Discovery td5 Çekiş Gücü Kontrolü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Dixie Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,632

Dixie

Siz etrafından dolaşın, biz üstünden geçeriz.
Yer
Dünyanın merkezi, ISTANBUL
Aşağıda verilen linkteki işlemi uyguladığınızda aracınızın motor gücü kontrolunu yapabilirsiniz

http://www.youtube.com/watch?v=9RbsNi56RmM

İşlem:
El freni çekili, sol ayak frene basılı, sağ ayağınızla dip gaz. Takometre en son nereye varıyor onu not edin. Normal devir 2700 civarı olmalı. Bu işlemi 10 sn fazla yapmayın, ve min 30 dk sonra tekrar edin yani arka arkaya yapmayın

Normal şartlarda 2600/2800 devir görmeniz gerekiyor
1300-2600 devir, güç kaybınız var
2800 devir üstünde de şanzımandan kaynaklanan kaçak var

Etiketler
Ynt: Discovery td5 Çekiş Gücü Kontrolü

anladıgım kadarıyla manuel td5 leri ilgilendirmeyen bir durum?

Paylaşım için teşekkürler.
Ben de kendi aracımı test ettim. Dip gaz yapmaya çekindim ve yavaş yavaş (10sn sürmedi elbette) gaza yüklendiğimde 2600d/d'nın biraz üzerinde devir okudum.
Bu test sonucu 3 çıkarımdan birini yapabiliyoruz diye anlaşılıyor ama merak ettiğim, biraz güç kaybı ve biraz da şanzımandan kaynaklı kaçak varsa, normal kabul edilen aralıkta devir okumak söz konusu olabilir mi?

İlgili videonun yorumlarında dikkatimi çeken bir hususu hatırlatmak isterim.
Bu test, motor normal çalışma sıcaklığındayken yapılmalı.

evet normal devirleri görüyo ançak araç seyir halinde 2000 devir 90 km hızlaa giderken aracı hızlandırmak için yavaşca gaza yüklendigim de pedala %80 yüklendigm halde aracın ne devir saati nede hızzı hareketlenmiyor..ançak dip gaz yaptıgımda vitesden düşüp hızlanıyo bu normal bir durumdegil bence bu tür bir promlem yşayan varmı ..

belki çok konu ile ilgili degil fakat belki benim sorunum içinde bir test imkanı varmıdır diye sormak istedim.aracım durur vaziyette ve boşta iken(arac manuel 2002 td5) tam dip gaz yapıyorum devir saati 3800-4000 geçmiyor.bir td5 için bu deger normalmidir?bir arıza var ise yorumunuz ne olur.aracın beyin sistemi ayarların ile ilgili olarak bu devir limitine sınırlamış olabilirmi veya öyle ise artırma imkanı varmıdır.
sait nuhoğlu
2002 td5

Ynt: Discovery Td5 Çekiş Gücü Kontrolü

linkteki testi yaptım 2750 devire kadar çıktı sabit bir şekilde kaldı. Boşta tam gaz yaptığımda da 4750 devire çıktı. Sanırım herşey normal

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR