Doldurulabilen Gaz Kartuş Yok Mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aruzlu61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,612

Etiketler
Bende buna benzer bir aparat aldım. Bunuda görmüştüm fakat kullanabilir miyim bilmiyorum. Bir adet mi aldınız

sohbete biraz geç katıldım ama neyse çakmak gazını kamp ocağına doldurursanız masrafı azaltırsınız hemde çok ama çakmak gazları sadece bütan'dır kamp ocağı kartuşları ise bütan-propan karışımıdır daha iyi yanar yüksek irtafa sorun çıkarmaz ben aliexpress'de şöyle birşey gördüm 2lt tüpün 450gr kartuşdan daha ucuz olduğunu düşünürsek bu çok hesaplı oluyor yalnız bizim başlıklara olurmu onu anlamadım

Buy Products Online from China Wholesalers at Aliexpress.com

Buy Products Online from China Wholesalers at Aliexpress.com

Adamın videoda yaptığı gibi bizde küvette sualtında yaparız kıvılcım sıçramaz ve gövde kaçak testinide küvette yapmış oluruz. Nasıl fikir ama .

bir süre forumu takip edemedim ama güzel çözümler bulunmuş.amaç sırtta taşınabilir ve sürekli olan ve ucuz olan gaz kartuşu.her seferinde 13-15 tl kartuş almak birçok kişi için masraflı olabilir.ucuz çakmak gazları anladığım kadarıyla karışımından dolayı kartuşlara göre daha az yanıyor.o halde verim alabilmek için BARBOSSA nın paylaştığı ürün daha mantıklı.mütfak tüpünü ortalama 18 tl olarak hesaplarsak 200 gr bir kartuşun dolum maliyeti yaklaşık 2 tl gibi bir fiyata denk gelir.

O ürünü biliyorum..lakin bizdeki tüplere bu haliyle uymaz.
Çakmak gazı evet çok verimli yanmıyor ama normal kullanımda yeterli.
220 grlık küçük kartuşa 2 adet cakmak gazı yetiyor.yani 4 tl..
Piknik tüpünden dolsa dediğiniz gibi 2 tl olur.ikiside gayet makul..

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İyi günler arkadaşlar ben şöyle bir çözüm buldum biraz bahsetmeye calisacam Piknik tüpünü LPG pompacisi dan 10tl dolduruyorum ne kadar doğru tartisilir ama 8barda gaz basiliyor sonra yeni aldigim 200-450 Gr kartuşların basincini gaz regülatörü ile ölcüyorum genelde tam dolu haliyle 2.2-3.5 bar çıkıyor yani bu tüpler bu basıncı tutabilecek tupler ve uzerlerinde icindeki net lpg miktari yaziyor sonra Piknik tüpünü ters çevirip arkadasinda yukarida belirttigi gibi bu tuplein hortum bağlantısı gerceklestirip regülatör ile 2.3 bara ayarlayip kartuşun üzerinde yazan miktara yaklaşınca ya kadar dolum sağlıyorum

Ekonomik olması açısından direkt çakmak gazı ile çalışan ocaklara bakıyordum. İzlediğim videolarda pek kaliteli ürün göremedim, çok dengesiz ve eğreti duruyorlardı. Nurgazın doldurulduğunu öğrenince sevinmedim desem yalan olur. Şuan kullanıyorum, güvenli ve başarılı bir şekilde dolum yapabiliyorum tavsiye ederim. Normal hava koşullarında kusursuz şekilde yanma sağlıyor. Henüz soğuklarda kamp yapmadım ama illa gerekiyorsa orjinal dolum kartuş alır çıkarım çok sorun olmaz. 230GR olan tüpe iki adet 270ML çakmak gazı tam geliyor, birkaç dakika içinde dolum sağlanıyor.

az önce 3tl ye aldığım çakmak gazıyla nurgaz kartuşunu doldurdum ocağı yaktım orjinal kartuşla arasında fark yok ikiside aynı yanıyor 2 çakmak gazıyla tamamen dolacak aparat olarak büyük boyundan çivili kroşe kullandım çiviyi çıkarıp sivri ucun cıktığı deliğe 4mm matkap ucu ile (matkapsız el ile) 2 mm derinliğinde havşa açtım, matkaba gerek yok yumuşak malzeme burayı kartuşun ucunu soktum (çapı 4mm) çivinin başının olduğu yerden çakmak tüpünün ucunu soktum sıkı ve tam oturdu (burda kendinde havşa var açmaya gerek yok) kartuşu balkonda masaya koyup çakmak tüpünü tepesi aşağı getirdim hiç kenarlardan kaçırmadan doldu 4 kere tırnağım ile metal ucu bastırıp havasını saldım sonra tekrar devam ettim müsait zamanda video atarım

Çakmak tüpü ile doldurulan kartuş normal kartuşa göre ne kadar süre dayanıyor uzun süreli tecrübelerinizden bir fikriniz vardır maliyet hesaplaması yapmak isterim :smiley:

Çakmak tüpü ile doldurulan kartuş normal kartuşa göre ne kadar süre dayanıyor uzun süreli tecrübelerinizden bir fikriniz vardır maliyet hesaplaması yapmak isterim :smiley:
2 çakmak gazıyla 340gr oluyor orjinali de 340gr ocakta ikiside aynı süre gidiyor orj.kartuş 20 tl iki çakmak gazi 3+3 = 6tl veya yerine göre 4+4 = 8tl kar 12 ila 14 tl sana kalıyor çivili kroşe büyük boyda çiviyi çıkardıktan sonra hiç işlem yapmadan da oluyor

Harika... Uygun maliyetli ve kolay ulaşılabilir... Altında yatan fikiri daha çok beğendim, kimin aklına geldi acaba kroşeden çivi çıkartıp bu amaç için kullanmak helal olsun tebrik ederim :smiley: :smiley:

Harika... Uygun maliyetli ve kolay ulaşılabilir... Altında yatan fikiri daha çok beğendim, kimin aklına geldi acaba kroşeden çivi çıkartıp bu amaç için kullanmak helal olsun tebrik ederim :smiley: :smiley:
Benim aklıma geldi pirinçten tornada yapıcaktım oring istiyecek gaz kaçırmaması için masamda da elektrikçi kroşe unutmuş görünce kafamda şimşek çaktı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,667
Kayıtlı Üye Sayımız
166,520
Kaydolan Son Üyemiz
ozlergokhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR