Doğa Yürüyüşü Öncesi Rota Planı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayayyusuf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,668

ayayyusuf

AYAY(ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ)
Yer
İSKENDERUN
Herkese selamlar ... Doğa yürüyüşü planlarken rotamızı neye göre nasıl belirlemeliyiz ? bu konularda teknik bilgiler nelerdir? fikirlerinizi bekliyorumm :smiley: :D

Etiketler
Merhaba öncelikle belirtmek isterimki, bu işin eğitimini almadım, yaptığım yürüyüşlerden edindiğim tecrübe ve bilgileri aktarmak isterim.
1- Oncelikle yürümek istediğiniz bolgenin arazi yapısını incelenerek zorluk derecesi hakkında bilgi edinin
2-Mevsim ve hava durumu hakkında bilgi edinin, hatta mümkünse yakında ki köy muhtarı, jandarma, orman işletmesi vb yerlerden telefon ile bilgi alınız.
3-Yapmak istediğiniz yürüyüş için kendinizin ve katılımcıların, sağlık, kondisyon, ekipman vb. durumlarını göz önüne alın
4-Yurumek istediğiniz bölge ye yakın konaklama, yayla, köy, vb. yerleri tesbit edin
5-Eğer mümkünse, yurumek istediğiniz bölgeye önceden giderek keşif yapın
6-Dönüşte yorgun olunacağı hesabını yaparak, optimum yürünebilecek mesafenizi belirleyin.
7-Harita veya google earth üzerinde, belirlediğiniz mesafeyi goz onune alarak, çok fazla irtifa azalış ve yukselişlerine yer vermeden en uygun rotayı çizin.
8-Her zaman bir B planınız olsun.

Aklıma gelenler bunlar, bunların doğruluğu veya eksikliği konusunda diğer arkadaşlarımız da yazarlarsa, bilgilerimizi ve eksikliklerimizi güncellemiş oluruz.

teşekkür ederim paylaşımlarınız içinn .dikkate alınması gereken önemli konular . paylaşımların artması temennisiylee.. :smiley:

9- Maddeyide ben ekleyim:Gitmeyi düşündüğünüz bölge ye (rotayı) daha önce kullanan ,yürüyen varmı bunu belirlemek için bölge ismiyle internetten araştırın varsa fotoğraflarını inceleyin size kolaylık sağlar.

http://tr.wikiloc.com/wikiloc/find.do

linkteki siteden, ARA, yazan yere gitmek istediğiniz bölgeyi yazarak aratırabilirsiniz

Ömer Bey ve Hasan bey en önemli ayrıntıları yazmışlar.

Size rota oluşturup yürümek kalmış.
Bana da konu başlığını düzene sokmak.
:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

SON KONULAR

Geri