Dizel Toyota Seçiminde Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Disco300Td Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,792

Disco300Td

Carpe Diem
Yer
İstanbul
Sevgili Toyota'cılar,
Discovery 1'i satıp Toyota'ya terfi etme kararı aldım. Şu ara 60 serilere bakıyorum, (80 seriye mali sebeplerden bakamıyorum). Aracı günlük de kullanacağım, ama evimle işim çok yakın ve şehirde fazla kullanmıyorum, dolayısıyla şehir içi kullanım kolaylığı önemli değil. Aracı 4 ve 6 yaşındaki oğullarımla (bazen 2 adet köpek ve eşimle) kampa gitmek için hazırlayacağım. Arazide yorulmamış, ekleme-çıkartma yapılmamış, diri bir araç arıyorum. Extreme off-road yapmayacağım, ama güvenilir, sağlam ve mekanik bir araç arıyorum.

3400cc 3B motorun dayanıklılğla ilgil çok şey duydum, ama biraz da uzun yol performansı olsun diye 2H motorlara bakıyorum (turbo olursa ne ala!). Piyasadaki araçlar aşağı yukarı belli.

Aşağıdaki linkte bir araç var, dubai versiyonun benziyor, sahibi şase nosu vs bilgileri vermeye pek yanaşmadı, gelin görün diyor. Galiba 3B motor ama yine de ilgimi çekti, Dubai versiyona benziyor. Bu modellerde pek bulunmayan klima, stepne taşıyıcı vs var, poryolar elektrikli olabilir. Yazmamış ama çift depo da olabilir.
Bu aracı bilen bir arkadaş var mı acaba?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-1987-model-toyota-land-cruiser-diesel-jeep-50228943/detay/
Teşekkürler

Etiketler

Ynt: Dizel Toyota Seçiminde Yardım

2h motor konusunda haklisiniz,bir tane arac olmasi lazim siteden bir mergen isimli arkadas satiyordu,
bir de 3b motorlar turbo taklidiginda performans olarak tatmin eder

Safari'nin turbolarından memnun kalanlar vardı, 3B için üretmiyorlar galiba, takan biliyor musunuz acaba?

Benim aracımda 2H motor var performans olarak gayet iyi ancak turbo takmayı hep düşünmüşümdür zaten 12H-T kodlu motorlar 2H ların turboluları ve performansları çok daha yüksek Toyotanın 12H-T için ürettiği orjinal turboyu alıp 2H a takmak çok daha kolay olur.Benim yapmayı düşündüğüm bir şeyzaten.Bence 2H motor çok daha mantıklı .

60 serilerede turba kit var geçenlerde sitelerde gezerken avusturalyadan bir firma gördüm 3b motorlara hilüxlere de var hatta adresinide yazayım
sales@axtturbo.com.au belki bir faydası olur diye başlığı görünce yazayım dedim

Şu sıralar orman müdürlüğünden cıkma mersinde 4 adet ve denizlide ihalesi olacak 4 adet 3b motorlu bj60 var
Bu araçlarla ilgili bilgisi olan varmı acaba klima hidrolik direksiyon varmı bu araçlarda

gozukara' Alıntı:
Şu sıralar orman müdürlüğünden cıkma mersinde 4 adet ve denizlide ihalesi olacak 4 adet 3b motorlu bj60 var
Bu araçlarla ilgili bilgisi olan varmı acaba klima hidrolik direksiyon varmı bu araçlarda
buyuk ihtimalle ikisi de yok,hidrolik direksiyon pek problem degil ,suriyeden halletmistim ben,klima icin sozum yok nihayetinde o da yapilabilir.

Adanada yaşadığım için klima çok önemli benim için ama hidrolik direksiyon olmasada olur çok çok biraz kas yaparız şu an bir Navaram ve 98 nissan pikapım var nissan pikapımdan hantal olması dışında çok memnunum 3b motora yakın 3.2 103 hp motoru var ve sıfırdan beri bende ama torsiyonlu olduğu için fazla yükseltemiyorum bu yüzden makaslı bir toyota almak istiyorum gözüm mersindeki bj60 lardan birini almakta ama denizlideki ihalede aklımdan geçmiyor değil hayırlısı artık

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri