Doğa Yürüyüşü İzni

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Khronos Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,433

Khronos

Yeni Üye
Merhaba. Siteye daha yeni kayıt oldum ve sitede araştırmama rağmen bulamadım. Böyle bir konu başlığı varsa eğer şimdiden özür dilerim. Öncelikle yapmak istediğimiz şey hakkında bilgi vermek istiyorum. Bizler öğrenciyiz ve 10-20 kişilik bir grupla Isparta çevresinde bulunan alanlarda doğa yürüyüşü yapmak istiyoruz. Fakat bu işte daha acemiyiz. Amacımız hem doğa yürüyüşüyle şehrin kargaşasından kurtulmak hem de biraz para kazanmak. Öğrenmek istediğim şey ise herhangi bir alanda trekking yapmak için bir izin gerekli mi? Bu işten para da kazanacağımız için bunun mutlaka bir vergisi vb giderleri olmalı. Bunlar için nereye başvurmalıyız. Ayrıca ateş yakmak gibi ihtiyaç gerektiren şeyler serbest mi? Veya neler yasak? Bu konularla ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

Ynt: Doğa Yürüyüşü İzni

Doğa Yürüyüşlerinde deneyiminiz nedir.?

Sizlerin peşine takılıp Doğa ortamına gidecek kişilere hangi etkinliklerinizi örnek göstereceksiniz.?

Sonra da para kazanma amacınızı gerçekleştireceksiniz.?

Yaşınız - Deneyimleriniz neler.?

TezzMertek' Alıntı:
Doğa Yürüyüşlerinde deneyiminiz nedir.?

Sizlerin peşine takılıp Doğa ortamına gidecek kişilere hangi etkinliklerinizi örnek göstereceksiniz.?

Sonra da para kazanma amacınızı gerçekleştireceksiniz.?

Yaşınız - Deneyimleriniz neler.?

Bunları neden sordunuz pek anlamadım. 25 yaşındayım ve jeoloji mühendisiyim. Daha önceden de yaptığım bir çok organizasyon var. Fakat bu doğa yürüyüşü ilk defa gerçekleştireceğimiz bir organizasyon. Orada yürüyüşe liderlik yapacak yeterince deneyimli 2 uzman kişi olacak. Biz de sadece bu organizasyonu düzenleyeceğiz. Sadece yürüyüş değil aynı zamanda bu 2 kişi bildiklerini ve deneyimlerini anlatacak. Daha sonra çeşitli faaliyetlerle birlikte yemekte olacak. Günübirlik yani konaklamasız bir gezi olacak ve aynı zamanda bir piknik havasında geçecek. Bunlar için herhangi bir izin gerekli mi? Mesela orman bölge müdürlüğünden yada valilikten gidip bir izin alınıyor mu? Bir ücret ödeniyor mu? Benim öğrenmek istediğim şey bu.

Milli Parklar içinde yürümeyecek iseniz izne gerek yok.

Sormamın sebebi deneyiminiz olmadan doğa ortamına çıkmanızın tehlikelerini göstermek amacı ile idi.
Madem yanınızda deneyimli kişiler olacak o zaman sorun yok.

İyi etkinlikler.

TezzMertek' Alıntı:
Milli Parklar içinde yürümeyecek iseniz izne gerek yok.

Sormamın sebebi deneyiminiz olmadan doğa ortamına çıkmanızın tehlikelerini göstermek amacı ile idi.
Madem yanınızda deneyimli kişiler olacak o zaman sorun yok.

İyi etkinlikler.

Anlayışınız için teşekkürler. Tehlikelerin farkındayız ve onun için kusursuz yapmaya uğraşıyoruz. Çok oluyorum ama son bir şey daha öğrenmek istiyorum:smiley: Ateş yakmak ya da mangal gibi faaliyetler milli parklar haricindeki yerlerde serbest mi? Çünkü organizasyonu bu kurallara uygun şekilde gerçekleştirmek istiyoruz.

Ormana ve çevreye zarar vermedikten sonra + Orman Yangın mevsimi dışındayız zaten - sorun değil oda.

Ateş yakacağınız yerde daha önce ateş yakıldı ise aynı ocağı temizleyerek kullanmalısınız.
Her gelen farklı bir noktada ateş yakıyor ve her yer simsiyah taşlar ve küller ile kaplanıyor.

Bu sebeple yemek molası verilecek yerde daha önce yakılmış ateş yeri varsa orayı düzene sokmalısınız.

Bu arada örnek bir kamp ocağı.

Gaziemir Kanyon - 17 Ekim 10 102.jpg

Ekli dosyalar

• Gaziemir Kanyon - 17 Ekim 10 099.jpg
    Gaziemir Kanyon - 17 Ekim 10 099.jpg
    262.7 KB · Görüntüleme: 251

TezzMertek' Alıntı:
Ormana ve çevreye zarar vermedikten sonra + Orman Yangın mevsimi dışındayız zaten - sorun değil oda.

Ateş yakacağınız yerde daha önce ateş yakıldı ise aynı ocağı temizleyerek kullanmalısınız.
Her gelen farklı bir noktada ateş yakıyor ve her yer simsiyah taşlar ve küller ile kaplanıyor.

Bu sebeple yemek molası verilecek yerde daha önce yakılmış ateş yeri varsa orayı düzene sokmalısınız.

Bu arada örnek bir kamp ocağı.

Bu düzenekte ileride size lazım olur.

Yan tarafta büyük bir ateş yakacaksınız. Biraz yakınında toprağa çukur kazıyorsunuz. - Izgara ebatları ile aynı boyda - :smiley:
Büyük ateşten korları çukura doldurup nevaleyi pişiriyorsunuz.

İşiniz bitince açılan çukuru toprak ile doldurup ortamı eski haline getiriyorsunuz.
Ne kül ne başka birşey kalıyor çevrede.

TezzMertek' Alıntı:
Bu düzenekte ileride size lazım olur.

Yan tarafta büyük bir ateş yakacaksınız. Biraz yakınında toprağa çukur kazıyorsunuz. - Izgara ebatları ile aynı boyda - :smiley:
Büyük ateşten korları çukura doldurup nevaleyi pişiriyorsunuz.

İşiniz bitince açılan çukuru toprak ile doldurup ortamı eski haline getiriyorsunuz.
Ne kül ne başka birşey kalıyor çevrede.

Evet çok mantıklı gerçekten ve üstelik en önemlisi de doğal :smiley: Sizlerin bilgilerine gerçekten çok ihtiyacım var. Araştırmalarıma devam ediyorum. Artık iş yürüyüş için uygun bir parkur aramaya geldi. Hem dediğim gibi mangal yapılabilen hem de bizi tatmin edebilecek bir yer olmalı. Bir kaç yer araştırdım ve gerçekten mükemmel yerler. Ben de araştırınca farkına vardım ki çevremde çok güzel doğal oluşumlar ve ormanlar varmış. Eğirdir Yukarı Gökdere köyünde tabiatı koruma alanı olarak tefrik edilmiş dünyadaki tek kasnak meşesi ormanı, Kovada Gölü milli parkı vs. Şimdiden çok heyecanlandım. Tek sorun ise ateş yakmak. Bu alanlarda sanırım ateş yakmak yasak. Buna uygun yer bulmak için araştırmaya devam ediyorum. Umarım istediklerime uygun yerler bulabilirim.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR