Döner Mutfak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan behicefe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,787

behicefe

Zirve
Yer
aydın-koçarlı
mutfak6.jpg

mutfak3.jpg

mutfak5.jpg

mutfak4.jpg

mutfak2.jpg

Etiketler

Ynt: Döner Mutfak

evimizde köklü bir değişim yapmayı planlamaktayız o nedenle eşimede gösterdim çok hoşuna gitti,fakat su ve eletrik bağlantılarının nasıl olacağı aklımıza takıldı,teknik detayları nasıl öğrenebilirmiyiz acaba,yardımcı olursanız seviniriz,saygılarımla..

tesisat ve bacanın çalışmasını nasıl sağlamışlar bunu teknik acıdan nasıl yapmış sızdırmazlığı nasıl sağlamışlar bakmak lazım bir ama yaratıcı

dalgıç' Alıntı:
evimizde köklü bir değişim yapmayı planlamaktayız o nedenle eşimede gösterdim çok hoşuna gitti,fakat su ve eletrik bağlantılarının nasıl olacağı aklımıza takıldı,teknik detayları nasıl öğrenebilirmiyiz acaba,yardımcı olursanız seviniriz,saygılarımla..

bende aynı soruyu sormuştum üzerinden se 1 aydan fazla zaman geçmiş en önemli sorun zaten bu tesisat elektrik bir de kötü kokuları atacak davlunbazımız var öncelikle böyle bir yapının 360 derece kendi etrafında dönmesine 2. tura geçmesine izin vermekel lazım. sonra tam orta merkezde baca ve tesisatın birleştrilmesi lazım ve bunun hareketli olması lazım şöyleki lavabo gideri 50 lik pimaştır lavabo çıkışıda genelde 32 mm gırtlak hortum yada metal parça ile sonlanır. ve bir birleri içine rediksiyon yada contaile takılır su böylece dışarı taşmaz burada lavabo gideri ve tabi bulaşık mak. gideri serbest halde gider içine sarkıtılacak ve dönerken çıkmaması sağlanacak 2) musluk ağızları metal flex borularla sonlanır bu flexlerin uzunları var 120 cm kurtarır sanırım bağlantıların sistem dönerken kopartılmaması için bu şart 3) elektrik çıkışları zaten alltan ve tavandan gelir dönüş çapı hesaplanarak bununda üstesinden gelinir herhalde baca biraz sorun ama ilk aklıma gelen rüsgarlı havalarda catılarda bacaların üzerine takılan şapka geldi aklıma öylece dönen bir parca yanlız dumanla yukselen kötü koku dumanın kendisi ve yağ artığı nasıl giderilir bilemiyorum biraz düşünerek oda çözülür sanırım asıl soru evin hanımı bu nesneyi nasıl döndürecek baya ağır olmalı her helde bilyalı bir sistem var

Böyle döner sistemlere elektrik enerjisi bilezik sistemi ile gelir(faz ve nötür olarak) modül üzerinde dağılır. Elektrik süpürgesi kablosunun toplanması gibi su sistemi girişi ve çıkışıda bilyalı rekorlu sistem sayesinde çözülmüştür sanırım kendi etrafında 360' veya tur atabilir. Baca sistemide iç içe geçmeli boru vasıtasıyla kötü kokular dışarı atılır.(Havalandırma tam merkezde)

yillar once (10 yil olmustur) bi tv programinda gormustum ve cocuk aklimla bile cok sevmistim ama simdiye kadar baska hicbi yerde gormemistim.

baglantilara gelince, ustteki ve alttaki sabit kisimlarin icinden gecerek aletin icinde de merkezdeki genisce bi delikten uzatilarak yapilabilir. ayni bosluk baca icin de kullanilabilir. sonucta merkezdeki delikten gecen baglantilar ve hava boslugu alet donunce yine merkezde kalacagi icin soylendigi gibi hareketli cok mekanizma gerekmez. merkezde bosluk olacaksa alet nasil donecek, merkezde direk gibi bisey olmali derseniz, aletin kapali kisimlarinin ici, donen kismin da disi raylidir, boylece merkeze ihtiyaci kalmaz derim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
yasinturfanda

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR