olmalıydım :smiley:
 

Ynt: Durusu - Balaban'da Kano Gezisi

Tam süper olmuş anlaşılan aklım sizde kaldı.

İnşallah en kısa zamanda katılıcam... o zaman tam süper olcak ...:smiley:
 

Ynt: Durusu - Balaban'da Kano Gezisi


Arkadaşlar ben de yine kısa :smiley: bir gezi yazısı ile Özlem'e teşekkür etmek istiyorum.

ellerine, emeğine sağlık Özlem'cim...



Kim derdi ki, yorgunluktan öldüğüm, ağrılardan yattığım yeri bilmediğim Cumartesi gününün ertesi sabahı, daha kargalar kahvaltılarını yapmadan ben arabaya atlayıp, Durusu yollarına düşeceğim diye...

Kendimle çok savaştım, git-gitme diye, ama sonunda toplu seyahat bilincim ağır bastı, ve minik kuzum Emre’mi anneanne ve dedesiyle başbaşa bırakıp yola çıktım. Aklım onda kalmadı mı sanıyorsunuz ? Annelik duygularım süngülerimi yerle bir etse de, onun da mutluluğu için önce benim mutlu olmam gerektiğini düşündüm.

Yoldan Özlem’i aldım...sabahın erken vakti, sohbetin balla tadlandırılmışından bir demet eşliğinde Hadımköy çıkışına ulaştık. Grubun geri kalanı ile buluşacağımız yer burasıydı. 13 kişilik küçük grubumuzun tastamam vaktinde toplanmasıyla Durusu’ya doğru yola koyulduk.

Bizi orada Osman Abi karşıladı. Osman Abi, bizim bu turdaki, çok pardon, bizden çok, saçını bizim için süpürge eden Özlem’in sağ koluydu. Hemen bankları indirip, oturma düzenimizi kurdu sağolsun. Ufak kahvaltı atıştırmalarından sonra sıra beklenen kano gezisindeydi.

İlk defa elma şekeri yiyecek çocuklar gibi heyecanla can yeleklerimizi taktık...suda düşersek hemen bizi görsünler diye en fosforlusundan can yeleklerimiz üzerimizde, küreklerimiz elimizde, 7 cüceler misali sıralanıp, göl kıyısına ulaştık. Tabii o da ayrı bir serüven...hafif balçık içinden doğaya duyduğumuz sonsuz aşk ile üzerimizin kirlenmesini dert edinmeden sıra sıra yürüyüp ulaştık kıyıya...

Pokahontas’ın kanolarından birkaç tanesi bizi kıyıda göle sürüklemeye hazır bekliyordu. Yanlarında da göl timsahı, tecrübeli Recep Amcamız. Özlem’in verdiği “kano kullanma el rehberi” olabilecek nitelikteki ön bilgilerden sonra 3’er kişilik kanolara denge unsurunu bozmamaya özen göstererek yerleştik.

Yerleştik de...daha yola koyulmadan – burasını “Allah’tan gölün ortasına varmadan” şeklinde düzeltmek istiyorum – Seda, Burak ve benim bindiğim kanonun hızla su aldığını fark ettik. Ama sadece biz durumun vehametindeydik sanki, çünkü Recep Amca “ sudan korkan insanlar” diyerek bizi gölün dibine sürüklercesine aşağıladıktan sonra “ haa gerçekten su alıyormuş” diye hemen bir geri manevra ile sözünü yuttu. Haydi Ton Ton Değiş, hooop hemen yeni ve daha sağlam bir kano bulundu.

İşte kızılderili genç ekipten oluşan 3 adet kano gölde usul usul süzülmeye başlamıştı bile...Biz bu işi çok çabuk kapmıştık yahu...sanki o kanoda doğmuşuz . Nerdeyse kaptanımız Burak ile dümen sorumlumuz Seda kano üzerinde yer bile değiştirebilecek konumdayız...Ama iyi ki kaptanımız Burak olmuş. Onun becerikliliği, olaylara anında müdahalesi ile en küçük sorunlar hemen “ayarlandı” ve biz de sağ salim grubumuzun diğer kanolarından geri kalmaksızın, çeşmelerimizden akan Terkos sularının baraj girişine kadar ulaştık.

Tepeden inerken göl küçük gibi görünmüştü gözüme ama hiç de küçük değilmiş. Bir tarafından Karadeniz’e bağlanan bu gölün sonbahar manzaraları kadar, nilüfer çiçekleri ile bezendiği yaz manzaralarının da çok keyifli olduğu kanısındayım. Ah keşke iyi bir makinam olsaydı da suya düşen yansımaları, gövdesini gölün içinde bırakmış ve dalları ile yeniden göle kavuşan, yaprakları dökülmüş çıplak ağaçları, “The Beach” filminin çekildiği Phi Phi Island kadar ince kuma sahip olan kıyı şeridini, arasından süzülerek geçtiğimiz sazlıkları, altından bir türlü geçmeyi başaramadığımız Gökkuşağının silik siluetini fotoğraf karelerine taşıyabilseydim.

Yaklaşık 1,5 -2 saatlik kano gezisinden sonra sağ sağlim kıyıya ulaştığımızda tek derdimiz, o küçücük kano içinde ayaklarımızı nasıl yerleştireceğimizi bilemediğimizden dolayı çektiğimiz ayak ve bacak ağrılarımızdı. Ama zaten o da kamp yerine yürüyünceye kadar geçmişti bile.

Kimimiz tavla, kimimiz Boggle oyunu, kimimiz gazete-kitap ile yemek saatine kadar oyalandık.

Bu arada Özlem kendini mutfağa attı. Yardım tekliflerimizi ise kesinlikle reddettikten sonra bitiremeyeceğimiz kadar salata ve karavana ile pişirdiği leziz makarna eşliğinde ızgara çupralarımızı sofradaki yerlerini almak üzere özenle hazırladı. Kırmızı soğanlarımız, limonlarımız, içeceklerimiz...herşey mükemmeldi.

Tabii balık kılçıklarımızı, kalan makarnalarımızı vermesek, bizi bile yiyebilecek güçteki sevgili köpek ve kedi dostlarımızı buradan anmadan yapamayacağım.

Özlem, mutfağı tek başına toplama işine kendini adayınca bizler de oyunlarımızın başına döndük.

Yazın, içlerimizde mayomuzun olmasını hayal ederek suya düşme korkumuz olmaksızın, ve tabii Özlem’in mutfakta tencere-tava içinde kaybolmayacağı, göl üzerinde yüzen Nilüfer çiçeklerini görebileceğimiz bir başka sucuk-ekmek-şarap menülü Durusu gezisinde buluşmak üzere...
 



Ynt: Durusu - Balaban'da Kano Gezisi

Yine herzamanki gibi mükemmel yazın için teşekkürler Metanoya..Eline, koluna , aklına sağlık...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,459
Mesajlar
1,518,189
Kayıtlı Üye Sayımız
172,114
Kaydolan Son Üyemiz
Ahmetalp0666

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst