Discovery TD5 Motor Ömrü?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan epino Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,367

epino

Ana Kamp
Selamlar,

Uzunca bir süredir discovery 2 td5 ile ilgili bilgi topluyorum. Forumların neredeyse tamamını okuduğumu düşünüyorum fakat td5 motor ömrünün ortalama kaç km olduğu bilgisine rastlayamadım. Satılık olanların bazıları 160000 bazıları 200000 civarında motor yaptırmışlar. Bakımları normal yapılan bir td5 motor kaç km gider?
teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Discovery TD5 Motor Ömrü?

Günümüz teknolojisinin geldiği materyaller ve üretim teknikleri sayesinde, ortalama bir motor bakımları gerektiği biçimde yapıldığında
400-450 K gidebilmesi düşünülebilir. Ancak bu tip bir araçta, her zaman motor yapmanız gerekebileceğini göz önünde bulundurarak alış veriş yapmanız daha doğru olur.

Ben aracımı 180K'da iken almıştım, yaz sonu motor yaparım diye, 3 yıl hiç kesintisiz kullanmama rağmen halen 308K'da ve motor istemiyor. Bu durumda bu demek oluyor ki, aracın motoru kapalı bir kutu :smiley:

Ya da iyi bir usta'da 300TL conta masrafını göz önünde bulundurup, motoru açın, bakın, sonra Toolbook'a bağlayın, size silindirlerin komporesyon seviyelerini, balans durumlarını, enjektör verimliliğini, elektronik sistemlerin durumunu söylesin. Bir de gözle kontrol yapın, işini bilmeyen bir ustanın uygunsuz işçiliği var mı diye... .

Turbo'ya saat takın, bastığı havayı ölçün, önceden tanımlanan değerler içinde ise, tamamdır.
Radyatör ve hortumların durumlarına bakın, dizel pompasının (tankın içinde) değişip değişmediğine bakın.
Tamamdır...

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, çok değerliler. Land rover orijinal servis ile diğer servislerde parça ve işçilik ücretleri çok farkediyor mu?
Mersin civarında iyi bir usta bulabileceğimi pek düşünmüyorum. Bu nedenle orijinal servise mahkum olmak çok pahalı olabilir diye düşünüyorum.
Teşekkürler.

Aracınızı büyük bir şehirden alacağınızı varsayacak olursak, önerim;

Mersin'e gitmeden, aracın tüm yağ, filtrelerini durumları iyi olsa bile değiştirmeniz,
kapsamlı bir genel gözden geçirme, özellikle radyatörler(intercooler,yağ ve su) ve rekorları,
Genel elektrik sistemi, ön arka sunroof, kapı kilit, cam bağlantı sacları....
Turbo elden geçirilmesi/revizyonu, Dizel pompası temizliği...

Bunları yaptırıp, aracınızı uzun yolda kullanarak dönebilirsiniz. Bu durumda uzun süre sadece yağ, filtre değişimi ile aracınızı kullanırsınız.
Bunları tek tek yaptırmak inanın çok daha pahalıya ve verimsiz bir git-gel sürecine sebep olacaktır.
Bir kerede masraf yapıp o masrafı parti parti ödemek daha doğru sanırım...
Benim tecrübem bu yöndedir.

LRTD5' Alıntı:
Aracınızı büyük bir şehirden alacağınızı varsayacak olursak, önerim;

Mersin'e gitmeden, aracın tüm yağ, filtrelerini durumları iyi olsa bile değiştirmeniz,
kapsamlı bir genel gözden geçirme, özellikle radyatörler(intercooler,yağ ve su) ve rekorları,
Genel elektrik sistemi, ön arka sunroof, kapı kilit, cam bağlantı sacları....
Turbo elden geçirilmesi/revizyonu, Dizel pompası temizliği...

Bunları yaptırıp, aracınızı uzun yolda kullanarak dönebilirsiniz. Bu durumda uzun süre sadece yağ, filtre değişimi ile aracınızı kullanırsınız.
Bunları tek tek yaptırmak inanın çok daha pahalıya ve verimsiz bir git-gel sürecine sebep olacaktır.
Bir kerede masraf yapıp o masrafı parti parti ödemek daha doğru sanırım...
Benim tecrübem bu yöndedir.

Kesinlikle doğru bir öneri.

Yine teşekkürler.Cevabı belli gibi ama tekrar sormak istedim çünkü şu an kullandığım araçta yetkili servis ve özel servis ücretleri pek farketmiyor.
"Land rover orijinal servis ile diğer servislerde parça ve işçilik ücretleri çok farkediyor mu?"

Eğer orjinal ve sıfır parça kullanmayı tercih eden bir insansanız; sizin için parça fiyatında bir farklılık olmayacaktır. Çıkma parça kullanmak, eğer aracın yürümesi için çok önemli bir parça ise, - bence - zaman ve para kaybı. ama kaporta, döşeme, iç elektronik düğme vs gibi şeylerin çıkmasını kullanabilirsiniz.

İşçilik maliyetleri konusunda ise yorum yapmak zor. ustasına bağlı. Birçok konuda usta ve servis fiyatlarının aynı olduğunu gördüm. Bu söylemim Borusan'ı dahil etmiyor; zira onlara hiç gitmedim; yorum yapamm. Beni üzen tek konu, ustaya bir şeyi yaptırıp; tekrar tekrar aynı rahatsızlık için para ödemek. serviste ise, daha ciddiye alınacağınızdan ötürü, şikayet etme hakkıınız var.

Tercih sizin.

sayın lrtd5
sizin şansınız varmış,aracı kullanan titiz davranmış belliki,bizin fabrikadaki focus tdci lerin çoğo60-70k bandında turbo değişimine gitti,daha önceki araçlar benzinli idi ,dizelleride aynı kullanınca kıyıma uğradılar
benim merak ettiğim 2.konu ,orjinal denen malzemeler,ve filtreler lr nin servislerinde kullanılanlarmı,yoksa muadili başkalarımı,biliyorsunuz piyasada orj. abi lafı çok esnektir,turbo makinalar hassas oluyor bu konularda
selamlar

Aslında biraz öyle, aldığım dönemde 7K Euro daha pahalı olan ve full aksesuar, tertemiz olan araç aslında 60K kilometrede idi ama malesef ekspertizden bile geçememişti. Benim aracım ben aldığımda yürümüyordu ancak birkaç ufak bakımdan sonra anladık ki...
Bütün kilometreyi yetkili servis bakımı ile İstanbul-Ankara arası otobanda yapmış...

Biraz bakmak lazım, birazda aklı başında harcamalar düşünmek lazım, sonuçta aslında çok daha pahalı olması gereken bir aracı insanların bazı önyargılarından dolayı talep ortalama olduğundan dolayı çok uygun fiyata alıyorsunuz.

haklısınız,bildik birinden veya ortamdan almak en güvenilir yol,ama her zaman denk gelmez
sıfır araçta bile şans faktörü var,ben hep yeni aracın ana arterlerinde fabrikasyon hata çıkmasın diye dilekte bulunurum
selamlarl

LRTD5' Alıntı:
Günümüz teknolojisinin geldiği materyaller ve üretim teknikleri sayesinde, ortalama bir motor bakımları gerektiği biçimde yapıldığında
400-450 K gidebilmesi düşünülebilir. Ancak bu tip bir araçta, her zaman motor yapmanız gerekebileceğini göz önünde bulundurarak alış veriş yapmanız daha doğru olur.

Ben aracımı 180K'da iken almıştım, yaz sonu motor yaparım diye, 3 yıl hiç kesintisiz kullanmama rağmen halen 308K'da ve motor istemiyor. Bu durumda bu demek oluyor ki, aracın motoru kapalı bir kutu :smiley:

Ya da iyi bir usta'da 300TL conta masrafını göz önünde bulundurup, motoru açın, bakın, sonra Toolbook'a bağlayın, size silindirlerin komporesyon seviyelerini, balans durumlarını, enjektör verimliliğini, elektronik sistemlerin durumunu söylesin. Bir de gözle kontrol yapın, işini bilmeyen bir ustanın uygunsuz işçiliği var mı diye... .

Turbo'ya saat takın, bastığı havayı ölçün, önceden tanımlanan değerler içinde ise, tamamdır.
Radyatör ve hortumların durumlarına bakın, dizel pompasının (tankın içinde) değişip değişmediğine bakın.
Tamamdır...

Sayın LRTD5

Dünkü cevaplarınız için teşekkür ederim, bana oldukça yardımcı oldu. Yukarıda bahsettiğiniz konu için birşey daha sormak isterim. Land rover yetkili serviste yapılacak bir ekspertizde yukarıda bahsettiğiniz motor hakkında detaylı bilgi alınabilir mi? yokda mutlaka motoru açtırmak mı gerekir?
selamlar

Yetkili serviste yapılan ekspertiz tabi ki bazı bilgiler verecektir ancak benim son hatırladığıma göre belirli kilometredeki araçları zaten bu ekspertiz hizmetine sokmuyorlar. Soksalar bile, sonuçta size verecekleri bilgi sadece bilgilendirme amaçlı olacaktır. Bu durumda aslen sadece Toolbook'a bağlayıp, elektronik olarak kontrol etmek ile sınırlıdır büyük ihtimal. Ancak servisten alınacak en önemli bilgi, Borusan ithalatı olup olmadığının kontrolüdür. Mutlaka yetkili dağıtıcının ithal ettiği araçları alınız.

Bence siz bu işi anlayan bir usta ile, forumda pek çok yerde zaten 1-2 ustanın ismi geçiyor, alacağınız aracı danışın veya en azından alacağınız aracı gösterin. Ama unutmamak lazım ki, sonuçta kim ne derse desin aracın iyi olmama ihtimali bulunuyor. Bu riski kimse üzerine almak istemez, istese bile çok pahalı olacaktır bedel....Yapılan motorun bile kesin garantisi verilemez, o sebeple LR'de yetkili servisler motor yapmaz, şanzıman yapmaz, vs.vs. Motordan bence korkmayın mekaniktir neticede, enjektörlerin durumuna odaklanın ;-)

TD5'lerin fiyatları, sundukları avantajların yanında çok düşük, motor yapsanız bile rahat rahat binebileceğiniz bir Arazi arazcına bir ortalama benzinli sedan fiyatına sahip olacaksınız.

Dikkat: piyasadaki araçların pek çoğunun orijinal kilometresi olmama ihtimali bulunuyor. Malum arabalar hep, 120K-160K arasında yıllardır.

Cevap için teşekkür ederim. Motor yaptırmak mecburiyetinde kalınırsa bu rakam tahmini olarak kaç olaiblir?
selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,986
Kayıtlı Üye Sayımız
166,733
Kaydolan Son Üyemiz
kayin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR