Dodge Power Wagon İle Lance 825 Truck Camper

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,979

serkus

Ana Kamp
Yer
ALMANYA
Merhabalar,
Pickup üstü karavanlar ve offraod türü araclar hakkinda sitede genis bilgi olmasina ragmen bu treadi acma ihtiyacini hissettim.
Ben Dogayi, gezmeyi seven bir kisiyim. Cesitli Karavan denemelrimden sonra benim ve ailem icin en ideal aracin Pickupüstü Karavan olacagi sonucuna vardim.
Pickup üstü karavanlarin en büyük avantaji, aracin yapisinda hicbir degisiklik yapmadan kullanabilmeniz. Üstteki karavan "yük" sayildigi icin ruhsattada hicbir degisiklige lüzum yok. Pickupi normal yasamda ve is icin kullaniyorsunuz, tatile gideceginiz zamanda en fazla yarim saatlik bir caba ile karavani yükleyip gidiyorsunuz.

Ben PU olarak DODGE RAM 2500 POWER WAGON SHORTBED sectim. Cok güclü ve dayanikli bir pickup. 6 kisilik ve rahat.
Kabin olarakta Amerikan yapimi Lance 825 Lite modeli aldim. Iksinide Amerika´dan kendim ithal ettim ve kuzey Avrupa´da memnuniyetle kullaniyorum. Bu yaz tatilinde 6 hafta Türkiye´ye geldik ve cok rahat ettik. Herkese tavsiye ederim.

Pickup ve karavan konusunda cok arastirmalar yaptim. Avrupa ve Amerika´daki üreticileri arastirdim.Bu konuda bayagi bir bilgi topladim. Bu yüzden benzeri bir kombinasyon düsünen arkadaslara bilgi, tavsiye ve gerekirse bazi iletisim adresleri vermeye memnuniyetle hazirim.Hatta düsünen olursa ithalat konularindada elimden geldigince yardimci olurum. Ben Almanya´da uluslararasi ticaretle ugrastigim icin sorun degil.

Selamlar
Serkan

dscf2543puwokab_144.jpg

dscf2560puwokab_143.jpg

dscf2577puwokab_180.jpg

dscf2579_1puwokab_183.jpg

dscf2584puwokabpuwokab_161.jpg

Etiketler
Ynt: Dodge Power Wagon İle Lance 825 Truck Camper

Serkan bey, gezenbilire hoşgeldiniz

Güzelmiş aracınız, keyifli geziler diliyorum.

Merhaba Halim Bey,
Hosbulduk tesekkür ederim.
Selamlar
Serkan

Serkan bey,
Aramıza hoş geldiniz. Aracınız hayırlı olsun. Tam ölçülerini bilemiyorum ama zannediyorum Dodge PU arka kasa ölçüsü Türkiye'de satılan diğer marka/modellerden daha uzun, bu da daha güvenli ve daha geniş bir alan sunuyor karavan bölümü için. Güle güle kullanın.
Oğuz

Oguz Bey,
Tesekkür ederim.
Evet dogrudur. Amerikan short bed ölcüleri yaklasik 2m uzunluk ve 1.9m genisliginde. BUnlar hemen hemen standart.Dodge, Ford yada Chevy farketmiyor.
Türkiye´de cogunlukla Japon tipi PU lar var. Benim kullandigim tipteki bir caravan japon modelleri icin büyük ama Avrupa´da japon modelleri icin üretim yapan bir cok sirket var. Buradaki bazi arkadaslar bu modelleri kullaniyorlar ve memnunlar. Yanliz japon PU lari bu kullanim icin modife etmek gerekiyor. Mesela Airlift denilen sistemlerle arka akslari ve makaslari desteklemek gerekiyor. Yaklasik 1.3 tonluk bir yükün tasinacaginin hesap edilmesi lazim. (4 kisi + su+fulldepo+erzak dahil)

Serkan

Oguz Bey hoşgeldiniz.
Türkiye'de Pino Karavanın yaptığı 2 modeli sizle paylaşmak istedim bende.
http://www.pinokaravan.com/adventure/default.htm
http://www.pinokaravan.com/advanture1/default.htm
Sevgi ve saygılarımla,
Ömer Sak

Sn.Serkus hosgeldiniz siteye.,

Karavaniniz mukemmel gule gule kullanmanizi dilerim. Sase hakkkinda soyledikleirniz cok dogru Amerikan araclari uzun traversleri ve uzun dingil mesafeleriyle bu tip karavanlari tasimaya cok musait. Japon araclar hatta landroverlerda karavan konulmasina musait degil bunu dusunen arkadaslarin dikkatini cekmek icin bunu vurgulamak lazim : Sase disina yuk tasmasi oldukca kisa kasa araclari yolda tutmak mumkun olmuyor yada arac yolda geziniyor diyelim.

Amerikanlarinda bizim memlektte dezavantajlari benzin :smiley: Sahsen ben 10 yildir chevy suburban kullaniyorum vortec v8 8100 makine var ustunde vede ist/ankara/ist 250 lt. benzin tuketiyor , bu yuzden karavan yapiminda hic dusunemedim bunlari. ama yurtdisinda benzin ucuz oldugu icin en ideali bunlar tabiki .

Tekrardan gule gule kullanin der iyi seyirler dilerim .,
Erhan

Serkan bey,
Aracınız çok güzel, hayırlı olsun. İyi günlerde kullanmanızı diliyorum. Amerika'dan böyle bir aracı Türkiye'ye getirmenin maliyeti ne kadar olur düşünemiyorum. İmkanlar elverse keşke...

Serkan bey aracınızı güle güle kullanın çok güzel görünüyor.

http://www.saly.com.tr/saly/pickup.asp

linkteki pickup üstü karavanın boş ağırlığı zaten 1000kg.
benim L200 ün yük haddi zaten 1000kg
tam yükle uzaklara gitmek ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum.
böyle birşey için en ideali ram, tundra gibi araçlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR