Doğa fotoğrafçılığı için lens tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cank Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,294

cank

Kamp II
Yer
Ankara
iyi günler,

1-2 günlük doğa gezilerinde kullanmak için hangi lensleri tavsiye ediyorsunuz?

CANON 500D kullanmaktayım..

Kullandığınız lensler hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

şimdiden teşekkürler

Etiketler

Ynt: Doğa fotoğrafçılığı için lens tavsiyesi

ben daha çok trekkingciler yanlarında hangi lens ile çıkıyorlar onu merak etmiştim.. yine de teşekkürler :smiley:

Merhaba,Trekking yaparken fazladan ağırlık taşımak zor olacağı için genel amaç için üretilmiş lensler kullanmanız daha uygun olur diye düşünüyorum.Ben Nikon D300+16-85 VR kullanıyorum.Canonda hangi aralıklarda objektif var bilmiyorum ama,18-105,18-200 vs. aralıkları olabilir.Bu tür bir lens yapısı gereği genel kullanım için olduğundan,bir macronun,geniş açının veya sabit odaklı bir lensin verdiği performansı(uygun çekim konularında)vermeyecektir ama,yürüyüş esnasında,her fazla ağırlık eziyet haline geldiği için malesef fazla objektif taşımak çok zor.

Bende SIGMA 18-200mm OS 3.5 lens ve CANON 50mm 1.8 lens var. SIGMA oldukca ağır bir lens. bu yüzden 50mm ile doğaya çıkmayı düşünüyorum..

cank' Alıntı:
Bende SIGMA 18-200mm OS 3.5 lens ve CANON 50mm 1.8 lens var. SIGMA oldukca ağır bir lens. bu yüzden 50mm ile doğaya çıkmayı düşünüyorum..
50mm de keskinlik ve tonlar çok iyidir. tamron 17-50 de optik olarak iyi bir lensdir. geniş açı avantajı doğada manzara çekimlerinde çok işinize yarayacaktır. 50mm portre üzerinde etkili olur, birde 1.8 avantajı var tabi.
yanlız şunuda göz ardı etmemk gerekir, 50mm full frame formatlı bir optik, dolayısıyla zaten fazladan bi ağırlık taşımış oluyosunuz, tamron 17-50 ise sizin kullandığınız makinenin sensörüne göre üretildiği için ağırlık açısından avantıjlıdır. Bu yazdıklarım elinizdeki makine baz alınarak yazılmıştır. iyi çalışmalar

cank' Alıntı:
iyi günler,

şimdiden teşekkürler

kompakt bir makina tavsiye ederim. dslr makineler ve objektifler ciddi anlamda ağırlık yapmaktadırlar. Ancak yine de dslr makine almak istiyorsanız geniş aralıklı bir objektif tercih edebilirsiniz. Ben 28-200mm kullanıyorum. Fakat bu tip objektiflerin keskinlik sorunları vardır dolayısıyla her zaman iyi sonuç alamayabilirsiniz özellikle de doğada. 50mm objektif nispeten dar açılı olduğu için yine sorun yaşanabilir. yani birinden birini tercih etmeniz gerekecektir. Eğer uzaklarda birşey çekmeyecekseniz 19-35 ya da buna yakın bir objektif hem hafif olur hem de iş görür.

Sevgiler

50mm çok hafif bir lens fakat,doğada geniş açı çekme ihtiyacınız olabilir.Bunu da dikkate almalısınız.
tavsiye edeceğim lensler.(canonda var mı bilmiyorum)
17-50
18-105
18-135
18-200

lensleri tak çıkar durumundan ve fazla yük durumundan kaçmak için geniş aralıklı lensler seçtim, işinizi görür diye düşünüyorum. saygılar.

cank' Alıntı:
iyi günler,

şimdiden teşekkürler
Selamlar,
önceleri bir sırt çantası dolusu lensle 20-30 km patika yürüyüşleri yapıyordum,tabii gereksimimi karşılıyacak ihtiyaç malzemelerimi yerleştirdiğim diger sırt çantamda olmak zorunda ve belimde bir çanta daha,ellerimde batonllarla oldukça zorlanıyordum...sonunda nikon d 40 makinama bir tamron 18-270 lens aldım ve hayatım kolaylaştı:smiley: Lens biraz ağır olsada,tak çıkardan ve birsürü lens taşımaktan kurtuldum...Sonuçlarıda oldukça tatminkar...Trekking dışında da her yerde bu lens ayrılmazım oldu,diğer lenslerim 6 aydır dinleniyor...

bende nikon d5000, sigma 17-70 10-20 nikkor 55-200 vardı.. yetti artık bu hammalık dedim ve hepsini sattım.
kendime canon g12 aldım. memnunum

D-SLR performansına yaklaşmak isteyip de daha taşınabilir bir makineye sahip olmak istediğimden dolayı iki farklı objektifiyle birlikte Panasonic GF2 aldım. Makina 14-42 lik (35 mm'liklere göre 28-82 dengi) objektif ile 510 gram tutuyor. Buna karşılık 18-105 (27-157?) objektifi ile bir Nikon D90, 1200 gram tutuyor. (Ağırlıklara kayışlar da dahil.)

Panasonic DMC-GF1,2,3 modellerii micro 4/3 formatında olduğundan ciddi bir boyut avantajı sunuyor. Aynı şekilde Sony'nin NEX-3,5,7 modelleri ve Olympus'un PEN E-P1,2,3 ve PEN E-PL1,2,3 de göz önüne alınıp bunların arasından bir tercih yapılabilir.

Doğada fotoğraf çekmek derken amacın ne olabileceği çok önemli. Aklınızdaki geniş açılı objektif gerektirecek manzara fotoğrafı mı, makro mu, yoksa yanına kolay yaklaşılamayacak ürkek bir hayvanın teleobjektif ile çekilmiş bir fotoğrafı mı? Yukarda bahsettiğim objektifi değiştirilebilir ve aynasız makineler, eğer aşırı büyük bir teleobjektif ile boy avantajını kaybetmeyecek ise değerlendirilebilir. Eğer 28 mm gibi bir geniş açı ihtiyacınız olan tek şey ise bu tipteki makineleri üzerine pancake lens takılı halde cebinize atabilirsiniz.

Merhaba
arkadaslar güzel tavsiyelerde bulunmus bende sigma 18-50 2.8 dc macro öneririm sana eğer cok zoom yapmak gibi bir ihtiyacınız yoksa geniş acı avantajını kullanırsınız 2.8 ise size daha berrak görüntüler verir birde macrosu var bu lensin eğer çiçek böcekde cekerim diyosanız aradığınız lens budur fiyatıda uygundur

Ynt: Doğa Fotoğrafçılığı İçin Lens Tavsiyesi

Sanırım böyle bir durumda rahat taşınabilmesi önemli. Belirli bir çekim tercihiniz yok ise (makro, manzara vb.) Kompakt makineler kullanmanızı tavsiye ederim. Genel bir kullanım için illede dslr bir makine kullanacaksanız. Prime olmayan aralıklı mm lere sahip 100-300 100-400 70-200 gibi lensler daha iyi olacaktır. Tekrar etmek gerekirse makine ve lensler çok da hafif malzemeler değil. Kompakt kararı daha yerinde olur.

Untitled-1.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR