Dizel motor yerine benzinli motor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan montero 3.5 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,050

montero 3.5

Ana Kamp
1996 cherokee 2.5 td düz vites aracıma 4.0 benzinli motor takılabilir mi?

ImageUploadedByTapatalk1413439120.267697.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413439160.746958.jpg

Etiketler
Ynt: Dizel Motor Yerine Benzinli Motor

Maddi ve manevi uğraşmayı göze alıp,istedikten sonra yapılmayacak bir uygulama yoktur.
Ancak sürekli değişen kanun,kural,yasal düzenleme gibi durumlardan sonra son hali nedir bilemiyorum.
Bazı arkadaşlar ben yaptım oldu,ya da şurada oluyor siz bilmiyorsunuz gibi açıklamalarda bulunuyor.

En doğrusu bulunduğunuz yerde eksiksiz tüm kurumlarla görüşüp ondan sonra harekete geçmenizdir.
Makina mühendisleri odası,trafik şubesi,trafik takipçileri,oto tamircileri ve bilmediğimiz neresi varsa.

Tamamen birden aklıma geliverenleri yazdım.Doğrusunu siz araştırıp bulacaksınız.
Normalde son duruma göre,farklı yakıta geçilemiyordu,eğer yine değişmediyse!

Yani eskisi ne ise maksimum %30 farklı güçte motor ile değiştirebiliyorsunuz.
Ancak benzinliyse benzinli olmak kaydıyla,mazotluya geçemiyorsunuz şeklinde.
Veya tam tersi.Değişiliği daha önceki zamanlarda yapmış olanlar muaf tabii ki.

satıp 4.0 olanını almak sizin için daha karlı olur. ayrıca dizeli benzinliye benzinliyi dizele çevirmeniz yasal olarak mümkün değil, eskiden değişiklikler işletiliyordu ama artık olmuyor malesef.

Ynt: Dizel motor yerine benzinli motor

Evey başkq bir konuda da paulaşım vardı. Teşekkürler paylaşım için hakkı bey.

Montero, motordan ne gibi memnuniyetsizliğin var?

Dışarıdan bakınca 2.5 TD cherokee çok hoş geliyor kulağa

Merhabalar,
Ben tesadüfen görüştüğüm bir ustayla bu konuyu konuştum kendi arabam Galloper için bana verdiği cevap çok mantıklı geldi ve halen bu işi yaptığını şu anda elindeki Pajero yu dizele çevirdiğini söyledi.
Şimdilik adını vermek istemiyorum fakat tanınan birisi, evrakları düzenlerken yeter ki ne istediğini iyi bil ve anlat, aynı şase ve kasada bu aracın hem benzinli hem de dizel olan modellerinin olduğunu dosya halinde sunmak gerekir dedi.

Motordan memnuniyetsizliğim şu şekilde, performansı biraz düşük gibi. Örneğin araçta toplam 4 kişi iken rampada durmak gerekirse eğer kalkışlarda ve 2 ye atıp toparlamasında epey sıkıntılı

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Ben tesadüfen görüştüğüm bir ustayla bu konuyu konuştum kendi arabam Galloper için bana verdiği cevap çok mantıklı geldi ve halen bu işi yaptığını şu anda elindeki Pajero yu dizele çevirdiğini söyledi.
Şimdilik adını vermek istemiyorum fakat tanınan birisi, evrakları düzenlerken yeter ki ne istediğini iyi bil ve anlat, aynı şase ve kasada bu aracın hem benzinli hem de dizel olan modellerinin olduğunu dosya halinde sunmak gerekir dedi.

aynen katılıyorum başka bir konuda bunu açıklamaya çalışmıştım.aynı model ve şase benzinli bir aracı örnek gösterir ve hatta imkanınız varsa ruhsat fotokopisini alabilirseniz kanunda belirtildiği gibi doğru evrak ve projelendirmeyle bu işlem mümkün.ama kalkıp örnek olarak türkiyede sadece benzinli 1.3 modeli bulunan jimny'i dizele çeviremezsiniz.

benim anlamadıgım bi konu var ben cherokee jeeplerle araç satış sitelerinde cok inceliyorum nedense dizel cherokee ler yani kare kasa olanlar için söylüyorum fiyatı benzinlilerden daha pahalı ve performan olarak daha düşük . Anlamadıgım diger konuda dizel ler benzililer kadar olmasada onlara yakın yatık tüketimi var birde motor bi arza verse benzinlinin 4 misli parayla yapılıyor . Diyecegım o kı bu dızeller nıye cok pahalı.

birde bu araç sağdan direksiyonlumu :smiley: benmi yanlıs görüyorum .

2.5 td pajero kullandım. 2.5 td cherokee tartışmasız çok çok daha kuvvetli fakat sonuçta dizel işte.

montero 3.5' Alıntı:
Motordan memnuniyetsizliğim şu şekilde, performansı biraz düşük gibi. Örneğin araçta toplam 4 kişi iken rampada durmak gerekirse eğer kalkışlarda ve 2 ye atıp toparlamasında epey sıkıntılı
Motorun detaylarını bilmiyorum, belki modifiye etmek sizi rahatlatabilir.

Daha ucuza mal olabilir.

Benim toyota düz dizel, turbo yok. Aynı problemler bende de var. Bir turbonun çözeceğini düşünüyorum. Sıra gelirse denemeyi düşünüyorum. Sizde daha büyük turbo intercooler vs gibi modifiyeler için bilgi almak araştırmak faydalı olabilir.

1630kg
115 hp
280n.m
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=1137

Aslında değerler çok kötü değil.

İnternette biraz gezince elektronik olanlara chip tunning yapanlara rastladım. Ayrıca yakıt tüketimi 9.1 ortalama. Çok iyi gibi :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR