Ynt: Dubai-Abu Dabi seyehati için yardım
Merhabalar ,
Temmuzda 3 hafta süreliğine Dubai'de bulundum.Temmuzda gitmek pek akıl karı değildi aslında ama öğrenci olunca başka vaktiniz olmuyor.

Aralık ayı gezmek için en uygun zamanlardan çünkü Dubai yazın tersine kışın ve baharda daha canlı oluyor.
Çöl safarisi kesinlikle eğlenceli bir etkinlik.Biraz otoyolda mesafe katettikten sonra diğer araçlarla çöl girişinde buluşuyorsunuz ve safari başlıyor.Safari bebek için pek uygun olmayabilir çünkü fazlasıyla hoplayıp zıplıyorsunuz.Ben hep böyle çölde dümdüz mü gideceğiz diye söylenirken öndeki aracın altını görmemle olayın yeni başladığını anlamıştım
Safariden sonra çölde yapılmış bir mekanda bir Arap eğlencesi düzenliyorlar.Bizim gittiğimiz turda oryantal dans izlemeniz , canlı müzik dinlemeniz , açık büfe yemek , Hint kınası yaptırmanız ve Arap giysileriyle fotoğraf çektirmeniz mümkündü, profilimdeki fotoğrafın hatırası da oradan ;D
--Safarideki araçların güvenliğinden endişeniz pek olmasın , araçların içi genel olarak geniş.Mısır'da daha küçük jiplerle safariyi düzenledikleri için devrilme gibi durumlar olabiliyormuş.--
Bunun dışında Bateaux Dubai adlı gemi turunu tavsiye edebilirim size.Dünya'da yapılması gereken 100 turun arasında 4. sırada gösteriliyor.Her tarafı cam olan bir gemide , Creek adlı denilen bölgede bir kanal turu yapıyorsunuz akşam yemeği eşliğinde.
Burj Khalifa'yı Dubai'ye gittiğinizde muhtemelen farkedersiniz , 828m'lik bir bina kendisi.Eğer bilet alırsanız sizi 127. katına kadar çıkartıyorlar (~420m).Dubai'ye kuşbakışı bakmak için ideal bir yer.
Alışveriş merkezlerinde Nike,Adidas gibi markaları Türkiye'den daha ucuz bir fiyata bulabilirsiniz.Ben pek fazla incelemedim ama orada yaşayan bir Türk aileyle tanıştığımızda bunu bana iletmişti.
Alışveriş merkezi demişken , Dubai Mall ve Mall of the Emirates genellikle büyük sıradan mekanlar.Fakat Ibn Battuta Mall konsept olarak biraz daha farklı.İçerisini Ibn Battuta'nın geçtiği yerlere göre düzenlemişler ve hoş olmuş açıkçası.Bunun içerisinde Endülüs , Mısır , Tunus , İran , Çin , Hint kültürlerinden yerler var ve hepsinin tasarımı farklı
Kayak merkezi yanılmıyorsam Mall of the Emirates içerisinde.Aldığınız giriş kartından sonra size mont ve pantolon veriyorlar ve bu süre içerisinde -4 derecede yapay karın keyfini çıkartıyorsunuz.Ben içerisine girmemiştim açıkçası ama girenler hoş olduğunu söylüyordu.
Ayrıyeten Dubai Mall önünde akşam her 15 dakikada bir havuz gösterisi düzenleniyor.Ben ilk gittiğimzde Ümmü Gülsüm'ün - Enta Omri (Türkçe'ye Neşe Karaböcek-Kertenkele olarak çevirmiş) adlı şarkısı enstrümental olarak çalıyordu.Hayatımda bu kadar güzel bir havuz gösterisi izlememiştim.İngilizce ve Fransızca şarkılarla da izleme fırsatı buldum ama hiçbirinden ilk izlediğim kadar etkilenmedim.Umarım siz de Ümmü Gülsüm'ün şarkısına denk gelirsiniz
Başka sormak istediğiniz olursa seve seve cevaplarım ,
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
İyi eğlenceler.