discovery td5 şanzıman hararet ikaz lambası yanıyor..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasalğüç Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,693

yasalğüç

......
2001 td5 aracım da şanzıman hareret lambası yanıyor, böyle bir problemle karşılaşan varmı acabaa neden olabilir..

Etiketler
Ynt: discovery td5 şanzıman hararet ikaz lambası yanıyor..

Selamlar,

Uzun süre yokuş çıkarken mi yandı, uzun yolda mı yandı, şehir içi trafikte sürekli dur kalk yaptıktan sonra mı yandı? Yandıktan sonra çekişten düştü mü? Öncelikle servise gidin cihaza bağlayın hata kodlarına bakın. Büyük ihtimalle sadece şanzıman yağ soğutma radyatörünün oradaki sıcaklık müşiri arızasıdır. Değiştirince sorun kalmıyor, doğru ölçüm yapıyor :smiley: İngiltere'den sohbet ettiğim Disco kullanıcı arkadaşlarımın hepsi değiştirdi :smiley: Ben de değiştirmiştim. Ama tabiki hiçbirimizinki şanzıman arızası değildi. Umarım seninki de sadece müşir arızasıdır :smiley:

öncelikle ilginize teşeküredrim,ilk etapta aracı çalıştırıp(motor soguktu) 5 km civarı gittikten sonra yanmaya başaldı,servise gittim arızayı sildi..daha sonra şehir içi kullanımda yanmadıı,ançak 30 dakkalık bir kullanım sonrası 2 km hafif bir yokuş çıkışından sonra yeniden yanmaya başladıı ve devam ettii dönüşe geçmek için çalışrırdıgmda yanmadıı ve bir kaç gündür şehir içi kullanıyorum bir problem olmadı..bu arada araçın şanzımanı sıfır takılmış yagğını kontrol ettirdimm seviye normal her hangi bir kirillik yokk..her hangi bir çekiş düşüklüde yaşamadım..tekrar teşekürederim görüşmek dilegiylee..

evet aynen muşür arızası çıktı çok şükür..şimide yeni bir arızaylaa başbaşayımm uzun zmandırda çözüme ulaşmadıkk. ilk çalıştırmada araç gaz pedalını a tepki vermiyo sonradan yavaş yavaş topluyo kendni ..

Ynt: Discovery Td5 Şanzıman Hararet İkaz Lambası Yanıyor..

Bayram bey ilk calistirmada gaz pedali gec tepki verme sorunu benim aracda var cok ugrastimm cozulmedi siz cozebildinizmi selamlar

mrb kusura bakmayın msj yeni farkettimm..evet halletimm çok şükür trabzondan arabayı tır a koyup ıstanbula gönderdim..üst silindir kapagını degişmiştim..kalın conta kullnılmış birde şanzımanı degiştirdimm..usta contadan kaynaklandıgını söylediii..

Cevabınız için teşekür ederim Bayram bey arızayı çözmenize sevindim.Benim arıza yakıt regületörü denen bir parçadan kaynaklayordu onu degiştirdim düzeldi kazasız belasız sorunsuz sürüşler diliyorum selamlar saglıcakla kalın.

regletörü bende denemiştimm ve bir çogunuu.. o yüzden elimde bolca malzeme varr ..hattaa aynı arabadan bir tanede yedek aldım :smiley:))

discovery 1 3.9 lpg li aracımda da boyle durum oldu. motoru calıstırdıktan (10 gundur kullanmıyordum)sogukken yandı 3-5 km gittim yanıp sonmeye basladı sonra tekrar sondu ne yapmalıyım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR