Doğada Başınızdan Geçen Olaylar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,103
Ynt: Doğada Başınızdan Geçen Olaylar

bu tuzağı tv de görmüştüm ayılara karşı belediyemiydi muhtarlıkmıydı hatırlamıyorum birinin aldığı bir önlemdi ve şimdiki gibi yol kenarında değil dediğin gibi kaçkarlara doğru sanırım yukarı kavron civarındaydı.

Yaklaşık 1 ay önçe üniversitemiz kulübü anadosk' a yeni üye olan arkadaşlara bir tanışma yürüyüşü düzenledik. Mevkii Eskişehir Avlakkaya, Tanışma yürüyüşüne ilgi yogun oldugundan ekipi 20 kişilik gruplar halında 4 e böldük yürüyüşümüze henüz başlayalı 2 saat olmustuki yürüyüşe katılan arkadaşlarımız soluk soluğa kalmıstı en ömdeki ekıpın lıderlıgını yapan arkadaşımızlada bır turlu telsız baglantısı yapılamıyordu.Gerıde kalan 3 ekıpıı bır araya getırerek ben ondekı ekıbe yetışmek üzere ormanlık alanda rotayı takıp ederek hızla ılerlıyor bır yandan sesimi duyurmaya çalışıyordum, ormandakı patıka yoldan koca bır cayırlık alana cıktıgım anda benden yaklasık 300 m. ılerde bır kıpırtı hıssettım havanın sisli olması gorus acımı tamamen etkılıyordu. 2 ayak üzerinde olan bır sey vardı oncelıkle bunu tuvalet ıhtıyacını gıdermee calısan arkadaslardan bırı zannettım , sonra seslendım benı duydun dıe bana baktı ve 4 ayagının ustune ındı dedım bu ekıp lıderı olan arkadasım ve bana saka yapmaya calıısyor aklı sıra ve erkeklıği elden bırakmıyorum ormandayım ve yanlızım karsıda gordugum cisim gıt gıde yaklasıyor ve bana dogru hızlanmaya baslıyordu aramızdakı mesafe yaklasık 150 m ye dusmustukı bırden cısmın ırıde bır ayı oldugunu anladım ve gerıde olan ekıpe dört nala kosmaya basladım cok korkmustum elımden sadece kacmak kosmak ve yasamak ıcın bırseyler yapmak gfelıyordu. ekıpın yanına geldıgımde arkadaslar yüzümün bembeyaz oldugunu soluyorlar benı tesellı etmeye calıısyorlardı. sonra yaklasık 10 dk sonra ondekı ekıp geldı aradan 1 saat gectıkten sonra mevkııde bır kontrol yuruyusu yaptık ve ayının ayak ızlerını fotografladık gercekten devata ve toprakta uyguladıgı baskıdan anlasılacagı üzere bayagı agırdı.

işte boyle

Yine bir kamp faaliyetinde doğada hayatta kalma üzerine pratik yapıyorduk. O gece için yanımıza çok az (sadece hayatımızı idame ettirecek kadar) yiyecek almamız, geri kalan yiyeceği doğadan bulacağımız söylenmişti. Tabi standartları bizden epey farklı olan Çorumlu bir abimiz ( ;D ) hayatını idame ettirebilmek için yanına zeytinyağlı yaprak sarması, humus ve ayrandan oluşan bir menü alınca eğitimi yarıda bırakıp kampa geri dönmüştük ;D

Üniversitede arkadaşlarla hafta sonu izmit kefkende kamp kurmaya karar verdik.
ben çarçıdan gecerken bir baktım 2 tane kocaman sucuk 1 ytl aldım bende sonra içime bir kurt düştü bunlar ne eti diye daha doğrusu et miydi bilmiyorum :smiley: ama almış oldum. kefkene giderken onlarıda çantama koydum bulunsun lazım olur diye :smiley:
toplam 11 kişiyiz çadır getirecek arkadaşlar biri 2 kişilik diğeri 3 kişilik 2 tane çadır getirmişler.
akşam olunca tabi uyanıklar hemen çadırlara doldu
biz iki kişi dışarda kaldık çadırlarda üst üstü yatıyorlar ama uyku tulumuda yok dışarda yatalım tam bir rezalet ve acemilik durumu yani :D
benim aklıma hemen sucuklar geldi
arkadaşıma söyledeim ateşi çadırların yanına yaklaştırdık.
sucukları kızartmaya başladık ben tabi dumanını çadırlara üflüyorum :smiley:
5. dk. içinde bütün çadırlar boşaldı :d
bizde tabii en iyi yerleri kaptık :D
çokmu kötüyüm ne :D

VitaEsMorte' Alıntı:
Yine bir kamp faaliyetinde doğada hayatta kalma üzerine pratik yapıyorduk. O gece için yanımıza çok az (sadece hayatımızı idame ettirecek kadar) yiyecek almamız, geri kalan yiyeceği doğadan bulacağımız söylenmişti. Tabi standartları bizden epey farklı olan Çorumlu bir abimiz ( ;D ) hayatını idame ettirebilmek için yanına zeytinyağlı yaprak sarması, humus ve ayrandan oluşan bir menü alınca eğitimi yarıda bırakıp kampa geri dönmüştük ;D

abi cidden iyi yaaa geberiyorum gülmekten :D zeytin yalı dolma :D kabak tatlısı :D :D:D:D

uludağ abı-hayat arka bahçede gece kamp yapmayın sakın ...orada paranormal olaylar cereyan ediyor çadırlarımız sabaha kadar taşlandı ve dal parçaları yağdı üzerimize ormanı gezdik kaynağını bulamadık...yarı uykulu haldeykende gözüktüler bize orda bir grup onlardan var bizi istemiyorlar..unutmayın böyle bir durumla karşılaştığınızda sadece besmele okumanız yeterli panik yapmayın..

tonozturgut' Alıntı:
uludağ abı-hayat arka bahçede gece kamp yapmayın sakın ...orada paranormal olaylar cereyan ediyor çadırlarımız sabaha kadar taşlandı ve dal parçaları yağdı üzerimize ormanı gezdik kaynağını bulamadık...yarı uykulu haldeykende gözüktüler bize orda bir grup onlardan var bizi istemiyorlar..unutmayın böyle bir durumla karşılaştığınızda sadece besmele okumanız yeterli panik yapmayın..
:smiley: :smiley: :smiley:

tonozturgut' Alıntı:

Ben, benzer durumu 13 ay yaşadım :D :D :D Besmelede kar etmiyor :D Ama belli bir süre sonra arkadaş oluyorsunuz :D Taş atmadıklarında yada görünmediklerinde merak ediyorsunuz, nerdeler diye :D

Ynt: Doğada Başınızdan Geçen Olaylar ( ısınmak istem istemiştim , yandım )

Lisede okuyordum ve izcilik kulübüyle 2 gece kalmak için izmit yakınlarında bir ormana gitmiştik çok güzel ve şirin bir yerdi neyse 2 şerli olarak cadılarımızı kurduk yerleştik falan derken akşam oldu hava karardı ateş yakmak için odun toplandı :smiley:(tabii bu ileri hep erkekler yaptı biz kızlar battaniyelrin altında oturuyorduk) ateşin etrafında oturduk. ben çok üsüyordum ve ateşin en yakınına oturdum (uyanığım ya ısınıcam ) evet gerçekten de çok ısındım kenardan battaniye tutuşmuş ben yanıyorum haberim yok :eek: allahtan hemen üstümden attım da battaniyeyi kurtuldum.(battaniye ateşte çok güzel yanıyormuş bunu anladım )
bütün gece aynı çadırda kaldığım kız arkadaşımla aynı battaniyeyi paylaştık :-[ kendisi biraz kiloluydu ben mahvoldum dondum :smiley::smiley::smiley::smiley:

Sıcak bir yaz günü 4 arkadaş Gebze Ballıkayalar da kaya tırmanışına gittik,Hava inanılmaz güzellikte ve ballıkayalar sadece tırmanışçıları değil günübirlikçi tabir edilen pikniğe gelmiş insanları da ağırlıyor o gün.
Bilenler bilir onlarca güzel tırmanış rotası vardır orda ve o gün rotaların hepsinde çalışan arkadaşlar var.
Yani çok yoğun bir tırmanma trafiğinin içindeyiz rotalardan biri boşalsa da bizde tırmanışa başlasak diye beklerken baktık ki genelde acemilerin kullandığı baca isimli rota boş.
Hadi dedim bi ısınma turu olur bizim için, kasları açmış olurum düşüncesi ile baca rotasına girmeye karar verdim.
Arkadaş emniyetimi aldı ve ben rotayı tırmanmaya başladım.
O ana kadar aksi bir durum yaşanmamış ve herşey mükemmel gibi görünüyordu :smiley:
Asıl dumur'un beni rotanın sonunda beklediğimi asla ve asla düşünemezdim:smiley:
Rotayı tamamlayıp yukarıya vardığımda piknik için gelen ailelerden birinin reisi beni gördü ve 'yiğenim yan tarafta kestirme yol var niye yoruyon ki kendini' dedi.:smiley:))

Ustam Senin Olayı anlatan Cok Harika Bir Flashh :D :D Okuyunca Direk Aklıma Bu Animasyon Geldii :D :D

[flash=500,380]http://www.komikolik.com/komik_animasyon/dagci.swf[/flash]​

Bu piknikçiler her yerde karşımıza çıkacak sanırım. :smiley: birçok anım var ama ilk önce piknikçilerden başlayayım. bir gün İzci Grumuzla Ankara'nın en az bilinen Çamlıdere'nin Kösyayla bölgesinde( genelde izciler ve kampçılar bilir) kampımızı kurduk. çok güzel bir başlangıç yaptık diyorduk aradan bir saat geçmeden toros marka bir yurdum arabası ile bata çıka gelen bir insanımızı gördük. bizim kampın 30 mt ilerisine kendi sofrasını açtı bize doğru döndü herşeyini serdi, mangalını yakma esnasında meşhur ankara havalarını bir açtıki bütün orman gümbür gümbür inanın o akşam hava kararıp pikniğini sonlandırana kadar bu işgence devam etti. konuşmaya çalışıncada bir şekilde su yüzeyine çıkmayı bilen bir piknik dostu kişilik işte :smiley:

Dayanamadım bende anlatacam ama bu sefer roller değişiyor piknikçi olan bizleriz.

TDF nin kaz dağına düzenlediği Çanakkale Şehitlerini Anma Tırmanışına giderken kamp alanını bilen bir arkadaş girdi kanımıza dedii

- olum super bir mekan uğraşmayalım makarnayla çartla curtla alalım tavugumuzu etimizi kuralım mangalımızı :D
ya hanı dağ olunca mırın kırın ettik hani ne derler ayıp olur diee, sonra bir köşede mangal yapmak var bir köşedede makarna yemek var zaten bıkmışız makarnadan, ee alalım dedik ve aldıkta ve gittik kamp alanına (AYAZMA) gercekten dediği gibi süper bir yer ilk gidişimdi ve etkilenmemk elde, yemek vaktı geldii kamp eşrafı yaklaşık 200 kişi makarna sularını kaynatmaya başladıı, ee biz milletin işinin bitmesni karınlarının doymaısnı bekledikten sonra yaktık mangalımızı serdik etlerimizi tavuklarımızı, allahım ne kokuu , millet bir yandan makarna yiyor bir yandan gözler bizde, hanii dağda buda yapılırmı gibisinden, ee paylaştık gercii varımızı yogumuzu, TDF başkanıı kokumuzu almıs geldi yanımızaa, dedi helal olsun dağda bu manzaryıda gördümya daha ne diyeym, gülüştük, sonrakı sene baktık bizim gtibi akıllık edıp nevalesini sağlam getiren bir kaç kip daha vardıı

:D :D amma etik, amma değil. tek bildiğim süper olmuştu :D

erthem' Alıntı:
Ustam Senin Olayı anlatan Cok Harika Bir Flashh :D :D Okuyunca Direk Aklıma Bu Animasyon Geldii :D :D

[flash=500,380]http://www.komikolik.com/komik_animasyon/dagci.swf[/flash]​

Erdem hocam animasyon aynen yaşananları anlatıyor valla :smiley: bize yemek ikramında bulunmadılar ama yardımlarını da esirgemediler sağolsunlar.
Yurdum insanının yardım severliği takdire değer doğrusu ;)

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR