Doğduğu Yerden Döküldüğü Yere Filyos Çayı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sukuşu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,819

Sukuşu

Moderatör
Herkese Yeniden Merhabalar

Bu haftasonu Karabük'ün yenice ilçesindeydik.Bu aktivitenin amacı küresel ısınmanın ve atıkların nehirlerimiz ve çaylarımız üzerindeki inanılmaz kirliliğine biraz daha dikkat çekebilmekti.

Aktivitenin adı doğduğu yerden döküldüğü yere filyos çayı rafting etkinliği

Cuma günü gece 12.30 da yola çıkıldı.Sabah 06.00 Safranbolu'ya indik.Erken açan bir kahvehane bulundu.
O sabah serinliğinde gürül gürül yanan sobasının başına kurulduk.Kahvaltıdan sonra küçük bir gezinti yapıp tekrar yola koyulduk. 09.00 gibi raftların filyos çayına indirileceği yerdeydik.Hazırlıklar yapıldı ,raftlar şişirildi ve çaya indirildi .Yenice bld.başk. tarafından görevlendirilen tam teşekküllü bir ambulans ve jandarma ekibi karadan ekibe eşlik etti. Ve tabiki grubun kara destek ekibi.Haberleşme telsiz aracılığıyla sağlandı.

aya11005.jpg

aya11014.jpg

aya11015.jpg

aya11008.jpg

aya11003.jpg

aya11012.jpg

aya11016.jpg

aya11017.jpg

Etiketler
Ynt: Doğduğu Yerden Döküldüğü Yere Filyos Çayı

Yine her zamanki gibi çok güzel bir aktivite gerçekleştirmişsiniz...

Üstelik bu sefer önemli bir soruna dikkat çekmek için; ''küresel ısınmanın ve atıkların nehirler ve çaylar üzerindeki olumsuz etkilerine''...

Her zamanki gibi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler Ayça hanım...Görüşmek ümidiyle...

Çok güzel resimler Ayça , ellerinize sağlık.
Ben de Murat gibi etkinlikten ziyade amacı üzerinde durmak istiyorum.
İnsanoğlu nedense sürüklendiği felaketi ya görmek istemiyor , ya da inanmak.Türk olarak bizler de bu gelişmeye zaten negatif anlamda yeterince yardımcı oluyoruz.
İtaiya, Almanya,Avusturya ve eski Yugoslavya da gördüğüm nehir ve derelerin yeşil ve mavi tonlu renkleri beni hep düşüncelere sevketmişti.
Neden benim güzel yurdumun akarsuları boz-bulanık akar ?
Neden her sene kıbrıs adası büyüklüğünde bir toprak kütlesi erozyon nedeni ile akarsularımıza ve denizlerimize karışır ?
Neden üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde bir Denizcilik Bakanlığı yok ? ( Osmanlıda vardı )
Neden sadece oy için hamsi ağlarının file gözleri küçültülür ?
Neden her türlü evsel ve endrüstiyel atık en kolay yol olan akarsulara dökülür ?
Neden '' toprak , toprak '' diye yırtınan Hayrettin Dede'nin her tarafını ağartmak zorunda bıraktık ?

Neden?neden?neden?

Çok basit ; aslında cevap soruların içinde de ondan.
Benim kuşaktan artık bir numara olmaz.Onun için siz gençlerden rica ediyorum.Doğaya ve çevreye sahip çıkın.Bu konuda taviz verenlere de Sizler taviz vermeyin.Belki benim torunlarım Sizlerin sayesinde ; böyle giderse kaybolacak birçok flora ve fauna varlıklarını google'da değilde, gerçek yaşama ve yetişme ortamlarında görebilirler.

Nadir abi çok güzel ifade etmişsin, ellerine sağlık. Bazen diyorum ki hakikaten genlerimize kadar işlemiş bir duyarsızlık mı söz konusu, yoksa ortada dolaşan ve herşeyden batıyı suçlu tutan komplo teorilerinin haklılık payları var mı?... Ayça, duyarlılığınızdan dolayı da sizleri tebrik etmek isterim. Fotoğrafların devamını da dört gözle bekliyoruz.

yol' Alıntı:
Bazen diyorum ki hakikaten genlerimize kadar işlemiş bir duyarsızlık mı söz konusu, yoksa ortada dolaşan ve herşeyden batıyı suçlu tutan komplo teorilerinin haklılık payları var mı?...
Bu soru sürekli benimde beynimde dolaşır durur... yüzdealtmışımızın zekasıyla ilgili söylenenlere o zamanlar katılmazken şimdi bu oranın daha da büyük olduğunu "duyarsızlığında" bu "sinirleri alınmışlık"tan kaynaklandığını düşünmeye başladım.

mogzilla' Alıntı:
Çok güzel resimler Ayça , ellerinize sağlık.
Ben de Murat gibi etkinlikten ziyade amacı üzerinde durmak istiyorum.
İnsanoğlu nedense sürüklendiği felaketi ya görmek istemiyor , ya da inanmak.Türk olarak bizler de bu gelişmeye zaten negatif anlamda yeterince yardımcı oluyoruz.
İtaiya, Almanya,Avusturya ve eski Yugoslavya da gördüğüm nehir ve derelerin yeşil ve mavi tonlu renkleri beni hep düşüncelere sevketmişti.
Neden benim güzel yurdumun akarsuları boz-bulanık akar ?
Neden her sene kıbrıs adası büyüklüğünde bir toprak kütlesi erozyon nedeni ile akarsularımıza ve denizlerimize karışır ?
Neden üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde bir Denizcilik Bakanlığı yok ? ( Osmanlıda vardı )
Neden sadece oy için hamsi ağlarının file gözleri küçültülür ?
Neden her türlü evsel ve endrüstiyel atık en kolay yol olan akarsulara dökülür ?
Neden '' toprak , toprak '' diye yırtınan Hayrettin Dede'nin her tarafını ağartmak zorunda bıraktık ?

Neden?neden?neden?

Çok basit ; aslında cevap soruların içinde de ondan.
Benim kuşaktan artık bir numara olmaz.Onun için siz gençlerden rica ediyorum.Doğaya ve çevreye sahip çıkın.Bu konuda taviz verenlere de Sizler taviz vermeyin.Belki benim torunlarım Sizlerin sayesinde ; böyle giderse kaybolacak birçok flora ve fauna varlıklarını google'da değilde, gerçek yaşama ve yetişme ortamlarında görebilirler.

Ne güzel anlatmışsın Nadir abi. Ve aynen dediğin gibi boz bulanık akıyor.Bu gezide bakmaya doyamadığım yurdum manzaraları gördümve benden sonraki insanlarında bu manzaraları görebilmesini diledim(Sadece dilemekle olmuyor tabii)Birilerinin dikkatini çekebildiysek ne mutlu bize.

aya11040.jpg

aya11045.jpg

aya11050.jpg

Grupta bulunan Doktor arkadaşımız sinan bu kirliliğin insan sağlığı açısından
ne gibi tehditler oluşturduğunu anlatıyor.

aya11054.jpg

Ekibimiz yıkılan tarihi köprü kalıntılarının arasından geçerken

aya11060.jpg

Ekipte bir kaza atlatıldı Bahadır dengesini kaybedip ve semrayla birlikte suya düşmüş
(Bahadır 110 kg) Semranın bacağında problem oluşmuş. Ekip hemen karaya çıktı.
Sinan hemen ilk müdaheleyi yaptı. ve ambulansla hastaneye gönderildi.
sonuç bacakta çatlak ..........

aya11089.jpg

aya11061.jpg

aya11062.jpg

aya11063.jpg

aya11117.jpg

aya11086.jpg

Bahadırzede arkadaşım

aya11068.jpg

aya11071.jpg

aya11070.jpg

aya11077.jpg

Bolkuş Köprüsü

aya11097.jpg

aya11101.jpg

aya11083.jpg

Yenice Belediye Başkanı ve yardımcılarının kampı ziyareti

aya11105.jpg

aya11107.jpg

Ekip Bolkuş köprüsünün altında bir tehlike atlattı
Filyos çayı genelde sakin yüksek depisi olmayan bir parkur.
Ama bolkuş köprüsünün altı benim gördüğüm en iyi rapidler biri

aya11113.jpg

aya11114.jpg

aya11093.jpg

aya11118.jpg

aya11126.jpg

aya11131.jpg

Açık Hava Orman Müzesine giderken yolda mandanın nasıl nallandığını gördük

aya11130.jpg

aya11134.jpg

aya11137.jpg

Kavaklı Orman İşletme şefliğinde görevli Orman mühendisi Ahmet bey ağaçlar ve bitki örtüsüyle ilgili bilgi veriyor

aya11144.jpg

aya11147.jpg

aya11156.jpg

aya11154.jpg

Bu ağacın bir sarmaşık olduğuna inanabiliyormusunuz. Anıt ağaçlardan biri
bu ağaca zarar vermenin cezası 97.000 ytl den başlıyor

aya11159.jpg

Nehir postacısı İbrahim abi gruptaki herkesten bir mektup aldı.Bu şişenin içinde yerleştirilip törenle çaya bırakıldı
Kimi doğmamış çocuğuna,kimi merhum babasına,kimi boşandığı eşine,kimi kızına yazdı, içinde biriktirdiklerini.

aya11157.jpg

aya11143.jpg

Bu arkada görülen ağaç 1200 yıllık porsuk ağacı senede 1 cm büyüyen bir ağaç
Bu ağaç için yurtdışında botanik uzmanları geliyormuş.
Ahmet bey ilginç bir olay anlattı.
Almanya'dan bir grup uzman gelmiş.Bir süre sonra ağaçla almanca konuşmaya başlamış.
Ahmet bey anlamadığı için sormuş yanındaki çevirmene. Ne anlatıyor diye
''bizler ülkemizde porsukları katlettik. Bundan utanç duyuyorum.Sen onların atasısın.Bizi affet''
diye özür diliyormuş.

Bir gezi daha böyle bitti
Hoşçakalın

www.karabukyenice.bel.tr

Ben de Filyos aktivitesi fotoğraflarını arayıp durdum, Behiye buradan bahsedince buldum sonunda :smiley:
Teşekkürler Ayça. Güzel bir aktivite ve ben yine katılmadım :(

Canım Ayça'cığım çok güzel değerli fotoğrafların için teşekkürler.. Aktivitemizi çok güzel anlatıyorlar. Küresel Isınma deyip duruyoruz.. Bu konuda herkesin duyarlı olması ve bilinçlenmesi gerek diyoruz.

EN BÜYÜK TEHDİT “KÜRESEL ISINMA”

KÜRESEL ISINMANIN TAHRİBATI HERGÜN ARTIYOR!!
LÜTFEN COCUKLARIMIZ İÇİN ÇOK GEÇ KALMIYALIM

BİREYSEL ÇEVRE DUYARLILIĞIMIZ BİZİ FİLYOS ÇAYINA GETİRDİ!!
PEKİ SİZİN DUYARLIĞINIZ SİZİ NEREYE GÖTÜRECEK??

HERKES DÜNYADA BİR MİRASI OLSUN İSTER,
BİZDE ÇOCUKLARIMIZA DÜNYAYI MİRAS BIRAKALIM

DÜNYAYI HEMEN ŞİMDİ KURTARALIM!
HERKES BİR BAŞLANGIÇ YAPABİLİR.
BİZ FİLYOS ÇAYINDAN BAŞLADIK!!

DÜNYAYI UYARMAK, DÜNYAYA NE KAYBETTİĞİMİZİ GÖSTERMEK İÇİN BU NEHİR YOLCULUĞUNA ÇIKTIK.. TEHLİKESİNE RAĞMEN, CESARETİMİZİ TOPLADIK.

not: Bu sayfanın linkini arkadaşlarımızla paylaşmak için trekist mail grubuna da yolladım.

Sevgili Ayça,
Hepinizi kutluyorum. Güzel bir iş çıkardınız. Yüreğinize sağlık.
Açıklaman kısa ve öz olmuş. Zaman buldukça, birazcık daha ayrıntı lütfen...
Sevgilerimle...
Fatma Özdirek

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR