Dizel Motorlarda LPG Sistemiyle %30 Tasarruf

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan FANTOM1951 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,468

FANTOM1951

Yeni Üye
Web
www.ayakkabiisitici.com
GÜNCEL Yasam

Hem Dizel, Hem LPG'li
DIESEL +LPG
22.05.2008
Mazot fiyatlarina art arda gelen zamlar, dizel kullanicilarini
çileden çikardi. Ankara'da bir mühendis Türkiye'de bir ilke imza atarak,
dizel araçlara da LPG takti.
SES TV ÖZEL - Ümit GÜRBÜZ - 22.05.2008 - 13:01

Hizli yükselis karsisinda kara kara düsünen sürücülerin imdadina
ise, Türkiye'de bir ilke imza atarak, dizel araçlara da LPG takan, mühendis
Nevzat Adabag yetisti.

Mühendis Adabag, baskent'te Yenikent sanayi sitesindeki
dükkâninda, uzun süren çalismalar sonunda, dizel araçlara da LPG
takilabilecegini gözler önüne serdi.

Bu yeni sistem, mazotla çalisan tüm araçlara rahatlikla
takilabiliyor. Mühendis Adabag, buldugu bu yeni projesini simdiye kadar
otobüs, kamyon, traktör ve otomobillerde rahatlikla uygulamis.

Bu yeni proje, disardan bakildiginda benzinli araçlardaki LPG
sistemine benziyor. Ancak yakit türünün farkli olmasi, sistemin çalisma
seklini de etkiliyor. Tasarruf anlaminda ise % 30'lara varan kâr sagliyor.

Ayrica araçlarin normal çekis gücüne de ekstra performans
sagliyor.

Dizel araçlarda LPG kullanildigini gören vatandaslarda
saskinligini gizleyemiyor.

Dizel araçlarda rahatlikla uygulanabilen bu yeni LPG sistemi
artik mazotun rakibi olacaga benziyor.

Etiketler
Ynt: Dizel Motorlarda LPG Sistemiyle %30 Tasarruf

Öncelikle forumumuza hoşgeldiniz. Bu sistem hakkında daha detaylı bilgi vermeniz mümkün müdür? Nedir ne değildir, varsa teknik şeması, fotoğrafları ve çalışan bir örneğini görmemiz mümkün mü?

Sanırım bu tip sistemlerde çift yakıt kullanılıyor yani LPG+DİZEL

Konu ile ilgili olarak:

MAKALE - DİZEL MOTORLARINDA DİZEL YAKITI + LPG KULLANIMININ PERFORMANS VE EMİSYONA ETKİSİ

http://www.obitet.gazi.edu.tr/makale/Makaleler/T11_LPG.HTM

DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞTİREN İNGİLİZ BİR FİRMANIN RESMİ WEB SİTESİ

http://www.futurefueltechnology.co.uk/default.php

BİR TEST İSTATİSTİĞİ

ARAÇ MODEL MOTOR NET YAKIT TASARRUFU EMİSYON MİKTARI (AZALMA) TEST TARİHİ / YERİ
DAF FA 45/93 2800cc 38% 75% 10/08/01 / İNGİLTERE
DAF FA 45/94 3500cc 40% 77% 07/07/01 / İNGİLTERE

kaynak: http://www.ilovesponge.com/spongecars/diesel/dieseltestresults.htm

DÖNÜŞÜM SETİ SATAN BİR TÜRK FİRMASI

http://www.e-catalog.net/katalog-catalog-catalogue/ADABAG-MUHENDiSLiK-38/DiESEL--LPG-DONUSUM-SETi-b4d4.html#

YİNE ÇİFT YAKIT SİSTEMLERİ İLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMA

http://www.mmf.gazi.edu.tr/journal/2005_4/DERGI2005%20V20%20NO4%20_sayfa%20483-490_.pdf

GEZENBİLİR'İ İLGİLENDİREN KISIM :smiley:

4WD Turbo and Non Turbo (full under bonnet kit)

Suits all 4WD and passenger vehicles
$25 shipping, handling and merchant fee within Australia

$2,227.00 Plus GST

[attachment=1]

http://www.eco-gas.com.au/4WDkitShop.aspx

Image1.jpg

herkese merhaba, makina müh.nevzat beyin dizel lpg dönüşüm işini ,aynı sitede komşumuz olması nedeniyle,yakından izliyorum,ingilteredeki bir firmanın distirbütörlüğünü almış, yani ekipmanlar ingiliz malı. bugüne kadar oldukca başarılı sonuçlar aldı,hatta bazı araçlarda %32 tasarruf sagladı. kendisine çalışmalarında başarılar dilerim.

4000 avroya%30 30 kuruş yaksa dizel araç km de 0.090 ytl 100 kmde 90 ytl 10000 kmde 900 yaklaşık 80000 kmde kendini amorti ediyor.fiyatının biraz daha ucuzlaması lazım diye düşünüyorum.

Dizel sistemlerin dönüşümü çok yeni olduğu ve LPG de artık çok ucuz olmadığı için amorti edecek km nin düşmesi zaman alacak gibi görünüyor.

4000 Euro değil de 4000 Sterlin gördüm ben, bu durumda amorti edeceği km. 100.000 i geçer, ama en büyük artısı performans artışı bence

arkadaşlar, bu dönüşüm işleminde, hedeflenen kitle, yolcu otobüsleri , uzun yol taşımacılıgı yapan tır ve kamyonlar. günde 1000 km ye yakın yol yapan yolcu otobüsleri var. ancak bazı pacaların yerine yerli üretim parcalar kullanılırsa sistemin montajı daha ekonomik hale gelebilir. sanırım nevzat bey bu konuya bir çözüm bulacaktır. zira yapımı şu anda son aşamasına gelmiş ,büyük motorlu(m23 otoyol) otokaravanıma taktırmayı düşünüyorum.

bize iyi gelebilir(satte 140 litre mazot) ama motor ömrüne etkisi nasıl olur bir fikri olan varmı ?

Merhaba
Konu ile ilgili olarak şahsi tecrübem olmadı ama, İstanbul ve Ankarada belediye otobüsleri Doğalgazla çalışıyor. Lpg de aynı sistem mi kullanılıyor? Yakıt tasarruf ve randıman konusu İett veya Ego dan konu ile ilgili yetkili kişilerden tanıdığı olan varsa veya dernek olarak resmi yazı ile bilgi alınabilir diye düşünüyorum.
Ahmet Arı

Merhabalar,

Devlet büyüklerimizin kafası değişmedikçe araçlarımız o parayı amorti edemez. Mazot yaygınlaşınca nasıl fiyatları yukarı çektilerse yakında LPG'ye de aynısını yapacaklar. Izleyelim ve görelim derim. (Kişisel fikrimdir)

bu sistemi ben toyota landcruiserde gördüm ankara şaşmazda. hani çift kare farlı olanlardan. 80 serisi sanırım onlar. hatta içine oturup sesini filan dinledim. LPG ile motor daha sarsıntısız çalışıyordu. LPG yokken tipik eski dizel gibi çalışıyordu. aynı arabalardaki LPG sistemi gibi devreye alınıyor. parçalarıda pek farklı görünmedi gözüme.

Saatte 140 litre icen dizel motorun nerde kullanildigini merak ediyorum. :smiley:
V12 1000 bg turbo dizel olabilirmi?:smiley:

arkaşlar bu işi fazla büyütmeyin bu sistem çok eskiden beri var zaten yolu samsuna düşen olursa gelin konyalı oto gaz diye bir firma var 4000 sterlin değil 4000 tl verin aracınıza yaptırın bu ne ya 4000 sterlin bu ingilizler biz türkleri keklemeye mi çalışıyorlar buradan nevzat beye de sesleniyorum bu ingilizlere güvenmeyin osmanlı imparatorluğunun yıkılmasına da onlar ön ayak olmuştu biliyorsunuz..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

SON KONULAR

Geri