Discovery1 V8i Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan monte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,824
Ynt: Discovery1 V8i Hakkında

Merhaba, ben ekim ayında kendi Disco'mu almadan önce bu araca bakmak için galeriyi aradığım gün aracın satıldığını öğrenmiştim.Hatta özel harekatçı biri aldı araca bakım yaptırıp Anadolu'ya götürecek demişlerdi.2-3 hafta sonra araç yine aynı galeride ilana geri geldi, tam anlamadım ne olduğunu?
İlk seferde telefonda 19bin TL'ye iniyorlardı bilginiz olsun

quote author=ventum link=topic=98731.msg1298604#msg1298604 date=1387240841]
merhaba arkadaşlar neredeyse bir haftadır gezenbilir sitesinin discovery bölümünde sabahı ediyorum çok keyifli paylaşımlar var ayrıca çok değerli bilgiler sunulmuş ilgilenen arkadaşlara çok teşekkürler.
ben dört çeker dünyasına toyota ile başlayıp defender ile devam edip daha sonraları defenderin şehir içinde kulanım zorluğunu gördükten sonra imkanlarım dahilinde bir disco s1 v8 almaya niyetlenmiş bir arkadaşınızım.
offroadla işim olmaz en sevdiğim şey eşimle dostumla kır gezileri yapıp hoşça vakit geçirmektir güzergah olarakta kaz dağları favorimdir defenderin sertliğinden sonra şöyle beni rahat ettirecek lpgli bir disco fikri canlandı kafamda lakin temizini bulmak bir hayli zor bulunsada uygun fiyata elde etmek başka bir zor bu yüzden sizinle bir link paylaşıp aracın duruşundan fikirlerinizi almak isterim ben aracı gördüm ve kullandım vites geçişlerinde motorun kuvvetinde bir sorun yok gibi fakat kaputu kaldırınca motorun altından aşşa doğru yağ sızıntısı olduğunu gördüm bu biraz canımı sıktı onun dışında aracın beni rahatsız eden bir yanı yok kazasız ve darbesiz olarak geçmekte ve km orjinal gözüküyor siznle linki paylaşıp çok değerli fikirlerinizi almak isterim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-land-rover-discovery-v8-147129978/detay/
[/quote]

Etiketler

jugu' Alıntı:
otomatik araç kesinlikle istemiyorum bir türlü ısınamadım eminim ısınamayacağım da. yoksa xj evet keyifli bir tercih. ama yine de tercihim land roverlardan yana olur. disco 1 olmasını isteme sebebim az elektronik olması.95 üstü disco 1 varsa bilemiyorum ama 2 veya üstünü düşünmüyorum. ilandaki aracın fiyatı uygun diye ilgilendim bir bilen gören varsa discoculardan diye ama bakalım.

bir de ekleme. rrc lere de bakıyorum bir yandan, sanırım discoya iyi bir muadil. okuduğum kadarıyla yürüyenleri , aktarmaları vb mekanik kısmın disco ve defenderlarda aynı. peki o zaman hangisi tercih etmeli? discoya ayrı bir sevgim var ama aynı altyapılı araçlara nazaran daha sorunlu olacaksa rrc de düşünebilirim. kabini farkı veya disconun biraz daha hantal olması dışında bir fark var mı acaba?

Araç sahibiyle de telefonda görüştüm. 2. sahibi olduğunu kendisinden öcne doğru düzgün kullanılmadığını mekanik bir sorunu olmadığını sötylüyor. kaportaya gelince tavan oluklarında sepet takmaktan kaynaklı bir çürüme olmuş bir de arka bagaj kapağında baş göstermiş. tabanda veya şasilerde yok diyor ( aluminyum olmasını da öne sunarak)

Fİkirlerinizi merakla bekliyorum.

RRC den kastınız, sanırım Range Rover da, hangi modeli? Bu arada bu konuya kimse bir yorum yapmamış, sizin edindiğiniz bilgiler ne yönde? bende bakıyorum da, teşekkürler.

doğaberk' Alıntı:
RRC den kastınız, sanırım Range Rover da, hangi modeli? Bu arada bu konuya kimse bir yorum yapmamış, sizin edindiğiniz bilgiler ne yönde? bende bakıyorum da, teşekkürler.

Evet Umut Bey 'in dediği gibi rrc 'den kasıt range rover classic.1970 - 1995 arasında olan modeller. Rrc hakkında kendi toparlayabilidğim fikrimi söyleyeyim. Aluminyum kupası , sağlam ve muadili bol altyapısı cazip yanı.Asfaltta da arazide de başarısı kullanıcıları tarafından onaylanmış. Ancak iş motora ve ufak tefek kozmetik eksiklere gelince can sıkabilir. Tabi ben bütçeme göre konuşuyorum. Açıkçası 15.000 liraya kadar baktığım rrc'lerin durumları hiç iç açıcı değildi. Evet yürüyorlar hatta güzel de yürüyorlar ancak bu bakımlı olduklarından değil dayanıklı üretildiklerinden. Bunu da benim baktığım kullanıcıları sonuna kadar kullanmışlar. Bir yerde yeter diyecek duruma gelmiş araçlar genelde bu fiyatlardakiler. Yani 12.000 liraya alıp toparlar 15.000' e mal ederim demek zor. Bir tek İstanbul' da 15 'e edelbrock uygulanmış bir 3.9 var sanırım forumdan da aracı tanıyanlar var. En düzgün o vardı başka da alternatifi yok ilanlarda. Ondan sonra yakıtını düşünmeye başladım şahsen. Enjeksiyonun zamanla yani eskidikçe yakıtı ciddi arttırdığı modelin başlığında herkesce kabul edilmiş. Edelbrock karbüratörün de bakımlı bir enjeksiyonlu motorun asgari yakıtından daha az yakması söz konusu değil.En güncel paylaşımları 20 litreden aşağıda görmedim. Kullanıcıları daha az ise açıklayabilirler nasıl yaptıklarınıçBenim en büyük geri adımım burada oldu , hem yakıta hem de yılların getireceği aşılması belki kolay ancak bütçe Eğer yakıtını dert etmeyecekseniz 15-20000 arası rrc'lere bakılabilir.Okuduklarımdan ve gördüğüm araçlardan sonra mutlaka bakımlı ve bilen ellerden gelmiş olması gerektiğine kanaat getirdim ben .Kendim "ne olacak halledilir bir şekilde" zihniyetinde çok dert etmeyen biri olmama rağmen biraz çekindim. Böyle bir araç için de sabırlı olup , bulunca iyi kontrol etmekte , ondan sonra keyfini sürmekte fayda var.

jugu' Alıntı:
Evet Umut Bey 'in dediği gibi rrc 'den kasıt range rover classic.1970 - 1995 arasında olan modeller. Rrc hakkında kendi toparlayabilidğim fikrimi söyleyeyim. Aluminyum kupası , sağlam ve muadili bol altyapısı cazip yanı.Asfaltta da arazide de başarısı kullanıcıları tarafından onaylanmış. Ancak iş motora ve ufak tefek kozmetik eksiklere gelince can sıkabilir. Tabi ben bütçeme göre konuşuyorum. Açıkçası 15.000 liraya kadar baktığım rrc'lerin durumları hiç iç açıcı değildi. Evet yürüyorlar hatta güzel de yürüyorlar ancak bu bakımlı olduklarından değil dayanıklı üretildiklerinden. Bunu da benim baktığım kullanıcıları sonuna kadar kullanmışlar. Bir yerde yeter diyecek duruma gelmiş araçlar genelde bu fiyatlardakiler. Yani 12.000 liraya alıp toparlar 15.000' e mal ederim demek zor. Bir tek İstanbul' da 15 'e edelbrock uygulanmış bir 3.9 var sanırım forumdan da aracı tanıyanlar var. En düzgün o vardı başka da alternatifi yok ilanlarda. Ondan sonra yakıtını düşünmeye başladım şahsen. Enjeksiyonun zamanla yani eskidikçe yakıtı ciddi arttırdığı modelin başlığında herkesce kabul edilmiş. Edelbrock karbüratörün de bakımlı bir enjeksiyonlu motorun asgari yakıtından daha az yakması söz konusu değil.En güncel paylaşımları 20 litreden aşağıda görmedim. Kullanıcıları daha az ise açıklayabilirler nasıl yaptıklarınıçBenim en büyük geri adımım burada oldu , hem yakıta hem de yılların getireceği aşılması belki kolay ancak bütçe Eğer yakıtını dert etmeyecekseniz 15-20000 arası rrc'lere bakılabilir.Okuduklarımdan ve gördüğüm araçlardan sonra mutlaka bakımlı ve bilen ellerden gelmiş olması gerektiğine kanaat getirdim ben .Kendim "ne olacak halledilir bir şekilde" zihniyetinde çok dert etmeyen biri olmama rağmen biraz çekindim. Böyle bir araç için de sabırlı olup , bulunca iyi kontrol etmekte , ondan sonra keyfini sürmekte fayda var.
bu yaşlarda temiz araç bulmak samanlıkta iğne aramaya benzıyor ancak eş ve dost tanıdık araçlar seçmek en doğrusu bilindik araçlar :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR