Discovery V8i ' me Sonunda Kavuştum. Geliştirmek İçin Yardımlarınızı Bekliyorum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan piekaan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,757
Ynt: Discovery V8i ' me Sonunda Kavuştum. Geliştirmek İçin Yardımlarınızı Bekliyorum.

Naki' Alıntı:
bende dıscovery 2 aklına takılan soruları sorabilirsin.

bence

1lastik
2yükseltme
3snorkel
4winch

bence tampona dokunma güzel görünüyo sadece winch takarken sorun olabilir bende o tarz plastik bir tampon var arabada vinch ve snorkel var yarın fotoğrafını ayrıntılı çeker yayınlarım belki yardımcı olur

saygılar

Teşekkürler. Bekliyorum fotoğrafları.

Etiketler
Ynt: Discovery V8i ' me Sonunda Kavuştum. Geliştirmek İçin Yardımlarınızı Bekliyorum.

Tempus' Alıntı:
hayirli olsun, once bu arabaya kac inc lastik takmak istediginize karar verin, ve sonra digerlerine baslayin. Cunku takacaginiz lastik ebatina gore yapacaginiz hersey degisir. Yada gidip yukseltme kiti alirsiniz ona takabileceginiz lastigi takarsiniz. Benim size tavsiyem makul olcude yukseltip lastik degisimi yapip bir sure oyle soft odd roadda kullanin, araci taniyin, off roaddan ne istediginizi ne beklediginizi anlayin. daha sonra yapacaginiz ilk sey arka difransiyele kilit almak olsun. eger off road a tek gitmeyip birileri ile gidiyorsaniz, vinc ihtiyaciniz bir sure bekleyebilir, ama kilit arazide yurumenizi saglar.

port bagaji degistirin :smiley: sanirim defender icin port bagajlardan yapmislar buna, oysa bu araclara g4 tarzi port bagajlar cok yakisiyor. discovery 1 lerdeki en iyi jantlara sahipsiniz cok begenirim bunlari. eger 2 inc den fazla yukseltirseniz arabanizi mutlaka spacer takin.

Bilgiler için teşekkürler. 33" - 35" lastik düşünüyorum ve tabi 4 de jant. Sanırım abartı ölçü değil. Port bagaj konusuna ilkakdeniz arkadaşımız da değinmiş. Değiştirmekte fayda var sanırım. G4 port bagajların hazırda satılmayı bekleyeni var mıdır yoksa yaptırmak mı gerekiyor?

piekaan' Alıntı:
Bilgiler için teşekkürler. 33" - 35" lastik düşünüyorum ve tabi 4 de jant. Sanırım abartı ölçü değil. Port bagaj konusuna ilkakdeniz arkadaşımız da değinmiş. Değiştirmekte fayda var sanırım. G4 port bagajların hazırda satılmayı bekleyeni var mıdır yoksa yaptırmak mı gerekiyor?

hazirda bekleyen bulamazsiniz ama internetten fotograf ornekleri, cizimlerini filan bulup gotururseniz, iyi bir usta bulursaniz ve birazda absinda dudursaniz bir iki gunde yapilir. iyice kumlatip saglam bir boya attirmaya dikkat edin yoksa hemen paslanir.

eger agir off road yapip, uzun yol cok gitmeyecekseniz 35 iyidir, ama uzun yolada giderim, off roadda yaparim diyorsaniz 33 isinizi gorur uzun yoldada hem daha az yakar 35 e gore, hem arac daha rahat eder. Yavuz abi bu konuda en iyi bilgileri verebilecek kisidir. Uzun yolda yapicaksaniz , ucuzuna kacmayip, acili kolar vs gibi yuseklttikden sonraki stabiliteyi saglamak icinde parcalar alip takmaniz sart.

piekaan' Alıntı:
Bilgiler için teşekkürler. 33" - 35" lastik düşünüyorum ve tabi 4 de jant. Sanırım abartı ölçü değil.

Öncelikle aracınızı güzel günlerde kullanın.
Bence acele etmeden hangi şartlarda offroad yapacağınıza karar verin. Aracınızın standart haliyle dahi offroad yeteneği düşündüğünüzden iyidir.
İlk mesajlarınızdan sonra çok çabuk düşünce değişikliği gözledim :smiley:
Kendi deneyimlerime göre 2" helezon ve amortisor yükseltmesinden sonra 245*75*16 (30.5") yada 265*75*15 (31.6") ebadında iyi bir takım lastik sizin yukarıda yazdığınız offroad beklentileriniz için bana göre yeterli. Hem arazide hem asfaltta rahat olur. Dif.kilidi tabii ek avantaj sağlar.
Daha büyük ebad lastik yükseltmede biraz daha fazla işlem ve masraf gerektirecek ve yol tutuşunda, yakıtta sizi rahatsız edebilecektir.
sevgiler

Kaan Bey,
Bugün Bursa'daki Toyota buluşmasına gelecek misiniz? Eğer gelecekseniz bende 2" yükseltme,2" spacer ve 245/75/16 MT lastikler var. Biraz sürersiniz, yüksekliğine bakarsınız. Saat 19:00'da küçük sanayiide buluşma olacak. Oradan kamp yerine geçilecek. Ben eşimle uğrayacağım. Hem çıplak gözle görmüş olursunuz, veya herhangi bir gün buluşabiliriz görmek incelemek isterseniz.

gurkang' Alıntı:
Kaan Bey,
Bugün Bursa'daki Toyota buluşmasına gelecek misiniz? Eğer gelecekseniz bende 2" yükseltme,2" spacer ve 245/75/16 MT lastikler var. Biraz sürersiniz, yüksekliğine bakarsınız. Saat 19:00'da küçük sanayiide buluşma olacak. Oradan kamp yerine geçilecek. Ben eşimle uğrayacağım. Hem çıplak gözle görmüş olursunuz, veya herhangi bir gün buluşabiliriz görmek incelemek isterseniz.

Son dakikada bir aksilik olmaz ise 19:00' da hareket noktasında olacağım. Gece kalacağız. Mutlaka tanışmak ve araç üzerine konuşmak isterim. Görüşmek üzere.

erdalyaman' Alıntı:
Öncelikle aracınızı güzel günlerde kullanın.
Bence acele etmeden hangi şartlarda offroad yapacağınıza karar verin. Aracınızın standart haliyle dahi offroad yeteneği düşündüğünüzden iyidir.
İlk mesajlarınızdan sonra çok çabuk düşünce değişikliği gözledim :smiley:
Kendi deneyimlerime göre 2" helezon ve amortisor yükseltmesinden sonra 245*75*16 (30.5") yada 265*75*15 (31.6") ebadında iyi bir takım lastik sizin yukarıda yazdığınız offroad beklentileriniz için bana göre yeterli. Hem arazide hem asfaltta rahat olur. Dif.kilidi tabii ek avantaj sağlar.
Daha büyük ebad lastik yükseltmede biraz daha fazla işlem ve masraf gerektirecek ve yol tutuşunda, yakıtta sizi rahatsız edebilecektir.
sevgiler

:D Galiba heyecandan olsa gerek, hem herşey olsun hem hemen olsun moduna girdim. Haklısınız, dizginlenmekte fayda var, teşekkürler. Tüm bilgileri toplayıp sonra ihtiyaca en uygun seçimleri yapacağım. Destekleriniz ve bilgiler için teşekkürler.

toyota lari gorunce satmayinda ;D

Tempus' Alıntı:
toyota lari gorunce satmayinda ;D

Kürşattttttt ;D seni TYT cı seniiii, yakında bende VX 100 satacağım, hele bir saz gibi yapayımda ;D ;D

MKG' Alıntı:
Kürşattttttt ;D seni TYT cı seniiii, yakında bende VX 100 satacağım, hele bir saz gibi yapayımda ;D ;D

abi ben LeXuS cuyum ;D ;D ;D ;D

Saz gibi derken ici su dolu bataklik filan gibimi ? ;D

piekaan' Alıntı:
Öncelikle çok teşekkürler.

Ben fiyat sıralamasına göre 3-4 araç gezdim. Yanımda Land ustası Caner Usta ile gittik. İzmit' teki araca baktık. Motorunun berbat olduğunu söyledi, vazgeçtik. AlpinAlfaromeo açıklamalı bir araç var. Onu görmek için İstanbul' a gittik. Motor ve yürüyeni fena değil ama kaporta ve iç kısımlar masraf istiyor. Fiyat uygun, hatırı sayılır indirim de yaptılar ama Caner Usta'nın içine o da sinmedi. Göztepe minibüs caddesi üzerinde 1-2 araç vardı, onlar da manuel olduğu ve km leri fazla olduğu için bakmadık. Artık Bursa' ya dönmek üzere iken bu ilan sahibini aradık. Usta da çok beğendi. Fazla pazarlık yapmadan aldık.

Aklımızda aynı sitede ilanı bulunan Mersin/Tarsus' da bir araç vardı. Güzel görünüyor. Ama mesafe uzak. Gidip hayal kırıklığına uğramak da var. Yine de güzel bir araç gibi görünüyor. Bir de İst' da bayan sahibinden açıklaması ile bir araç satılıyordu. Bu araç olmasa idi ona bakacaktık. Fiyatı biraz yüksek. Umarım bu bilgiler az da olsa yardımcı olur.
Kaan bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.. Ben Aydın Sökedeyim; en kısa zamanda büyük olasılıkla İstanbuldan (çünkü başka yerde pek yok) bir disco v8 alacağım. Arac satıcısı arkadaşları da fazla magdur etmemek amacıyla uygun olduğunuz bir zamanda sizinle telefonda görüşüp bilgi almak isterim.. Benim numaram: 0532 5179174... dilerseniz özelden siz numaranızı gönderin ben sizi arayayım... ilginize teşekkürler..

discovery-V8' Alıntı:
İşi karıştıran bizim TYT hayranı arkadaşımız Erkan ;D ;D ;D Ulen D2 ney, bu araba D1 yani offroad efsanesi , Camel trophy lerin vazgeçilmez aracı ;)

....

;D ;D Anaaaaa pardon yaa,valla katıştırmışım pardon ;D

piekaan' Alıntı:
Teşekkürler. Bekliyorum fotoğrafları.

anca zaman ayırabildim kusura bakmayın biraz geç oldu

[attachment=1]

[attachment=2]

tampon winch te sorun oluyor

IMG_2446.jpg

IMG_2447.jpg

Ben buraya bir işaret koyayım, takip edilmesi gereken bir konu.

Bu arada aracınız hayırlı olsun, insan arazide kullandıkça kullanası geliyor, bence en üst düzeye göre hazırlıklara başlayın :D

Merhaba Kaan Bey,
ne mutlu size güzel bir araca sahip olmuşsunuz.
Hayırlı uğurlu olsun.
Gezinbilir'e üye olduktan sonra bende de bir Land Rover hayranlığı başladı,
buna tutku da diyebiliriz.
Önceleri tam bir Defender fanatiği idim ki hala çokbeğenirim kendilerini.
Görünüş itibarı ile harika bir arazi aracı olduğunu düşünüyorum.
Fakat temizini bulmak çok zor ve ne yazık ki konfor hiç yok.

Sonra Discovery'leri inceledim ve onların da Defender den aşağı kalır yanı olmadığını gördüm.
Üstelik iç dizaynı ve konforu da harika.
Bu günlerde ben de iyiden iyiye bir Discovery V8 araştırmaya başladım.

Yıllar önce şu an kullanmakta olduğum Honda Africa Twin için de aynı duygulara kapılmıştım
ne yapıp ne edip Africa ya sahip oldum. Africa ile Türkiye'nin yarısını dolaşmışımdır.
Discovery yi almak için ne yazık ki Africa'yı satmak zorunda kalacağım.

Malum çocuk büyümeye başladı ve aileme de zaman ayırmak zorundayım.
Bu yüzden deen kısa zamanda bir Dicovery V8 edinmem lazım.

Biraz fazla uzattım galiba.
Selamlarımla..

Naki' Alıntı:
anca zaman ayırabildim kusura bakmayın biraz geç oldu

tampon winch te sorun oluyor

Fotoğraflar için çok teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR