Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Doğu Karadeniz'de Dağlarında 11 Gün Gezdim. Karadeniz Ne Güzelmiş.
Ynt: Doğu Karadeniz'de Dağlarında 11 Gün Gezdim. Karadeniz Ne Güzelmiş.
Kavrun Yaylası'nda iken yağmur ve sis başladı. Biz de, bu yayladan 2 - 2,5 saat yürüyüş mesafesinde bulunan ve çok güzel oldukları söylenen 7 büyük, 2 küçük göle gidemedik. Herkes bir anda yaylayı terkedip Ayder'e döndü. Biz yarım saat daha kaldık, Yağmurluklarımız giyip, sis ve yağmurda yarım saat kadar yürüyüş yapıp ortamın keyfini çıkarttık.
14.07.2011 günü Ayder'den ayrılıp, Sal ve Pokut yaylalarına doğru yola çıktık. Bu yol, çıktığım yayla yollarının en diki ve en zoru idi. Yol çok bozuktu ve nerdeyse yolun tamamında 180 derece dönülen dik ve sert virajlar vardı.
Ynt: Doğu Karadeniz'de Dağlarında 11 Gün Gezdim. Karadeniz Ne Güzelmiş.
Bu yaylalara gitmek için Çamlıhemşin'den Zilkale yoluna sapıp, Şenyuva köprüsünü geçtikten 150m sonra sol tarafa sapmak gerekiyor. Bu sapakta bulunan tabelada "Sal Yaylası" yazıyor. 13.1 km gidince Sal Yaylası. Sal Yaylası'ndan bir kaç km sonra Pokut Yaylası. Sal Yaylası'ndan, Pokut Yaylası'na giderken yol ikiye ayrılıyor. Sola saparsanız Hazindak Yaylası'na, sağa saparsanız Pokut'a gidiyorsunuz.
Biz aracımızı Sal'da bıraktık ve Sal'dan, Pokut'a orman içi patika yoldan yürüyerek gittik.