Günümüz teknolojisinin geldiği materyaller ve üretim teknikleri sayesinde, ortalama bir motor bakımları gerektiği biçimde yapıldığında
400-450 K gidebilmesi düşünülebilir. Ancak bu tip bir araçta, her zaman motor yapmanız gerekebileceğini göz önünde bulundurarak alış veriş yapmanız daha doğru olur.
Ben aracımı 180K'da iken almıştım, yaz sonu motor yaparım diye, 3 yıl hiç kesintisiz kullanmama rağmen halen 308K'da ve motor istemiyor. Bu durumda bu demek oluyor ki, aracın motoru kapalı bir kutu
Ya da iyi bir usta'da 300TL conta masrafını göz önünde bulundurup, motoru açın, bakın, sonra Toolbook'a bağlayın, size silindirlerin komporesyon seviyelerini, balans durumlarını, enjektör verimliliğini, elektronik sistemlerin durumunu söylesin. Bir de gözle kontrol yapın, işini bilmeyen bir ustanın uygunsuz işçiliği var mı diye... .
Turbo'ya saat takın, bastığı havayı ölçün, önceden tanımlanan değerler içinde ise, tamamdır.
Radyatör ve hortumların durumlarına bakın, dizel pompasının (tankın içinde) değişip değişmediğine bakın.
Tamamdır...