Dodge Ram Lastik Seçimi Öneri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Koa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,641

Koa

Yeni Üye
1998 model dodge ram v8 5.9 lt aracım var. Üzerinde 265/65/16 ebatlarında lastik mevcut. Aracıma a/t tipi lastik almak istiyorum.aracı sadece lastikler ile yükseltmek istiyorum.piyasada 285/75/16 ölçülerinde lastik mevcut.bunu yaparken ,şehir içinde de kullanacağım için , yol tutuşun ve fren mesafesinin güvenliği tehlikeye atmadan gerçekleştirmek istiyorum.bu ebatlara geçersem araç 8.3 cm yükseliyor. Bu şehir içi için abartı mıdır ? Aracımı yükseltip bundan daha uygun diyebileceğimiz lastik ölçüsü tavsiyeleriniz var mıdır ? Teşekkür ederim.kazım.

Etiketler
lastik
Ynt: Dodge Ram Lastik Seçimi Öneri

Merhaba,lastik çapınız sekiz santim ama aracınız sadece dört santim yükselecektir.
Normalde orjinalden %3 ten fazla büyütme tavsiye edilmez,fren ve viraj emniyeti için.

Aslında ne kadar yükselirseniz yaklaşık yarısı kadar da genişlemeniz dengeyi sağlayacaktır.
Fakat lastiklerinizin her birinin ağırlığı ve dolayısıyla yakıtınız da artacaktır.

Malum,aktarma organlarında orjinale göre daha hızlı yıpranma oluşacaktır.
Aracın dinamiklerinin değişmesi de göz önüne alınırsa,çok daha dikkatli sürmeniz gerekecektir.

Asfalt lastiklerine göre A/T lastik takmak ile zaten fren mesafeniz değişecek,uzayacaktır.
Sürtünmeyi artırarak fren mesafesini kısaltmak mümkündür.Örneğin 33/12.50/16 ebat ile.
Düşündüğünüz 285/75/16 lastikler zaten 33 inche denk gelmektedir.
Taban genişleyince de sürtünme artar ve fren mesafesini kısaltmış olursunuz.
Fakat yakıt,çekiş,hızlanma gibi durumlarda eksiye düşmeyi göze almanız gerekecektir.

Bahsedilen ebatlara aracınız gerek motor gücü gerek sağlamlığıyla rahatlıkla dayanacak yapıdadır.
Akslar,şaftlar,mafsallar hep olumsuz etkilenecek hatta balatalarınız daha kısa sürede yıpranacaktır.
Bunların hepsinin bilincinde olarak sürerseniz pek bir sorununuz olmaması gerekir.

Arazide ise daha dikkatli olmanız şarttır.Fazla yüklenirseniz kırılma daha çabuk olabilir.
Şahsi bilgi ve tecrübelerimden bazılarıdır,faydalı olmasını umarım.

Bu lastik ebatini yukseltme yapmadan takabiliceginizi zannetmiyorum davlumbaza surtee gibime geliyo

Sent from my iPhone using Tapatalk

Doğrudur,ben işin o kısmını yazmayı unutmuşum.
Lastikleri değiştirdiğinizde dururken pek belli olmasa da yürüyünce sürtecektir.
Hele arazide sürtmemesi mümkün değil.En az iki inch yükseltme gerekecektir.
Sadece davlumbaza değil çamurluk ağızlarına da sürtmesi muhtemeldir.

Arada ki lastik çapı farkı 83mm ise araç lastik çap farkının yarısı kadar (41,5mm) mı yükselir ?
Yükseltme kiti kullanmadan ve davlumbaz ,çamurluğa sürtmemesi için 16 jant için uygun ebatlar önerme şansınız var mıdır ? Yeni lastik alırken bi nebzede olsun yükseltmek isterim.saygılar.

Çaptaki fark neyse yarıçaptaki kadar yükselme olur.Matematik öyle diyor,doğru oluyor.
Sürtme yapmayacak lastik önermek zor,aracın çamurluk mesafeleri vs bilinmesi lazım.
Zaten taktığınızda tam sağ,sol yapınca davlumbaza sürtüp sürtmediğini görürsünüz.

Şehir içinde de yokuş başlangıçlarında,kaldırım iniş çıkışında problem olabilir.
Fakat asıl risk arazide araç esnediği zaman artikülasyonda ortaya çıkacaktır.
Bunu öngörerek ne kadar yükseleceğinize sizin karar vermeniz gerekecektir.

Dodge ram deyince baya ağır bir araç aklıma geliyor. Ben olsam onun yerden yüksekliği ile fazla oynamazdım hali hazırda yol tutuşunun çok iyi olduğunu sanmıyorum. Bu işlere girmeden önce bence dağ bayır bozuk yollara girip aracı biraz test edin büyük ihtimal orman içlerindeki normal derecede bozuk yollar için yeterlidir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,932
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR