Discovery V8i İçin En Uygun LPG Sistemi ve Tecrübeler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan piekaan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,576

piekaan

Ana Kamp
Merhaba Arkadaşlar,

Zaman zaman değinilmiş bir konu olmasına rağmen, bugün itibarı ile en güncel tavsiyeleri almak istedim. Discovery V8i için performansı en iyi ve sorunsuz LPG dönüşümü hangi markada? Tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Discovery V8i İçin En Uygun LPG Sistemi ve Tecrübeler

Merhaba ;

Öncelikle aracınız hayırlı olsun, çok güzel bir araç iyi günlerde kullanın

bir iki ufak Tecrübeme dayanarak bazı şeyler söyleyeyim;

Öncelikle aracınız Benzinde kaç litre yakıyor ise LPG de aynı litreyi yakıyor yaklaşık olarak yani V8 otomatik 100 km / 20 litre benzin yakıyorsa LPG de 20 litre yakacaktır. Performans kaybı yoktur demek mümkün değil illa performans kaybı var; oranı değişebilir ama kesin var;

En iyi marka Prins bence lakin, diğer italyan markalar'da gayet iyi, işçiliği temiz olan bir yere yaptırılırsa sıkıntı çıkmayacaktır. Malesef bagajın içine konan tank yeri ile ilgili çok denememize rağmen henüz iyi bir çözüm bulamadık; 60 litrelik tank bagajı kaplıyor; 45 litrelik tank ise az geliyor

Selamlar & Saygılar

Ender

Benim V8 de zavoli var. Araca lpg takınca, var olan ve farketmediğiniz özellikle ateşleme sorunları kendini gösterecek ve gidermeniz gerekecek. Bunları yapınca Zavoli den oldukça memnun olduğumu söyleyebilirim. Atiker den biraz pahalı ama gayet iyi.

LPG de en az marka kadar önemli konu işçiliktir. Montajda aracınızı hiç tanımayan bir usta, eğer işini çok iyi bilmiyorsa sonuç kötü olacaktır. Bu nedenle tavsiye edilen ve hatasını gidermesi ile tanınan bir yere gidin muhakkak.

İstanbuldaysanız Kartal Sanayide Raif Usta var. Mitsubishi cinin yanında, Sunar LPG nin karşısında. Yeni bir Kore markasını takıyorlar. Marka yeni olduğu için ithalatçısı da uygulamalarla yakından ilgili; sorun olursa takip edip çözüyorlar. Raif Ustaya sonsuz güvenim vardır.

Bilgiler için teşekkürler. Bursa' dayım. Burada küçük sanayi sitesi içerisinde çözmeye çalışacağım. İşçilik konusu önemli imiş onu anladım. Bursa' da bu konuda en düzgün LPG ciyi arıyorum şu an.

Ynt: Discovery V8i İçin En Uygun Lpg Sistemi Ve Tecrübeler

Arkadaşlar benim aracımda Vogaz mevcut bu ürün aracı aldığımda üzerinde idi aracım dısko 1 v8 97 model ancak bulunduğum ilde bu vogazın programı bulunmuyor ve lpgde iken araç kesik kesik gaz yiyor lpgde performans olarakta bence düşüş var usta buji veyahut buji kablosu diyor ancak benzinde bu sorunların hiç biri yok gayet güzel çalışmakta lpg enjektörlerinden birimi arıza yaptı acaba bilemiyorum bu arıca cihaza girmedende tespit edilebilirmi teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR