DTMF Uzaktan Kontrol Devresi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TB5MAA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,632

TB5MAA

Kamp II
Web
www.telsizci.tr.cx
SİSTEMİN ÇALIŞMA ALGORİTMASI

BİR NUMARALI RÖLEYİ AÇMAK İÇİN 1453 ŞİFRESİ TUŞLANIR.

BİR NUMARALI RÖLEYİ KAPATMAK İÇİN 1076 ŞİFRESİ TUŞLANIR.

İKİ NUMARALI RÖLEYİ AÇMAK İÇİN 1571 ŞİFRESİ TUŞLANIR.

İKİ NUMARALI RÖLEYİ KAPATMAK İÇİN 1929 ŞİFRESİ TUŞLANIR.

SİSTEM İLK PROGRAMLANDIĞINDA YUKARIDAKİ ŞİFRE DEĞERLERİYLE ÇALIŞMAKTADIR. SİZ BU ŞİFRELERİ AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ.

BİR NUMARALI RÖLENİN AÇMA ŞİFRESİNİ 1453#YENİ BİR ŞİFRE

BİR NUMARALI RÖLENİN KAPAMA ŞİFRESİNİ 1071#YENİ BİR ŞİFRE

İKİ NUMARALI RÖLENİN AÇMA ŞİFRESİNİ 1571#YENİ BİR ŞİFRE

İKİ NUMARALI RÖLENİNB KAPAMA ŞİFRESİNİ 1929#YENİ BİR ŞİFRE

YANİ KISACA ESKİ ŞİFREYİ GİRİP KARE TUŞUNA BASTIĞIMIZDA SİSTEM BİZDEN YENİ ŞİFREYİ BEKLER YENİ ŞİFRENİN GEÇERLİ SÜRE ZARFINDA GİRİLMESİYLE SİSTEMİN ŞİFRESİ DEĞİŞİR. BİRDAHAKİ ŞİFRE DEĞİŞTİRME İŞLEMİ ENSON SİZİN BELİRLEMİŞ OLDUĞUNUZ ŞİFRENİN SONUNA # SİMGESİ EKLENEREK YAPILIR. ÖRNEĞİN 1453#6666 GİRDİNİZ VE 1453 OLAN ŞİFREYİ 6666 OLARAK DEĞİŞTİRDİNİZ. BİR DAHA ŞİFRE DEĞİŞTİRMEK İSTERSENİZ 6666#YENİ BİR ŞİFRE ŞEKLİNDE DEĞİŞTİRİRSİNİZ.

SİSTEMİN ŞİFRELERİYLE İLGİLİ BİR UNUTMA PROBLEMİ YAŞADIĞINIZDA 7676* OLARAK BELİRLENMİŞ OLAN BİR MASTER ŞİFRE VARDIR. BU ŞİFREYİ GİRMENİZLE SİSTEM DE YAPTIĞINIZ TÜM DEĞİŞİKLİKLER SIFIRLANARAK BİZDEN ALMIŞ OLDUĞUNUZ İLK DEĞERLERE DÖNER. BURADAN HAREKETLE TEKRAR İSTEDİĞİNİZ DEĞİŞİKLİKLERİ YAPABİLİRSİNİZ.

SİSTEMDE YAPILAN TÜM İŞLEMLER SİZE BİR SESLİ UYARI İLE BİLDİRİLİR.
ÖRNEĞİN 1 NUMARALI RÖLENİN ŞİFRESİNİ TUŞLADIK ŞİFRE DOĞRU İSE RÖLE ÇEKER VE BEEP SESİ ÇIKAR EĞER ŞİFRE YANLIŞ İSE KALIN BİR BEEP SESİYLE SİZİ UYARIR. ŞİFRE DEĞİŞTİRME MENÜSÜNE GELİNDİĞİNDE BİR MELEODİ ÜRETİR VE YENİ ŞİFRENİN GİRİLMESİNE MÜTAKİBEN ŞİFRE DEĞİŞME İŞLEMİNİN BAŞARILI OLMASI DURUMUNDA ONAY SESİ ÜRETİR. BAŞARISIZ OLMASI DURUMUNDA KALIN BİR SESLE UYARI VERİR.
PCB-1.png
KUMANDA.png
ENTEGRE.png
ELEKTRONDEVRE.png
ELEKTRK.png
DTMF.png
DEVRE.png

Etiketler

Ynt: DTMF Uzaktan Kontrol Devresi

TB5MAA' Alıntı:
CEP TELEFONU İLE DÜNYANIN ÖBÜR UCUNDAKİ BİR MOTORU ÇALIŞTIRIR VEYA HER HANGİ BİŞEYİ ÇALIŞTIRIR .
nasıl yani?immobilizer şifreli anahtar falan hikaye mi??

Abi selam.. devre sanki benim işime yarayacak gibi fakat ben şurayı anlayamadım. biz bu devreye nasıl ulaşacağız yani telsizlemi kod göndereceğiz telefon hattımı gireceğiz orayı anlamadım..

NOT: BU DEVREDE İKİ ADET ROLEMİZ VAR BUNLARI ÇOK ÇOK UZAKLARDAN CEPTELEFONU İLE KUMANDA EDEBİLİYORUZ ÖNCELİKLE HERHANGİ BİR ESKİ VEYA YENİ MODELİ ÖNEMLİ DEGİL BİR TELEFON BULUYORUZ CEP TELEFONU BU TELEFONUN KULAK LIK ÇIKIŞINI BU DEVREMİZİZN SES GİRİŞİNE UYGULUYORUZ TELEFONDA BİR AYARIMIZ VAR YAPIYORUZ BU AYAR TELEFON 3 DEFA ÇALDIGINDA AÇ AYARI TELEFONU ARIYORUZ 3 DEFA ÇALDIKTAN SONRA AÇILIYOR VE KENDİ ARADIGIMIZ TELEFONUN TUŞ TAKIMI İLE NUMARAYI GÖNDERİYORUZ ROLENİN BİRİ DEVREYE GİRİYOR DİGER NUMARAYI GÖNDERİYORUZ İKİNCİ ROLE DEVREYE GİRİYOR BUŞEKİLDE..

NOT : BU DEVRE İLE ÇALINAN BİR ARACI DURDURABİLİRİZ ROLE UÇLARINA ARAÇDAKİ DONANIMA BAGLANTI YAPIYOR GEREKLİ oto USTAMIZ VE SONRA ÇALINAN ARACI UZAKTAN ŞİFRE ARACILIGIYLA DURDURUYORSUNUZ ARAÇ ARTIK ÇALIŞMIYOR DEVREMİZ GEREKLİ ELEMANLARLA ÇALIŞMAKDA VE AYRICA ÜZERİNDE PROGRAMINI BİZİZM YAZDIGIMIZ BİR ÇİPLE ÇALIŞMAKDADIR PİC-16F628A SAYGILARIMIZLAR

NOT: BU DEVRE İLE ÇOK UZAKLARDAKİ BİR LAMBAYI VEYA MOTORU VEYA KLİMAYI ÇALIŞTIRABİLİRSİNİZ .....VEYA DEVRE DIŞI BRAKABİLİRSİNİZ....

NOT : CEYRAN KESİLME SORUNU YOK DEVREYE KÜÇÜK BİR IŞILDAK AKÜSÜ KONA BİLİR ELEKTRİK KESİLDİGİNDE SORUN YOK....

TB5MAA' Alıntı:
TEL: 0536 324 56 13 Fİ: 50 TL..

siz bu işin ticaretini yapıyorsunuz yapmak isteyen amatör arkadaşlar için devre şemasını ve pic16f628 için açık kodları ve hex dosyasınıda buraya eklerseniz iyi olurdiye düşünüyorum.
siğer amatör arkadaşlarda kendini geliştirir diye düşünüyorum.

tarsusa selamlar

bartından 73..

TB5MAA' Alıntı:
bu devrede kullanılan HEX dosyası 200 dolara YAZILIM FİRMASINA YAZDIRILMIŞTIR TİCARİDİR..

şaka yapıyorsunuz sanırım 200 dolara ben pa satıyorum rf takoz, 50watlık sen bana 200 dolar gönderde sana 1çuval dolusu dtmf kartı göndereyim çinden değil tabi tamamen yerli imalat sistemin programınıda kendim yazdım picbasic de ne demek istediğimi anladınız sanırım.
insanlar öğrensin diye faydanız olur diye düşündüm bana lazım olduğu için değil.
http://antrak.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=294&Itemid=83 :D da yapılmış ve denenmiş dtmf kartları var yapacak arkadaşlar buradan faydalabilirler.

selametle
73

slm kendisi yapmak isteyen arkadaşlar bu linkten yararlanabilir açık asm dosyası ve hex dosyası vardır

http://www.amatortv.com/dtmfkontrol.htm

selam verdiginiz proje dosyasını inceledim fakat bu devreyi yapmamız için cebimizde 100 tl mizizn olması lazım birde bu devrede kendi istedigimiz bir bilinmeyen şifreyi yazamıyoruz ve eprum hafızasında tutmuyor birde budevreyi 100 tlye maal edene kadar hazır benim sattıgım ürünü alsalar daha kaarlı olur diye düşünüyorum saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.